MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir ‘dünyayı çizen fabrikayı’ çizdi!
Ekonomi
27 Ağustos 2015 Perşembe 15:14

Büyükşehir ‘dünyayı çizen fabrikayı’ çizdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta Türkiye olmak üzere Orta Asya ülkeleri ve Ortadoğu’da boya ve sinyalizasyon sistemleri kurarak yol çizme ekipmanları üreten Signetekma Boya ve Sinyalizasyon AŞ’nin fabrikasını mühürledi. Belediye, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tesisi faaliyetten men etti.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Altekma, Boytekma, Signatekma şirketler topluluğunun Torbalı Yazıbaşı’ndaki tesisini mühürledi. Türkiye basta olmak üzere Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerine boya ve sinyalizasyon sistemleri ile  yol çizme ekipmanları üretimi yapan şirketin fabrikasının ruhsatsız olduğu tespit edildi. Belediyenin yaptığı incelemelerde uyarılar da dikkate alınmadı. Yapılan uyarılara ve verilen sürelere rağmen eksiklerini tamamlamayan ve mevcut haliyle ruhsatsız faaliyet gösteren Signatekma Boya ve Sinyalizasyon San. ve Tic. A.Ş.'ye ait işyeri eksikliklerini tamamlayıncaya kadar faaliyetten men edildi.


 
1994 yılında Hulusi Durmuş tarafından kurulan şirketin ana üretim merkezi olan Torbalı’daki fabrika 3 milyon TL yatırım ile kurulmuştu. Şirket, İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil Türkiye’deki birçok belediye ve kuruma yol çizgi boyası ve sinyalizasyon sistemleri satıyor.  Şirket, yurt dışında da hizmet veriyor.
 
Belediye encümeni Torbalı’da işyeri açma ve çalışma ruhsat müracaatında bulunmayan ve ruhsatsız faaliyet gösteren bir başta tesisi de mühürledi. Birçok kamu kurum ve kuruluşu ile ortak çalışmalar yapan Eko Atık ve Çevre Mühendislik Lojistik Geri Dön. San. Tic. A.Ş'ye ait işyeri faaliyetten men edildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz