MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan OYAK'a toplu konut vizesi!
İnşaat/Emlak
17 Mayıs 2022 Salı 14:57

Bakanlıktan OYAK'a toplu konut vizesi!

OYAK’ın Çiğli Harmandalı’da hayata geçirmek istediği 216 konutluk toplu konut projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay çıktı. 

EGEDESONSÖZ - OYAK Ordu Yardımlaşma Kurumu Genel Müdürlüğü’nün İzmir Çiğli ilçesindeki Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’ndeki toplu konut projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çevresel etki değerlendirme sürecinin başlatıldığı proje ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararını açıkladı. Bakanlık proje için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdiğini duyurdu.

OYAK’in kendi mülkiyetindeki 20 bin metrekare alan üzerine inşaa edilecek projede 216 konut yer alacak. Proje kapsamında 10 adet blok ve otopark inşaa edilecek. Konutlar bodrum, zemin ve altı kattan oluşacak. Projenin toplam maliyeti ise 112 milyon 668 bin TL olacak.

30 AYDA TAMAMLANACAK
Planlanan konut projesi alanı, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre  “Kentsel Gelişme Alanı” içinde yer alıyor. İnşaat aşamasında 250 işçinin çalıştırılması planlanan projenin 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Projenin inşaat aşamasında atıksu arıtma tesisi de kurulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz