MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Askeri yasak bölgeye demir perde!
Enerji
1 Şubat 2024 Perşembe 08:27

Askeri yasak bölgeye demir perde!

İzmir’in Bornova ilçesindeki ‘askeri yasak bölge’ olarak kayıtlı alanda güneş enerji santrali kurulması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Bornova ilçesinde hayata geçirilmek istenen güneş enerji santrali ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu. 

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre Mirhan Enerji Üretim Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi Kayadibi Mahallesi sınırlarında kalan 155 ada 1 parsel 20,00 MWe/20,00 MWh gücünde güneş enerji santrali ve depolama tesisi inşa edilmesi planlanıyor. 

Şirket 28 hektarlık ÇED sahasına 40 bin adet panel dikmeyi hedefliyor. Ayrıca santrali için 248 milyon TL bütçe ayıran şirket yılda 40 milyon kWh elektrik üretmeyi de amaçlıyor. 

Proje ilgili en dikkat çeken noktası yer tercihi oldu. Proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazisi ve Askeri Yasak Bölge ” içerisinde yer alıyor.

ŞİRKET SAHİBİ KİM?
Ankara merkezli şirketin sahibi ise iş insanı Eyüp Taymur.  Taymur aynı zamanda güneş enerji santralleri ile ilgili yatırımları ile bilinen Egesa Enerji’nin de sahibi ve yönetim kurulu başkanı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 1 Şubat 2024 Perşembe 17:00
yine alengirli işler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz