MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de 3 ilçeye yayılan RES halkın kantarına çıkıyor
Ekonomi
14 Ağustos 2015 Cuma 13:23

İzmir’de 3 ilçeye yayılan RES halkın kantarına çıkıyor

Bayındır ve Torbalı arasına Yander Elektrik Şirketi tarafından yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED sürecini başlattı. Proje Bayındır Çınardibi Orhan Kahraman Ortaokulu’nda halkın onayına çıkacak.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in Yarımada Bölgesi’nde her geçen gün sayısı artan rüzgar enerji santralleri kentin diğer ilçelerinde de yayılmaya başladı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yander Elektrik Şirketi tarafından Kemalpaşa, Bayırdır, Torbalı arasına yapılması planlanan 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali’nin başvuru dosyasını kabul ederek ÇED sürecini başlattı. Buna göre türbinler iki ilçe sınırlarının birleştiği Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe Mevkii’nde kurulacak.
 
HALKIN KANTARINA ÇIKIYOR
Gelinen süreçte Bakanlık ÇED Yönetmeliğinin 9.maddesi gereğince projeyi görücüye çıkarıyor. Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, 24 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 14.00’te Bayındır Çınardibi Orhan Kahraman Ortaokulunda halkın katılımı toplantısı gerçekleştirecek.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz