MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uçak’tan gençlere hayat dersi: İşinizi severek yapın!
İş Dünyası
5 Mayıs 2024 Pazar 08:36

Uçak’tan gençlere hayat dersi: İşinizi severek yapın!

Türkiye tarım ürünleri ihracatında 50 milyar dolara taşıyacak gençler taze meyve sektöründe Türkiye’nin ihracat şampiyonunu ziyaret ettiler. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, gençlerin sektörle ilgili sorularına cevap vererek tavsiyelerde bulundu. Başkan Uçak, "İşinizi severek yapın, çalışın, başarı ardından mutlaka gelecek, hiçbir şey zor değil" dedi.

Tarım sektöründe pandemi sonrasında her ülke üretici yönünü güçlendirmek için stratejiler geliştirmeye yöneldi. Türk tarım sektörü, tarımda verimliliği artırmak için gençlerin kariyer planlarını tarım sektörüne yönelik yapmalarını sağlamak amacıyla gençlerin önüne büyük fırsatlar sunuyor. 

Gençleri tarım sektörüne kazandırmayı öncelikli hedefleri arasına alan Ege Bölgesi’nin bitkisel ürün ihracat lideri Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesi”ni ikinci kez hayata geçirirken, proje kapsamında gençlere tarım sektörünü 360 derece tanıtıyor. 

Eğitim programı hem teorik hem pratik içeriyor
“Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesi”nde; ziraat mühendisliği ve gıda mühendisliği mezunu ya da öğrencisi 82 gençle ortak hareket eden EYMSİB, gençleri; tarım sektöründe konularında uzman isimlerle teorik derslerde buluştururken, gençlere işletme ve bahçe ziyaretleri olanağı sunarak gençlerin pratik yapmalarına da zemin oluşturuyor. 

Gençler tarım işletmesinin tozunu yuttu
Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatının 35 milyar dolardan, 50 milyar dolara gençlerin ortaya koyacağı projeler ve gençlerin sinerjisiyle ulaşabileceğine inanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesi”nin üçüncü haftasında gençlerin işletme tozunu yutmalarına aracılık etti. 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, gençlerin sektörle ilgili sorularına cevap verdi. 

Uçak; “İşinizi severek yapın, çalışın, başarı ardından mutlaka gelecek”
Gençlere, “İşinizi severek yapın, çalışın, başarı ardından mutlaka gelecek, hiçbir şey zor değil” diye seslenen Uçak, genç girişimcilere kendi kariyer yolculuğunu anlattı ve işlerini severek yaptıkları takdirde hayallerinin bile ötesinde başarıya ulaşacakları mesajını verdi.

Başkan Uçak; “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesiyle tarım sektörüne gençleri kazandırmayı hedefliyoruz. Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencileri ve mezunları, bitkisel üretim alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm girişimci ve üreticiler bizim hedef kitlemiz. Tarım sektörü emek verdiğiniz takdirde karşılığını alacağınız bir sektör. Ben işini severek, çalışarak başarılı olunabileceğinin en canlı örneklerinden birisiyim. Sizlerde başarabilirsiniz” diye konuştu. 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin gençleri tarım sektörüne kazandıracak “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesi” yanında gıda kayıplarını önlemek ve gıdada kalıntısız üretim yapmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını paylaşan Başkan Uçak sözlerini şöyle tamamladı; “6 yıldır istikrarlı bir şekilde ihraç ettiğimiz ürünlerde kalıntı sorununu ortadan kaldırmak için ’Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz Projesi’nde ihracatımızda güçlü olan 9 üründen numuneler alıp analizler yapıyoruz, analiz sonuçlarına göre üretici bilgilendirme toplantılarımızda üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. ‘Gıda Kayıplarının Tespiti Projesi’nde Ege Üniversitesi ile iş birliğinde gıda kayıplarını minimize etmeye çalışıyoruz. Gıda kayıplarını ortadan kaldırmak için gençlerimizden de projeler bekliyoruz. ‘Akdeniz Meyve Sineği ile Biyoteknik Mücadele’ projesi de gıda kalitesini artırmak için yürüttüğümüz projelerden birisi. Yaş meyve sebze sektörü olarak kadın istihdamının yoğun olduğu bir iş koluyuz. Narenciye, nar, domates ve diğer ürünlerde iyi tarım belgeleriyle üretim yapıyoruz.”

Yaş meyve sebze sektöründe 8 yıldır Türkiye İhracat Şampiyonu olan Uçak Kardeşler Gıda Ticaret A.Ş.’nin Seferihisar’daki narenciye işleme tesisini Fabrika Müdürü Kasım Aydoğdu mihmandarlığında gezen gençlere, işletmeye ürün kabulden paketlemeye kadar olan tüm aşamaları tanıtıldı.

Tarım sektöründe girişimci olmak isteyen gençler, üçüncü haftada, işletme ziyareti dışında; İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Tuğrul’dan Tarım Ürünlerinin Markalaştırılması, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Karahan Uysal’dan Tüketici Tercihleri konusunda tüyolar aldılar. SÜGEP Academy’den Umut Dilsiz ile de Atölye çalışması yaptılar. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz