MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küçükbay: Tağşişin peşini bırakmayacağım
Ekonomi
15 Ağustos 2015 Cumartesi 16:32

Küçükbay: Tağşişin peşini bırakmayacağım

Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kendisinin gündeme getirdiği Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı yağda tağsiş olayının peşini bırakmayacağını, daha sert önlemler alınması gerektiğini söyledi.
İZMİR - Gıda sektöründe dürüst çalışan firmaların sahteciliğin önüne geçmek için güçbirliği yapması gerektiğini anlatan Ahmet Küçükbay "Marketlerden aldığımız örnekleri kendi laboratuarlarımızda inceliyoruz, hassas kontröllerden geçiriyoruz. Takviye edici gıdalar, renklendiriciler ve tatlandırıcılarla insan hayatını tehlikeye düşürüp sağlığını bozacak türden ürünler piyasada satılıyor. Halkımız kandırılıyor, sağlığıyla oynanıyor buna dur demek için hükümetimizin en üst makamından itibaren tüm herkes ve sanayicilerimiz elele vermek zorunda. Büyük firmalar kendi branşlarındaki ürünleri bizim yaptığımız gibi tetkik ve tahlil ederse karşılaşacağımız manzarayı hayal bile edemiyorum. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Merdivenaltı olarak tabir edilen kayıt dışı firmalar ve hileli ürün üreten firmalar derhal tespit edilerek gereği yapılmalı. Bu konuda halkımızda duyarlı olmalı ve gördüğü, bildiği, duyduğu merdivenaltı firmaları zabıtadan, polise, Gıda Mühendisleri Odası ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'na kadar şikayet etmeli. Tüketicimiz uyanık olsun; gözünü bu hilebazlardan ayırmasın" dedi.
 
Gümrük vergilerinin düyürülmesini, yerli üretimin desteklenmesini isteyen Küçükbay, “Ayçiçek yağı üretimini artırmak için kilo başına doğrudan desteğin en az 60 kuruşa çıkarılması ve ithal vergilerinin de diğer tohum ve ham yağlar seviyesine çekilmesi gerekir. Müstahsil de bunu beklemektedir" dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz