MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki terör operasyonlarında son durum: Otobüsü yakanlar…
Güncel
29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:18

İzmir’deki terör operasyonlarında son durum: Otobüsü yakanlar…

İzmir’de, yaşanan terör olayları sonrasında gözaltına alınan ve bölücü terör örgütü PKK üyesi ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları ve bir sol örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan toplam 31 kişiden 9'u tutuklandı.
İZMİR - Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde ve Narlıdere İlçesi'nde geçen cumartesi günü, özel harekat polisleri ile hava destekli yaptığı operasyon sonucu terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, iddiasıyla 2'sinin yaşı 18'den küçük toplam 24 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin, şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ile terör örgütü PKK'nın sözde bayrakları ele geçirdiği açıklandı. Yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi. Şüphelilerle birlikte bidon içinde 2.5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, kentte düzenlenen izinsiz gösteriler ile şiddet eylemlerini organize ettikleri, Narlıdere'de belediye otobüsünü yaktıkları da açıklandı. Çiğli İlçesi'nde de geçen pazartesi günü, sol bir terör örgütüne yönelik oparsyon düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
9 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyette işlemleri tamamlanan 31 kişiden 16'sı İzmir Adliyesi'ne, 7'si Karşıyaka Adliyesi'ne, 8'i de Menemen Adliyesi'ne sevk edildi. İzmir Adliyesi'ne sevkedilen zanlılardan, otobüs yakma olayına karıştıkları iddia edilen Allahverdi E., Hasan Y. ve Serdar A., Karşıyaka Adliyesi'nde CHP Çiğli üyesi olduğu belirtilen Ümit S., Menemen Adliyesi'nde D.Ö., G.Y., H.A., F.Ö. ve K.Ç. tutuklandı. Üç ayrı operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan toplam 9 kişi tutuklanırken, diğer 22 kişi ise savcılık ve nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (dha)

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Esen Yurt
 29 Temmuz 2015 Çarşamba 23:56
Yakarak, yıkarak, bomba koyarak, pusu kurarak yapılan cinayetlerle 40 yıldır yaptığınız tedhişle bir yere varamadığınızı gördünüz. Hala emperyalist devletlerin uşaklığından vazgeçmediniz !
 
 29 Temmuz 2015 Çarşamba 13:52
otobüsün parasını da tahsil edin
 izmirli
 29 Temmuz 2015 Çarşamba 13:18
Hayırlısı olsun bakalım.
 
 29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:02
Atatürkçü İzmirliler yorumlarınız bekleniyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz