MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir için flaş RES kararı: 2 ilçede ‘acil’ kamulaştırma!
Ekonomi
22 Ağustos 2015 Cumartesi 10:16

İzmir için flaş RES kararı: 2 ilçede ‘acil’ kamulaştırma!

Karaburun ve Tire ilçelerindeki arazileri kapsayan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre Sarpıncak ve Büyükmerdere köylerinde acil kamulaştırma yapılacak.
EGEDESONSÖZ – İzmir’in yarımada başta olmak üzere birçok bölgesinde rüzgar enerjisi santrallerine karşı hukuk mücadelesi sürerken Ankara’dan bir önemli haber daha geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanırken, hükümet İzmir’in 2 ilçesinde rüzgar enerjisi santralleri için acil kamulaştırma kararı aldı.

Buna göre Maliye Bakanlığı tarafından Karaburun ve Tire’de RES projeleri için kamulaştırma yapılacak.

Karar Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali Projesi için Tire’nin Büyükmerdere Köyü’nde 141 numaralı adada 1, 3, 6 ve 7.parselleri kapsıyor.

Karaburun’da yerel inisiyatif ve çevreci avukatları durdurulması için dava açılan Sarpıncak Rüzgar Enerjisi Santrali projesi için de kamulaştırma kararı çıktı. Sarpıncak ve Haseki köylerine 200 ve 600 metre uzaklıkta inşa edilmesini planlanan ve bölge halkının büyük tepkisine neden olan proje için 301, 312, 313, 315, 1337 ve 1479 no’lu parsellerin kamulaştırılmasına karar verildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz