MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayıştay karar verdi, Kocaoğlu anlatacak: O ihalede kamu zararı var mı?
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2016 Cumartesi 13:13

Sayıştay karar verdi, Kocaoğlu anlatacak: O ihalede kamu zararı var mı?

Sayıştay 2011 yılındaki Çankaya Otoparkı ihalesinin iptal kararıyla 1 milyon 544 bin liralık kamu zararı oluştuğuna karar verdi. Kocaoğlu, ihale iptalinin kamu zararı tanımına girmediğini, otoparkı belediye şirketine kiraladıklarını söyledi.

İZMİR – Başkan Aziz Kocaoğlu ile 128 kişinin yargılandığı tarihi Büyükşehir davası iddianamesine de giren Çankaya Otoparkı ihalesi bu kez Sayıştay’ın verdiği raporla gündem oldu.

Davaya konu olan ihalede yıllarca otoparkı işleten belediye şirketi İZELMAN'a rakip çıkan özel bir firma 4 milyon 110 bin lira teklif vermiş ancak ihale iptal edilmişti. Otopark daha sonra mülkün sahipleri Büyükşehir ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından toplam 1 milyon 200 bin liraya İZELMAN'a kiraya verildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Sayıştay denetçisinin raporunda Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait otoparkın ihalesinin iptali, ardından kiralanmasıyla gelirin düştüğü bu nedenle kamu zararına yol açıldığı iddia edildi.

Sayıştay’ın 2011 yılındaki ihale ile ilgili 2016 Haziran’da kamu zararı kararı verdiği ve tahsil ilamı yayınladığı ortaya çıkarken, ilamda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun iptal kararıyla 1 milyon 544 bin 747 TL kamu zararına yol açtığı da belirtildi.

Başkan Kocaoğlu, Sayıştay kararına karşı duruşma istemli temyiz başvurusunda bulundu. Başvuruda, ihale iptalinin kamu zararı oluşturmadığını savundu. Sayıştay Temyiz Kurulu'nun vereceği karar bekleniyor.



KOCAOĞLU: ANKARA'DA 'KAMU ZARARI' OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocağlu, Sayıştay'ın kararını temyiz ettiklerini açıkladı. Kocaoğlu, otoparkın yarısının Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yarısının Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu, işleten İZELMAN A.Ş.'nin ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olduğunu söyledi. Geçmişte sürekli İZELMAN'a kiralanan otoparkı Sayıştay'ın bir raporu üzerine ihaleyle kiralama yoluna gittiklerini belirten Kocaoğlu, ihalede özel şirketten gelen teklifin otoparkın cirosunun iki mislinden daha fazla olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, şöyle dedi: "İhaleyi iptal ettik. Vakıflar daha sonra kamu kuruluşu şirketine ihalesiz verilmesi için izin verdi. Birlikte kira fiyatı belirledik. İZELMAN'a verdik. Büyükşehir Belediyesi alacaklı olan kurumdur. Verecek olan ise İZELMAN'dır. İZELMAN şirketinin sermayesinin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nindir. Burada nasıl bir kamu zararı var? Kararı temyiz ettik. Duruşmalı yargılama istedik. Ankara'ya gidip anlatacağız." (Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 nerede yasıyoruz
 17 Eylül 2016 Cumartesi 21:52
şaka gibi. belediyenin malı belediyede. nerede kamu zararı varmış.
 izmirli
 17 Eylül 2016 Cumartesi 13:45
sayın kocaoğlu diyor ki cironun 2 misli teklif vermiş özel bir firma , düz mantık alan firma kar etmek için şuan 7 lira olan otopark ücreti 21 lira olması gerekiyor. yani Aziz kocaoğlu ihaleyi iptal ederek izmir halkının (yani kamunun )14 lirasının cebinde kalmasını sağlamıştır. bir zamanlar elinde deyneklerle otoparkcılık yapılan döneminide unutmadan teşekkürler Aziz Başkan izmir halkının hukukunu koruduğun için
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz