MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sandal'dan 'operasyon' iddialarına yanıt: Bana karşı olan ilçeyi nasıl düşürebilirim?
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2021 Salı 13:16

Sandal'dan 'operasyon' iddialarına yanıt: Bana karşı olan ilçeyi nasıl düşürebilirim?

Parti içinde yaşanan krizler sonrasında gelen istifalar ile patlak veren CHP  Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda 'operasyon' eleştirilerin odağına getirilen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal söylentilere sert bir dille karşı çıktı. İlçe örgütünün kendi listesi bile olmadığına dikkat çeken Sandal, "…Kongrede kazanan ekip benim karşımda olan bir ekipti. Nasıl benim talimatım ile düşürecekler? 16 kişi yazıyorsunuz ‘12 tanesini doğru seçemedik mi?’ diyorsunuz…  Bir tezat bu" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de ilçe yönetiminin istifası sonrası yönetimi düşen Bayraklı İlçe Başkanlığı konusunda kent genelinde yoğun tartışmalar yaşanmıştı.

Parti içinden 'operasyon' yorumları yükselirken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel "Pınar Hanım, oraya atamayla gelmedi. Bayraklı ilçesinin özgür iradeli kongre üyeleri tarafından seçilerek geldi, seçildiği andan itibaren kuyusu kazılmaya başlandı. 2 seneden beri derin kuyular kazıldı. Şimdi gömdüklerini sanıyorlar ancak bence gömülmedi. Seçilmiş ilçe başkanını düşürenler tekrar oturup düşünmeli" eleştirisi yaparak okları belediye başkanına çevirmişti.

BURADA BİR TEZAT VAR
Sonsöz TV'de katıldığı programda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a CHP'li Sertel'in sözlerin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Sandal, "Ben CHP üyesi bir belediye başkanıyım. Kendi vekilim ile ilgili bir şey demem. Nasıl oluyor da gün geliyor, başkana karşı seçim kazandık… Kazandığınız ekip benim karşımda olan bir ekipti. Nasıl benim talimatım ile düşürecekler? 16 kişi yazıyorsunuz ‘12 tanesini doğru seçemedik mi?’ diyorsunuz… Bir tezat bu. Bir diğer şey de partiyi dar alanlara sıkıştırırsak, geçmiş alışkanlıklarımız gereği başka hastalıklı sorunlar çıkar. Genel Başkanımızın partideki en büyük devrimi ana muhalefetten, toplumsal muhalefet sistemine geçiştir. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesini doğru okumak lazım. İlçe başkanın asli görevi partisinde barıştır. Kendi partili delegesi, kadın kolları arkadaşları ile kavga eden yapının kimseye faydası olmaz" dedi.

KAVGA VE DÖVÜŞE AYIRACAK ZAMANIMIZ YOK
İlçe başkanlarını asıl görevini parti içindeki uyumu sağlamak ve her kesimi kucaklamak olduğuna da dikkat çeken Sandal, "İstenilen şey şu; hem parti için barışı sağlayacak hem de dostlarımız dediğimiz partileri içine alabilecek, kucaklayabilecek, ortak projeler üretebilecek bir yapı. Onun dışında AK Parti ve MHP’ye oy vermiş yurttaşlarımız ile diyaloga geçip partiyi büyütmek için çalışma yapması lazım. Burada en büyük referansın ne? Partili bir belediye başkanı var, geldiği günden itibaren gece gündüz çalışan bir belediye başkanı var. Yapılan işleri al götür siyasallaştır, kimsenin elinde böyle bereketli bir şey yok. Ben ilk noktada da alınma işini durdurdum, ikinci noktada da zamlanma konusunda itirazım oldu.  Belki de arkadaşlar istifa etmek yerine kendi içinde çözüm bulabilirlerdi. Kavgaya dövüşe ayıracak zamanımız yok. Bizim CHP’li üyeler olarak artık başka bir ruh hali ile başka bir hoşgörü ile birbirimizi kucaklamamızın dışında başka insanları kucaklamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BANA BAĞLI İLÇE ÖRGÜTÜNÜ İSTEMEM
Belediye Başkanlarının ilçe başkanları ile uğraşmasının bir anlamı olmadığına vurgu yapan Sandal, "Konak'ı ilçe başkanı mı belirledi, Buca’yı ilçe başkanı mı belirledi, Bayraklı'yı ilçe başkanı mı belirledi, yani ilçeleri; ilçe başkanı mı belirledi? Niye dönüp belediye başkanı ilçe ile uğraşsın. Böyle bir kavgaya girmek… Bunun gerçek olarak karşılığı ne? Yok. Niye bir belediye başkanı ‘yok’ üzerinden tüm enerjisini çabasını harcasın? Sadece partimizin büyümesi için bir çabam olur. Ben, bana bağımlı bir ilçe örgütünü zaten istemem. Onun işi ayrı benim işim ayrı" dedi.

KARABAĞ YORUMU: BİZİM DIŞIMIZDA İŞLEYEN BİR SÜREÇ
Bayraklı Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın partiden ihracı kararını değerlendiren  Serdar Sandal, "İlçe buna karar vermiş, il karar vermiş, YDK'ya gitmiş o da bir karar vermiş. İşleyen süreç bizim dışımızda. Biz geldiğimizde 'A' başkan var diye bunu yapmıyoruz. Başka biri olsa da yapardık. Bornova, Karşıyaka tarafından hor görülmüş bir kent. Çözdüğümüz tüm sorunlar geçmişten gelenler. Sinema, tiyatro salonumuz yok, Karşıyaka'dan gelen mahallelerde parklar yok… Sorunları doğru tespit edip kadroları belirlemek lazım. Belediyede çalışan sadece başkan değildir, kadrolardır. Ben geçmişte sorunlar var dediğimde sadece başkanı kastetmiyorum, kadrolarla işler yapılır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz