MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hazine'den dikkat çeken İzmir kararları!
Güncel
19 Mayıs 2022 Perşembe 09:25

Hazine'den dikkat çeken İzmir kararları!

Resmi Gazete’de yer alan ilan ile birlikte İzmir’in Bornova, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerindeki 14 kamu arazisi özelleştirme kapsamına alındı. Çeşme satışa çıkarılacak parsellerden bir tanesi Çeşme Projesi sınırları içerisinde yer alırken biri de denize sıfır konumda yer alıyor.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de son dönemlerde en kapsamlı özelleştirme kararlarından birisi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararlar ile özelleştirilecek olan taşınmazlar kamuoyuna ilan edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre özelleştirilecek olan taşınmazların mülkiyetlerinin Maliye Hazinesi’ne, Elektrik Üretim AŞ’ye ve Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye adına kayıtlı oldukları bildirildi. Özelleştirme işlemlerinin  31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi.



ŞEHİR HASTANESİNE VE AVM'YE KOMŞU
Kararla birlikte İzmir’in de Bornova, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde 14 parsel de özelleştirme kapsamına alındı. Satışa çıkarılacak parsellerin toplamları 283 bin metrekareyi geçiyor. Özelleştirme kapsamına alınan Bornova Ergene Mahallesi’nde iki parsel yakın zamanda hizmete alınması beklenen şehir hastanesi ile bir AVM’nin yakınlarında yer alıyor.

DENİZE SIFIR
Çeşme’de ise Alaçatı Mahallesi sınırları içerisinde 6 parsel özelleştirildi. Bu parsellerden biri Piyade Koyu’nda denize sıfır bir konumda bulunuyor. Bir parsel ise son günlerde kentte tartışmalara neden olan Çeşme Projesi’nin sınırları içerisinde yer alıyor. Kalan 4 parsel de Çeşme Projesi'nin sınırlarına komşu parselde yer alıyor. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MOSE ONGU
 20 Mayıs 2022 Cuma 11:35
Iyi gunler,Cesmede satisa cikacak parsellerle ilgili,ilgileniyorum. Prossedur nedir acaba.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz