MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balçova’da 20 yıllık Çalkaya dönemi sona erdi
Yerel Yönetimler
30 Ocak 2024 Salı 09:22

Balçova’da 20 yıllık Çalkaya dönemi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve PM’nin Balçova Belediye Başkan Adaylığı için Onur Yiğit olarak belirlendi. Mehmet Ali Çalkaya ile başlayan ve sonrasında eş Fatma Çalkaya’ya devri yapılan 4 dönemlik Çalkaya dönemi de alınan kararla sona ermiş oldu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarında İzmir adaylarının açıklanması sonrası dikkat çekici isimler listelerde yer aldı.

Kentte mevcut belediye başkanlarının büyük oranda değiştirildiği süreçte en dikkat çekici ilçelerin başında ise Balçova geldi. 2004 yılında Mehmet Ali Çalkaya’nın göreve gelmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalandığı  Balçova’da değişim kararı alındı.

BAŞKANLIK ÇALKAYA AİLESİ ARASINDA KALMIŞTI
2004’ten  2019’a kadar Mehmet Ali Çalkaya’nın görevde kaldığı Balçova Belediyesi’nde, 2019 seçimlerinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten ceza alan Mehmet Ali Çalkaya’nın seçilme hakkı ortadan kalkmıştı. Mahkeme kararı sonrası dikkat çeken bir karar alan CHP yönetimi, Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine eşi  Fatma Çalkaya’yı aday yapma kararı almıştı.Gerçekleştirilen seçimler sonrası ise yüzde 67 oy alan Fatma Çalkaya Balçova’nın yeni belediye başkanı olmuştu.

Dün toplanan MYK ve PM sonrası ise Balçova’da Çalkaya yönetimi sona ermiş oldu. Parti yetkilileri 31 Mart seçimleri için Balçova Belediye Başkan Adayı olarak Onur Yiğit’i belirledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Işsiz genç
 30 Ocak 2024 Salı 20:38
Adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde olan bir parti durumundadır CHP fakir fukara oy verir başka bir şey olamaz asgari ücret ile çalışanın çocuğu ne olur? Binbir torpille çaycı,park bahçe işçisi olur onuda binbir güçlükle belediye kadrolarında milletvekili yakınları bürokrat çocukları yüksek maaş ile işe yerleştirme yapılır,garibanlara gelince beklemeye devam ediniz derler işçisin işçi kalmakta zor artık...
 BALÇOVAYA HAYIRLI OLSUN
 30 Ocak 2024 Salı 13:00
KARDEŞİMİZ ŞEÇİLİRSE ÇALKAYA AİLESİNİN YAPTIĞINI BU SEFER ONUR BEYİN AİLESİ YAPACAK BABA VE ANNE YİĞİT BELEDİYEYİ DIŞARDAN YÖNETMEYE BAŞLAYACAK HAYIRLI UĞURLU OLSUN YİĞİT DÖNEMİ..
 Niran
 30 Ocak 2024 Salı 12:45
Bunlardan bıkmış balçova halkı kaç senedir koltuğa yapistilar
 Balçovalı
 30 Ocak 2024 Salı 12:08
Ee siz çok seversiniz ama tıpış tıpış koşa koşa gidip oy vermeyi bunlara! Vermeyin kardeşim vermeyin bir kere de dik durun! Eşinden hanımına, Mv yapmış babadan oğluna! Bu partide liyakat, eğitim hak getire, Alevi oldun mu tüm kapılar ardına kadar açık... Patron sizsiniz bu düzeni değiştirecek olan sizin oylarınız... Baba'dan oğula ha Vurun okkalı tokadı chp'ye bu şımarıklara Balçova'da!!
 Asasas
 30 Ocak 2024 Salı 11:49
Yolları açık olsun.Hizmetleri unutulmayacak yeni hayatlarında başarılar dilerim
 Babadan oğula
 30 Ocak 2024 Salı 11:23
Eski İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in oğlu Onur Yiğit Balçova'ya atandı. Baba-oğulun en önemli özellikleri Alevi olmaları. Hayırlı olsun.
 Sena Demir
 30 Ocak 2024 Salı 11:14
Mehmet Ali Çalkaya nın Balçova ya çok katkısı oldu şimdi hakkı da yenilmesin.
 TC misafir
 30 Ocak 2024 Salı 11:11
Mehmet Ali Çalkayanın malvarlığı incelenmelidir, imar müdürleriyle belediye tesislerinde neler görüştü kimlerin işini gördü? Egosu ve asabiyet seviyesi yüksek biriydi.
 
 30 Ocak 2024 Salı 10:45
DİNAZORLARA ELVEDA
 ezege
 30 Ocak 2024 Salı 09:51
belkide ilk akıllı seçimi burda yaptılar. sanki sultanlık misali idi balçova.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz