MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayıştay’ın raporunda yer almıştı: Şirket ne açıklama yaptı?
İnşaat/Emlak
30 Eylül 2021 Perşembe 13:27

Sayıştay’ın raporunda yer almıştı: Şirket ne açıklama yaptı?

Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik yaptığı incelemede 399 konutluk projesinin ÇED almadan yapıldığı belirtilen Yücesoy Mimarlık’a ait Kuzeyşehir Menemen’e 581 bin TL para cezası kesildiği tespit edildi. Şirketin Genel Müdürü Cemal Yücesoy, “Projemizin ruhsatı onaylandığında yönetmelik gereği 500 adet konut üzeri için ÇED şartı vardı. Sonrasında bu rakam 200’e düşürüldü. Bizim kazanılmış hakkımız gereği mahkemeye gittik. Ceza için yürütmeyi durdurma kararı aldık” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kamu kurumlarının mali harcamalarını inceleyen Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik yaptığı çalışmada ortaya çıkan İzmir’de faaliyet gösteren Yücesoy Mimarlık Şirketi’nin Kuzeyşehir Menemen Projesi’nin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme Raporu) alınmadan yapıldığı iddiasına yönelik açıklama geldi.

Şirket Genel Müdürü Cemal Yücesoy Menemen’de inşaatı tamamlanan ve insanların oturduğu Kuzeyşehir Menemen Projesi’nin tüm yasal sorumlulukları yerine getirdiğini vurguladı. Yücesoy, “Biz projeye ruhsat aldığımızda 2016’nın Aralık ayıydı. O zaman 500 adet konut projesinin altındaki projeler için “ÇED Gerekli Değildir” kararı istenmiyordu. Birçok evrakı tamamlayan şirket olarak bedeli 5 bin TL ancak olan evrakı niye ihmal edelim? Daha sonra inşaatımız devam ederken yönetmelikte değişikliğe gidilerek konut sayısı 200’e düşürüldü. Biz zaten ruhsatımızı almıştık.  Toplam 399 adet konutluk projemizi de yürütüyorduk. Tamamen yönetmelik değişikliğinden kaynaklı bir süreç yaşandı. Sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize ÇED sürecini eksik yürüttüğümüz gerekçesiyle 581 bin TL ceza kesti. Biz de konuyu mahkemeye taşıdık. Mahkeme cezayla ilgili yaptığı inceleme bizi haklı buldu ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.  Karar ilgili vergi dairesine ve kurumlara da gönderildi” dedi.

Şirket olarak kurumlarla ilişkilere önem verdiklerini, tüm çalışmaları kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yaptıklarını anlatan Yücesoy, konunun Sayıştay’ın incelemesine girmesinin ise bakanlık ile inceleme yapan müfettişler arasındaki bilgi alışverişi eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz