MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnciraltı'nda plan zirvesi!
Ekonomi
25 Temmuz 2023 Salı 15:35

İnciraltı'nda plan zirvesi!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarıyla ilgili 27 Temmuz’da saat 13.45’te başlayacak bilgilendirme toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlı ve Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle toprak sahiplerinin katılacağını duyurdu

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının askı sürecinin tamamlanması, yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, toprak sahiplerini bilgilendirmek amacıyla bir kez daha İzmir’e geliyor. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 27 Temmuz Perşembe günü Balçova Termal Otel’de Emirgazi Salonu’nda gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlığı, İzmir İl Müdürlüğü yetkililerinin katılacağını, tüm toprak sahiplerinin bu toplantıya katılmasını istediğini bildirdi.

2 BİN 200 HAK SAHİBİNDEN 72’Sİ İTİRAZDA BULUNMUŞTU
Mayıs ayında askıya çıkarılan İnciraltı planı, bir aylık sürenin ardından indirilmişti. 2 bin 200 dolayındaki toprak sahibi arasından 72 kişinin itiraz ettiği planla ilgili akıllarda soru işareti kalmaması amacıyla, bu bilgilendirme toplantısının düzenlendiği bildirildi. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bu önemli toplantı için şu duyuruda bulundu:

“Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası Toprak Sahibi Komşularımız;

İnciraltı Planlarımızın askıda kalma süresinin bitmesinin ardından, yapılan itirazların değerlendirme sürecinin de tamamlanmasıyla, önümüzdeki günlerde planlarımızın onaylanma sürecine geçilecektir.

Onay süreci öncesinde, İnciraltı Gelişim Derneği olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerimizin de katılımı ile toplantı düzenleme talebimizi bildirmiştik. Bu talebimize olumlu geri dönüş yapılmış; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlığı, İzmir İl Müdürlüğünün de katılacağı " Bilgilendirme ve Değerlendirme" Toplantısı tertip edilmiştir. Sadece İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin katılacağı; mevcut planın teknik anlamının konuşulacağı ve izlenecek çalışmaların aktarılacağı toplantıya katılımızı önemle rica ediyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:49
Akepenin yaptığı işten cacık olmaz cacık. Akepenin olduğu yer kuruyor. Ülkenin hali gibi.
 Insallah
 26 Temmuz 2023 Çarşamba 02:15
Merhaba, öncelikle emeği geçen, elini taşın altına koyan herkese, vede egede sonsoz ailesine teşekkür ediyorum.Yillari sorunu artık çözülüyor.Izmir bir adım daha büyüyor.Tek endişem,Hastane karşındaki ılıca bolgesi gibi dahada kötü olmasın!!! Burada yıllarca umutla beklerken ,yüksek gelicek olan arsa vergilerinin altında kalmadan ,hakkimiz korunarak bölgenin en üst seviyeye gelmesi ,markalaşmasi tek temennimizdir.insallah devletimizin desteğiyle,herkes memnun kalacaktır.tekrardan emek verenlere teşekkür ederiz.sayin vekilimiz Atilla kaya vede dernek başkanına teşekkür ediyorum. Saygilarimla
 Tarık Aybar
 25 Temmuz 2023 Salı 20:23
Çok isterdik ama hafta sonuna kadar şehir dışındayım böyle bir toplantıya katilamiyacagim için üzgünüm
 TC misafir
 25 Temmuz 2023 Salı 17:47
Tarım arazilerinde buna benzer yapılaşma hakkı verirseniz bu kararlar günü gelir emsal teşkil eder ve ileride yiyecek ekmek bile bulamazsınız. Burada kimse mağdur değildir çünkü araziler arsa vasfından tarım arazisine dönüştürülmemiş ve hak kaybı söz konusu bile değil. Araziler zaten tarım arazisi. Buradaki mağduriyet ev veya benzeri betonlaşmadan rant sağlayamamak. Oradaki kaçak yapılar da derhal yıkılmalı Balçova Belediyesi burada olanlara resmen çanak tutuyor, bir avuç yer gidip kontrol edemiyor musunuz? Tarımın talanına en güzel örnek Kemalpaşadır. Urla İnciraltı bölgesine yapılmak istenenin aynasıdır. Çeşme otoyolu yapıldıktan sonra narenciye bahçelerinin akıbetine hepimiz şahit olduk. Günümüzde Torbalı, Menemen, Çeşme ve Urla aynı sorunlara gebedir.
 Mehmet Karakulak
 25 Temmuz 2023 Salı 17:32
bakın son kısım çok önemli ; " SADECE TOPRAK SAHİPLERİNİN KATILACAĞI !!! " o yüzden işi olmayan başka kapıya , İNCİRALTI SADECE TOPRAK SAHİPLERİNİNDİR!!!
 Uğur
 25 Temmuz 2023 Salı 16:38
Bu saatten sonra kimse yolumuza taş koymasın. 30 yıllık sorun çözülüyor...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz