MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya barışına gençlerden katkı
Güncel
1 Ağustos 2015 Cumartesi 14:33

Dünya barışına gençlerden katkı

Dünya barışını korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler (BM), öğrenciler tarafından yeniden yorumlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 5 kıtadan bir araya gelen 200 öğrenci dünyanın boğuştuğu güncel sorunları tartışarak, ülkeler adına çözüm buldu.
İZMİR - İzmir Ekonomi Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü öncülüğünde “ECOMUN 2015 Model Birleşmiş Milletler Konferansı” adıyla gerçekleştirilen etkinlikte16 – 25 yaş arasındaki gençler, BM’de temsil edilen ülke bayrakları altında görüşlerini savunarak, barışı kalıcı hale getirmeye çalıştı. Öğrenciler, konferans süresince; BM’nin alt birimlerini kurdu. Bu kapsamda öğrenciler, BM Güvenlik Konseyi, BM İnsan Haklar Konseyi, NATO ve 3. yıla özel olarak hazırlanan Star WarsJedi Konseyi temsil etti. Öğrenciler, bu komitelerde insan haklarını engelleyenlere uygulanan cezalar, insan haklarında su ve temizlik ile İŞİD sorununu ele aldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü Başkanı ve ECOMUN Genel Direktörü Alirıza Demirelli, etkinlik süresince farklı yaş grubundaki gençlerin hem diplomatik yeteneklerinihem de İngilizce becerilerini geliştirdiğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler’in alt komitelerini gençler olarak yeniden ele aldıklarını belirten Demirelli, 200 gencin dünya barışını sağlamak amacıyla yoğun tartışmalar eşliğinde görüşlerini ortaya koyduğunu söyledi.
 
‘KALICI BARIŞ İÇİN DİPLOMASİ’
Demirelli,  “Bizler geleceğin diplomatları olarak, dünyanın güncel sorunlarını tartıştık. Günümüzde BM’nin önemi ve rolü, yaşanan gelişmelerle birlikte dünya üzerinde giderek daha iyi anlaşılıyor. Bizler de genç nesiller olarak kalıcı barışın, sosyal, ekonomik, kültürel, toplumsal paylaşımların üzerinde durduk. Geleceğimizin barış içinde şekillenmesi için uğraş verdik” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz