MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege’nin AVM devine GES onayı!
Enerji
12 Mart 2023 Pazar 08:51

Ege’nin AVM devine GES onayı!

Ege bölgesinin en büyük AVM’si olan Westpark Outlet’in yatırımcısı Tanker Gayrimenkul 64 milyonluk yatırımla güneş enerji santrali projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı.

EGEDESONSÖZ - Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı iş insanı Mahmut Tan’ın yaptığı Tankar Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı güneş enerji santrali yatırımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kapısını çalmıştı. Projenin tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdiğini duyurdu.

Şirket, Aliağa’nın Yüksekköy Mahallesi sınırları içerisinde kalan 9 hektar büyüklüğündeki 126 ada 156 parselde 9,944 MWm gücünde bir güneş enerji santrali dikmeyi planlıyor.

Ekonomik ömrü 25 yıl olacak santral için şirket 64 milyon 636 bin TL bütçe ayırdı. Proje kapsamında 545 Wp kurulu gücünde 18 bin 246 adet panel dikilecek. 

Akaryakıt, otomobil, inşaat, lojistik ve enerji alanında yatırımları bulunan Tankar Gayrimenkul Yatırım Bayraklı’da bulunan Westpark Outlet’i yap-işlet devret yöntemi ile inşa etmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ST
 12 Mart 2023 Pazar 12:35
Bu AVM'nin oraya yapılması Şehir hastanesinin giriş çıkış imkanını yok etti, eğer şehir hastanesi önceden planlandı ise AVM yapılmayacak veya yeri biraz kaydırılacaktı, eğer hastane önceden planlanmadıysa oraya yapılmayacaktı, girişi çıkışı olmayan veya sıkıntılı hastane olur mu?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz