MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’de sermaye artırımına mevzuat engeli!
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2023 Pazartesi 19:00

Menemen’de sermaye artırımına mevzuat engeli!

Menemen Belediyesi'nin şirketi MENAŞ'ın 50 bin lira olan sermayesinin 50 milyon liraya artırılmasıyla ilgili önerge, acil koduyla Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına gönderildi. Ancak bugünkü oturumda belirlenen yeni komisyon üyelerinin isimlerinin Kaymakamlığa bildirilmeden karar alınamayacağına dair mevzuat gereği, sermaye artırımı konusunun 5 Nisan'da yapılacak oturumda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Oturuma, AK Parti Menemen'in yeni İlçe Başkanı Hakkı Durmaz da misafir olarak katıldı. Belediye şirketi MENAŞ'ın 50 bin lira olan sermayesinin 50 milyona çıkarılmasıyla ilgili önerge, mevzuata takıldı. Acil koduyla bu maddeyi görüşmek üzere toplanan Hukuk Komisyonu, yeni komisyon üyelerinin Kaymakamlık'a bildirilmeden karar alamayacağına dair ilgili maddeyi hatırlattı. Bunun üzerine, sermaye artırımı önergesiyle birlikte 2022 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi, 5 Nisan Çarşamba günü saat 16.00'da başlayacak Nisan ayının ikinci oturumuna ertelendi.

ENCÜMEN'DE İKİ AK PARTİLİ, BİR DE BAĞIMSIZ ÜYE
Bir yıl süreyle görev yapacak Encümen üyeleri seçildi. Gizli oylamayla yapılan seçimde AK Partili Selahattin Yeşilkaya, Melih Damar ve Bağımsız üye  Hasan Ünal, encümen üyeliklerine seçildi. CHP Grubunun önerdiği Ali Yılmaz, Çağlar Gülez ve İhsan Perçin, encümene giremedi.

Bu arada İhtisas komisyonlarının üyeleri de belirlendi. Buna göre, Plan Bütçe Komisyonuna, Selahattin Yeşilkaya, Murat Ünsal (AK Parti), Ali Yılmaz, Özgül Metin (CHP) ve Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)  seçildi. Diğer komisyonlarda ise şu isimler yer aldı:

İmar Komisyonu: Hanifi Can, Can Çobanyılmaz (AK Parti), Halil Akbulut (İYİ Parti), Nursel Katipoğlu (CHP), Ali Aydın (Bağımsız.)

Hukuk Komisyonu: Bahadır İnanlı, Serkan İnceoğlu (MHP), Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Hasan Ünal Ünal (Bağımsız)

Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu: Ferhat Uysal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Celal Gelen (İYİ Parti), Düzgün Küçük (CHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu: Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can (AK Parti), Gürkan Develi, İhsan Perçin (CHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz (AK Parti), Deniz Karakurt, Özgül Metin (CHP), Ali Aydın (Bağımsız)

Eğitim Kültür Spor ve Ulaşım Komisyonu: Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Düzgün Küçük, İhsan Perçin (CHP), Ali Aydın (Bağımsız)

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu: Mehmet Sait Büdün, Yetkin Yıldız (Ak Parti), Mahir Erdal Öztürk, Erdal Kanmış (CHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

Engelsiz Menemen Komisyonu: Murat Ünsal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Nursel Katipoğlu, Erdal Kanmış (CHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

ARAÇ ALIMI İÇİN PEHLİVAN'A YETKİ VERİLDİ
Bakanlıktan gelen önergeler arasında yer alan araç alımı konusunda Başkanvekili Aydın Pehlivann'a yetki talebi meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. Araç filosunun ihtiyacı karşılayamadığı, hizmetlerin aksamaması amacıyla arama kurtarma aracı, arazöz, su tankeri, silindir, ikram aracı, kazıcı, yükleyici, sepetli vinç, kamyon, kamyonet, traktör, eskavatör, ambulans, otobüs, minibüs ve motosiklete ihtiyaç duyulduğu, Belediyenin öz kaynaklarından veya şartlı bağış yoluyla finanse edilecek bu araçlar için Başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verilmesi talep edildi.. CHP ve İYİ Parti grubu, bu konunun önce plan bütçe ve hukuk komisyonlarında görüşülmesi gerektiğini savundu ancak bu görüş kabul görmedi. Başkanvekili Aydın Pehlivan, çok ciddi bir araç alımı yapacaklarını belirterek, "Daha önce 44 araç için bu yetkiyi kullanmıştık. Konunun aciliyeti var" dedi, önergeyi oyladı. 16 ret oyuna karşın 16 kabul oyuyla Başkanvekili Pehlivan'a araç alımı konusunda yetki verildi.

MENAŞ ŞİRKETİNE SERMAYE ARTIRIMI İÇİN KOMİSYON TOPLANDI, ANCAK...
1 milyon lira tutarında olan ve kilit parke alınması şartıyla belediyeye hibe verilen bağışla ilgili önerge de oybirliğiyle geçti. Belediye şirketi Menaş Organizasyon'un 50 bin lira olan sermayesinin 50 milyon liraya çıkarılmasıyla ilgili önerge, Plan bütçe ve hukuk komisyonlarına havale edildi. Ödeneği yetmeyen kalemlere ödenek verilmesi konusu da oybirliğiyle Plan Bütçe ve Hukuk komisyonunlarına acil koduyla gönderildi. Büyükşehir Meclisi'ne yetiştirilmesi amacıyla oturuma ara verilerek, yeni oluşturulan Plan Bütçe komisyonunda görüşülmesi sağlandı. Ancak Hukuk komisyonundan, yeni komisyon üyelerinin isimlerinin kaymakamlığa bildirilmesine yönelik mevzuat gereği, böyle bir kararın alınamayacağı bildirildi. Bunun üzerine sermaye artırımıyla birlikte faaliyet raporunun görüşülmesi, 5 Nisan'da saat 16.00'da başlayacak Nisan ayının ikinci oturumuna ertelendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz