MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel'den İZSU operasyonu için açıklama: Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın!
Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 08:25

Özel'den İZSU operasyonu için açıklama: Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın!

Alsancak'ta elektrik akımı sebebiyle iki vatandaşın can verdiği olayda dün İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak açıklama yapan Özgür Özel “Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın. Ama adil yargılanma talebimiz var. Sorumlu kimse hesap verecek. Biz yargının önünde siyaseten engel olmayacağız. Ancak suçun yalnızca CHP’li belediyelere yıkılmasına dikkat ediyoruz. Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin büyük bir sorun yarattığını görüyoruz” dedi.

İzmir Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü’nün gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel suçun yalnızca CHP’li belediyelerin yöneticilerine yıkılmasına karşı olduklarını belirterek, sorumluluğun sadece dağıtım şirketlerinde değil, bu şirketleri özelleştiren iktidarda da olduğunu vurguladı.

Özel, yaptığı açıklamada, “Sorumlu kimse hesap verecek. Biz yargının önünde siyaseten engel olmayacağız. Ancak suçun yalnızca CHP’li belediyelere yıkılmasına dikkat ediyoruz. Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin büyük bir sorun yarattığını görüyoruz” dedi.

"Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın"
ANKA'da yer alan habere göre Özel, Çorlu Tren Kazası, Soma, Gar Katliamı, Afyon cephanelik patlaması, Sakarya Hendek havai fişek kazası gibi olaylarda adaletin ucu AK Partililere dokunacağı için engellendiğini belirterek, "Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın. Ama adil yargılanma talebimiz var. Dağıtım şirketinin suçlu olduğunu hakimler görmüş ki tutuklamalar oradan yapılmış. Peki, dağıtım şirketi suçlu da bu dağıtımı özelleştirenler suçlu değil mi? Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası yıllarca özelleştirmenin sakıncalı olduğunu söyledi. Özelleştirme cinayettir, kamu yararı yok. Bakım ve onarım yapılmıyor, bu tür felaketlere yol açıyor" dedi.

“Özelleştirme cinayettir"
Özel, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin kamu yararına hizmet etmediğini, bu uygulamanın bakım ve onarım eksikliklerine yol açarak felaketlere neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası’nın yıllardır özelleştirmelere karşı uyardığını hatırlatarak, “Özelleştirme cinayettir. Kamu yararı gözetilmiyor. Bu uygulama çiftçiyi, yoksulu mağdur eder ve can tehlikesi yaratır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 xyz
 27 Temmuz 2024 Cumartesi 00:05
chpli değilim ama özel haklı. olan kıt kaynaklarla ve az ekiple çalışan alt kademeye olacak bakın görün..
 utku
 26 Temmuz 2024 Cuma 16:34
Ali Sarı bey haklıdır. İzmir belediyesidne çalışanların kaç tanesi izmir kökenli diye sorarsanız karsınıza %1 rakamı bile cıkmaz. Kaç tanesi doğu kjökenlidir diye sorarsanız karsınıza %60 gibi bir rakam cıkar. Lakin kuzu kuzu oy verdıkten sonra izmir halkı demek sorun gormuyorlar
 Mahir Ç.
 26 Temmuz 2024 Cuma 16:09
Rica ederim Ali Sarı Bey, sizi anlıyorum ama bu işsizliğin sebebini Barış Beye ve Manisalı olmasina baglamaniz bir Manisalı olarak beni rahatsız etti. Bakın siyaset yapmayan bürokrat bulmak kolay değil bu ülkede. Barış Bey bunlardan biri. İşini yapıyor, Verilen emri yapıyor herkes gibi. Manisali değilde izmirli olsa gene aynısını yapardı bundan emin olun. İyi gunler diliyorum sizlere.
 Ali Sarı
 26 Temmuz 2024 Cuma 15:55
Öncelikle size sen diye hitap ettiğim için özür dilerim Mahir Ç. Bey, Bizler ege bölgesi dışında herkesi ise alan bir belediye istemiyoruz izmirliyiz egelidir anlarım (denizli aydin manisa) ama adam ağrılı vanlı tuncelili ankaralı rizeli ama ibb bünyesinde ye kurkum ye! Bizlerin cocuklari işsiz hergun is aramaktan helak oldular. sorun bu. şahıslar ile isim yok sadece liyakati uygulasinlar yeterli artık0 55 senelik bir izmirli olarak bunu istemek hakkım, sizi kırdıysam k bakmayin, iyi gunler.
 
 26 Temmuz 2024 Cuma 15:35
İyi de her pisliğin ucu chp yi işaret ediyor.
 
 26 Temmuz 2024 Cuma 15:28
Sayın Ali Sarı Bey öncelikle saygıda kusur etmeden sizin üslubumuzu size cevap vermeyeceğim öncelikle bunu bilin. Özgür Bey yıllar sonra iktidarı getirdi bu partiye, Barış Bey ise ne bir torpil ne de birilerinin aracılığıyla buralara geldi, merak etmeyin Kemal Bey (Tuncelili) Tunç Bey zamanında da Genel Sekreterdi ve o zaman da Manisalıydı bu değişmedi. Sorunu başarılı bir bürokrat olması! İşini düzgün yapması! Siz ve sizin gibiler anladığım kadarıyla caliskan insan sevmezsiniz
 Ali Sarı
 26 Temmuz 2024 Cuma 15:12
Mahir Ç. sen Özgür Özelin, Barış Karcı(özel) nesisin de savunur moddasın? Ben düşüncemi platformda paylaştım üzerine alınırlar alınmazlar bu kadar basit. Manisalı olması tanıdığı olması sencede sakıncalı değil mi? Liyakat ise Liyakat babadan oğula tanışmışlık tanınmislik değil.!
 cuma
 26 Temmuz 2024 Cuma 15:01
bürokrat olup sorumluluk alınmaz. sanki mazgalı genel müdür mü kazıyor kardeşim
 vatandaş
 26 Temmuz 2024 Cuma 14:55
öncelik ile bu elim olayda ölenlere rahmet, ailelerine baş sağlıgı dilerim. bu olayda ihmali olanlar yargı karşısında ifade vermelidir.
 Mahir Ç.
 26 Temmuz 2024 Cuma 14:17
Ali Sarı Bey, Barış Karcı ne alaka? Sayın Genel Başkan izsuda yaşanan talihsiz bir olay ile ilgili açıklama yapmış, lafı nereye getiriyorsunuz? Barış Karcı ile ne derdiniz var? Özgür Beyin, Barış Karcı nın Manisalı olması canınızı niye bu kadar sıkıyor?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz