MENÜ
İzmir 23°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de deprem ve dirençli kentler konuşulacak
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2024 Cuma 09:45

İzmir'de deprem ve dirençli kentler konuşulacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Afetlere Hazır ve Dirençli İzmir” vizyonu çerçevesinde düzenlenen ortak akıl buluşmaları devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür’ün katılacağı “Deprem ve Dirençli Kentler” konferansı 11 Mart’ta yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Afetlere Hazır ve Dirençli İzmir” vizyonu doğrultusunda ortak akıl ile yürütülen toplantı ve buluşmalar “Deprem ve Dirençli Kentler” konferansı ile devam ediyor. 11 Mart 2024 Pazartesi günü saat 13.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek konferansa Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür katılacak. Ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de konuşmacı olarak yer alacağı konferansta Prof. Dr. Naci Görür deprem ve dirençli kentler başlığı altında önemli bilgiler verecek.



İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarını kullanarak yürüttüğü afet risk azaltma çalışmaları devam ederken diğer yandan kent genelinde sürdürülebilir yaşam alanları doğrultusunda kamulaştırma ve kentsel dönüşüm faaliyetleri yürütülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 selo
 23 Şubat 2024 Cuma 12:06
İzmirin en temel sorunu kentsel dönüşümdür. Yapılar çok eski ve plansız bu duruma birde iktidarın her seçim öncesi çıkardığı imar aflarıda eklenince şehir yıllardır plansız ve düzensiz yapılaştı. Artan nufus ile birlikte yollar köprüler alt yapı sistemleri bu durumu kaldıramaz oldu. Bunun tek çözümü iktidar yasa çıkarıp konutunu yerinde dönüştürene kredi ve destek sunacak şehirde mikrobölgeleme haritalarına kat planları revize edilip daha düzenli bir şehirleşme modeli getirilmeli afet anında geniş toplanma merkezleri kurulmalı, inşaat öncesi jeolojik ve jeofizik etütler zorunlu olmalı ve bunun başında da muhakkak belediyeden bir yetkili sahada denetlemeli ve yapı denetim süreci bütünüyle belediyelerin denetiminde olmalı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz