MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhracatçı vize mağduru!
İş Dünyası
4 Mayıs 2024 Cumartesi 10:34

İhracatçı vize mağduru!

Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı Schengen vizesi sanatçısından öğrencisine, iş insanlarından ihracatçılara kadar herkesi vuruyor. İhracat ürünleri Avrupa’ya gidemeden yollarda kalıyor. Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, “Herkes yaşadığı gibi ihracatçılar da vize konusunda sorun yaşıyor. Biz ihracatçıların mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Avrupa ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı Schengen vizesindeki uzun başvuru süreci ile birlikte yoğunluk yaşanıyor.

Sanatçılar, Avrupa’daki tiyatro oyununu oynamaya gidemezken ihracatçılar da ürünlerini Avrupa’ya ulaştıramıyor. İhracat ürünleri gideceği adrese ulaşamadan yollarda kalıyor. AB ülkelerine ihracat ürünlerini taşıyan TIR’larda azalmanın yaşanması da ihracatçıların belini büküyor.

TÜRKİYE’DE GEREĞİNDEN FAZLA PASAPORT VAR
Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, İzmir’deki ihracatçıların vize sorunu yaşadığını söyleyerek “Herkes yaşadığı gibi ihracatçılar da vize konusunda sorun yaşıyor. Biz ihracatçıların mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Diğer yandan Türkiye’de gereğinden fazla pasaport var. Vize kapasiteleri ise dar. Dolayısıyla konsolosluklar fazla vize veremiyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Izmirli
 4 Mayıs 2024 Cumartesi 11:14
Gereğinden fazla pasaport ne demek? Sorun bence AB de, basit bir vize kontrolü bu bilgisayar çağında ne kadar zor olabilir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz