MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı Meclisi’nde ek protokol gündeme geldi… Sandal: Popülist olmaya gerek yok!
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 19:30

Bayraklı Meclisi’nde ek protokol gündeme geldi… Sandal: Popülist olmaya gerek yok!

Bayraklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclisi ilk oturumunu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetti. Mecliste belediye çalışanları ile yapılacak olan ek protokol gündeme geldi. Başkan Sandal, “Burası bir kamu kurumu, popülist olmaya gerek yok. Taban ücret 30 bin 500 civarında olur” dedi. Ayrıca mecliste grup başkanları ile Sandal veda mesajlarını dile getirdi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclisi ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetti.

13-17 Şubat 2024 tarihleri arasında Portekiz’de bulunan Portomao Belediyesine yapılacak ziyaret için ilgili meclis üyeleri ve Başkan Sandal için harcırah ödenmesine dair önerge meclise sunuldu. Mecliste oy birliği ile önerge kabul edilirken AK Parti sıralarından Başkan Sandal’a ‘Kaçacak mısınız başkanım?’ diye şaka yapıldı. Başkanlığının son ayları içerisinde olan Sandal ile gülerek ‘Nereye kaçacağız?’ diye cevap verdi.

Birimlerden gelen önergelerin görüşülmesi sırasında Sosyal Yardım Komisyonunda görevlendirilmek için CHP’den Serap Keskin, Binali Bingöl, Zehra Ongun isimleri asil, Mukaddes Işık, Metin Uyma, Şehmuz Bıçakçı isimleri ise yedek üye olarak seçildi. AK Parti Grubu’ndan ise Murat Pervane ve Emre Demir isimleri üye olarak seçildi.

EK PROTOKOLLE İLGİLİ GELİŞMELER NEDİR?
AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş dilek ve temenniler bölümünde çalışanlara dair ek protokolle ilgili olarak, “Çalışanların maaş zammı, enflasyon ve farkı ve ek protokolle ilgili bir gelişme var mı? Meclislerin dönem sonuna geldik, gitmeden önce bu sorunları çözerseniz seviniriz” sorusunu yöneltti.

‘POPÜLİST OLMAYA GEREK YOK, 30 BİN 500 CİVARINDA OLUR’
Başkan Sandal ise protokol imzalanan diğer belediyeleri bu anlamda tarayacaklarını belirterek, “Zam oranları ile ilgili olarak bugün sendika temsilcisi arkadaşlarımızla ve DİSK Ege Bölge Sorumlusu ile görüştük. Burası bir kamu kurumu, popülist olmaya gerek yok. Önemli olan sürdürülebilir şeyleri yapabilmek. Yüzde 100 de verebiliriz ama önemli olan bizden sonra gelen arkadaşların bu süreci götürebilmeleri. Bizim şu an sözleşmesi sonuçlanmış iki belediyemiz var. Bunlar Karşıyaka ve Bornova. İlgili arkadaşlara bu ilçelerin ortalamasını alın bizim arkadaşlarımızın ücretlerini bu ölçekte belirleyin diye talimat verdim. Onların da taban ücreti 30-31 bin TL civarında. Bizimde 30 bin 500 civarında olur. Küçük ayrıntılar kaldı buna dair. Bu kurumun devamlılığı söz konusu. Kurumun realitesinden sapmamak lazım. 3 ay sonra bu arkadaşların ücretleri ödenmediği zaman problemler oluşur. Olabildiğince sıkışık bütçelerde gidiyoruz. Diğer belediyelerden alt ücret vermeye gönlümüz razı değil. Para bizim babamızın parası değil. Harcarken 10 defa dikkat etmek zorundayız” dedi.

MECLİSTEN VEDA MESAJLARI
Son olarak mecliste partilerin grup başkanları meclise iyi dilek ve temennilerde bulunarak veda mesajlarını bildirdi. Başkan Sandal ise veda mesajı olarak, “Bayraklı Meclisi temel meselelerde el birliği ile kararlar aldı. Ahlakımla vicdanımla harama el sürmeden görev süremi bitirdim. Bütün bürokratlara, meclis üyelerine, Bayraklı halkına, herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmir'li
 2 Şubat 2024 Cuma 09:29
Bayraklı'da boşa geçen koskoca beş yıl
 Doğrucu Davut.
 1 Şubat 2024 Perşembe 21:36
Koltuk gitti artık beyim. Artık kabul et. Haydan gelen huya gider. Yahu bunlar bulundukları yerde ne iş yapmışlarda birileri bunları yağlıyor. Aleni bir menfaat ilişkisi ister istemez ortaya çıkıyor. Utanmasalar utanmazlar zaten daha doğrusu fırsatını bulsalar yumruk yumruğa kavga edecekler. İzmirli lütfen uyansın artık.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz