MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık onay verdi… Aliağa Midilli’ye bağlanacak!
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2023 Pazar 08:14

Bakanlık onay verdi… Aliağa Midilli’ye bağlanacak!

Aliağa ile Midilli'yi deniz yoluyla birbirine bağlayacak vapur seferleri ile ilgili önemli bir adım atıldı. Aliağa Belediyesi’nin yaklaşık 33 milyonluk projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği ‘Aliağa Yolcu İskelesi ve Kıyı Düzenlemesi’ ile ilgili ‘çevresel etki değerlendirme gerekli değildir’ kararı verdi.

Proje alanında yer alan yüksek tonajlı büyük gemilerin su, akaryakıt vb. ihtiyaçlarını karşılayan romörkör tipi küçük gemilerin yükleme yapmak için yanaştığı iskele elden geçirilerek yolcu iskelesine çevrilecek. Proje 32 milyon 832 bin TL’ye mal olacak.  Seferlerin yaklaşık 1 saat 20 dakika olması planlanıyor.
 
Toplamda 26 bin 877 metrekarelik alanın; 5 bin 320 metrekaresi iskele alanı, 10 bin 747 metrekaresi park alanı, 3 bin 275 metrekaresi fuar, piknik ve eğlence alanı, 2 bin 490 metrekaresi si otopark alanı (90 araç) ve 5 bin 045 metrekaresi de yol alanı olarak planlandı.



PLANLAR ASKIYA ÇIKMIŞTI
Aliağa ile Midilli arasında yapılması planlanan karşılıklı vapur seferleri için 2019 yılında Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi ortak proje hazırlamıştı. Proje alanının planları da askıya çıkmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hasibe
 18 Nisan 2023 Salı 10:31
İnşallah olur başkanımız sağolsun rabbim yardımcısı olsun Aliağa için herşeyi yapmaya calisir
 atilla sasi
 17 Nisan 2023 Pazartesi 18:05
midilli, az nüfusundan kaynaklanan bozulmamış ve tertemiz doğası ile eşsizdir. Denizi o kadar temizdir ki elinize alsanız göremezsiniz. En ufak koyunda bile gölge veren ılgınları, bir iki bank masası, duş ve soyunma kabini ki hepsi ücretsiz bulunur. Arabanın arkasına havlu mayo su kitap koy, bütün gününü geçirebileceğin nuh nebiden kalma cennet bir koyda sabahtan akşamla. Balık lokantaları da bizdekinin onda biri fiyatına. Alışkanlık yapar, insanı düşüncelere daldırır, neden bizde böyle değil dersin, depresyona girersin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz