MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan yeni kararlar... İzmir'in dağları delik deşik edilecek!
İnşaat/Emlak
13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:09

Bakanlıktan yeni kararlar... İzmir'in dağları delik deşik edilecek!

İzmir sınırlarında açılmak istenen 3 taş ocağı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı arama ruhsatı izni verirken 3 taş ocağı için de süre uzatımı verildi. Alınan kararlara İzmir’in kent merkezinde mermer ocağı açılacakken Koza Altın’ın bir altın-gümüş madeninin de işletme süresi uzatıldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, son taşınmaz komisyonu kararlarını açıkladı.

Açıklanan kararlar arasında İzmir’i de yakından ilgilendiren pek çok taş ocağı kararı da yer aldı. 3 taş ocağı kurulması için izin verilirken 3 taş ocağının da işletme süresi uzatıldı.

BORNOVA’YA MERMER OCAĞI
Alınan karalara göre iş insanı Ali Küçüközbek’e ait maden şirketinin Bornova’da açmak istediği mermer ocağı için arama ruhsatı talebi verildi.

FOÇA VE ALİAĞA’YA İKİ AYRI OCAK
Ayrıca Foça ilçesinde Global Industry Minerals şirketinin ve Aliağa ilçesinde de Akkar Madencilik açmak istediği bentonit ocakları ile ilgili de talep edilen arama ruhsatları talepleri kabul edildi.

Projelerle ilgili çevresel etki değerlendirme süreçlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

3 OCAĞA SÜRE UZATIMI
Ayrıca Koza Altın’ın Bergama ilçesindeki altın-gümüş ocağı işletmesinin, Kimtaş Kireç Sanayi Şirketi’nin Torbalı ilçesindeki dolomit ocağı işletmesinin ve Polat Maden Şirketi’nin Karaburun sınırlarındaki seramik kili ocağı işletmesinin de ruhsat süreleri uzatıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kadir
 15 Mayıs 2024 Çarşamba 03:10
Ruşen sen takunyacı misin
 Hakkı
 14 Mayıs 2024 Salı 23:51
Belkavenin ordaki koca tepe 30 yıldır taşocağı diye kazıla kazıla dümdüz oldu nerdeydiniz rüzgarı fırtınayı tutamaz seviyeye indi bunuda haber yapın
 Baba
 14 Mayıs 2024 Salı 14:58
Ceplerini doldurmak için vatanı satıyor akapeliler. İzmir''i bir türlü işgal edemedikleri için ellerinden geleni yapıyorlar işte. Halbuki bilmiyorlar Türkler boyun eğmez.
 Tolga
 14 Mayıs 2024 Salı 14:26
Ruşen o kadar petrol çıktıda ne oldu neredeyse dünyanın en pahalı yakıtlarını kullanıyoruz birde UTANMADAN yorum yapmış tipik AK zihniyeti istemiyoruz kardeşim üç kuruş kazacaklar diye şehrimizin içine etmelerini istemiyoruz onlar önce yaşanan maden facialarının hesaplarını versinler bürokrasiier ve maden şirketleri sonra bir şeyler yapmaya kalksınlar
 CİHAT KARAKAYA
 14 Mayıs 2024 Salı 12:27
BÏR ŞEHRÎN CİVARI BU KADAR KAZILMAZ.SÎVÎL TOPLUM KURULUŞLARI HATEKETE GEÇMES? GEREKLİ.
 Ruşen
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 19:07
Petrol çıkarma maden arama jeotermal olmaz ee nasi ''olacak varmı bi akıl versinler istemezyuk takımı
 Alaatgin Özlü
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 17:19
İzmirin dörtbiryanı delik deşik etsinler ama oralar öyle bırakılmasın ağaçlandırma yapılsın
 
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:42
Gelen yabancı turistler etrafına bakınca heryeri delik deşik bir ülke görüyor. Doğal güzellik hak getire. Akape politikaları ülkeyi talan etmeye devam ediyor. Yerel seçimde sandıktaki tokat yeterli gelmemiş anlaşılan. Bu sefer sağlam Osmanlı tokadına ihtiyaç var.
 mehmet
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:38
Kazılmadık, talan edilmedik yer bırakmamada son derece kararlılar. Dağlarımıza, ovalarımıza, nehirlerimize, doğamıza ve tarihi mirasımıza biz baktıkça VATAN görüyoruz. Birileri bu topraklara baktıkça TALAN ve PARA görüyor. Ne hazin.
 Kazim emir
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:21
Dağlarımızı bari özgür bırakın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz