MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emeklilerden zam tepkisi: Ölüme terk edildik!
Ekonomi
8 Temmuz 2023 Cumartesi 10:22

Emeklilerden zam tepkisi: Ölüme terk edildik!

Emeklilere verilen zam oranı ve oranın kök ücretlere yansıyacak olmasını değerlendiren DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak emeklilerin ölüme terk edildiğini belirtti.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Memurlardan sonra 16 milyon emekliye de yapılacak refah payı zammı belli oldu. Memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yüzde 17.55 ve yüzde 19.77 olan normal enflasyon zamlarının verilecek ek refah payıyla yüzde 25'e çıkarılacak.

Ek zam için halen torba yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen önerge kabul edildi.   Ancak zamdan 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük aylık tutar yararlandırılmadı. Bir değişiklik olmazsa önergelere göre yüzde 25'lik zam, daha önce 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığına uygulanmayacak. Emekli zamları sadece kök aylıklara yapılacak.



ZAMLAR İÇİN ASİT YAĞMURU BENZETMESİ
Zam oranını DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak Egedesonsöz’e değerlendirdi. Emeklilerin beklentilerinin karşılanmadığını ifade eden Özkaynak "Emeklilerin beklentisini karşılamadı. Biz zaten bu iktidardan insanca yaşama yetecek bir emekli maaşı vermesini vermesini beklemiyoruz. Bu emekli maaşı emeklileri ölüme terk etmek anlamına geliyor. Emekliler evden çıkamıyordu ancak hiç çakamayacak. Açlık sınırının 12-13 bin TL’ye dayandığı, yoksulluk sınırının 33 bin TL’yi geçmişken ve zamlar sağanak halinde asit yağmuru olarak yağarken bu verdikleri zam daha elimize geçmeden eridi." dedi. 

'KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR'
Verilen zamların daha alınmadan eski maaşın altına düştüğünü dile getiren Özkaynak "Emekliler evlerinden çıkamıyordu zaten artık hiç çıkamayacaklar, torunlarına bir çikolata dahi alamıyorlar. Bu koşullarda kiracı olan emeklilerin nasıl yaşayacaklarını varın siz düşünün. Ülke o kadar çok yönetiliyor ki iç ve dış borç hükümetin ödeyebileceği sınırların çok çok üstüne çıktı. Son olarak İzmir Limanı’nı satışa çıkardılar. Son gelen vergi artışları da çok korkunç bir seviyeye çıktı ama bu artışlarla Hazine’yi doldurmaya çalışıyorlar ama yetmez. Bunun içinden çıkmaları çok zor. Bizlere kaşıkla verdiklerini kepçe ile alıyorlar. Gittikçe halk daha da yoksullaşıyor." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İyi oldu!
 8 Temmuz 2023 Cumartesi 11:37
Emekli oy verirken düşünecekti.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz