MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Eski Yönetici Urla villalarının etrafında kuyu açacak!
Ekonomi
1 Temmuz 2015 Çarşamba 15:14

AK Partili Eski Yönetici Urla villalarının etrafında kuyu açacak!

AK Parti Urla Eski Başkan Yardımcısı Gürbüz Karadağ’a ait Karadağ Mühendislik Şirketi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villaların bulunduğu Zeytineli Köyü’nde jeotermal sondaj izni verildi. Binlerce dönüm alanda ruhsat alan şirket 11 farklı yerde kuyu açacak. Şirket daha önce ilçede ruhsat aldığı başka bir yeri de AK Partili İşadamı Selim Gökdemir’e satmıştı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen İşadamı Latif Topbaş tarafından yapılan Urla Zeytineli Köyü’ndeki Hacılar Koyu ile birlikte yakınlarında bulunan diğer koyların sınırlarını kapsayan alanda yeni jeotermal sondaj izni verildi. Köyün, üst tarafında tarım alanı ve doğal sit olan bölge için izin AK Parti Urla eski İlçe Başkan Yardımcısı Gürbüz Karadağ’ın sahibi olduğu Karadağ Enerji Jeotermal Madencilik A.Ş’ye verildi.
 


Zeytineli Köyü sınırları içerisinde yer alan 1462 arama ruhsatı numaralı sahada farklı parsellerde sondaj yöntemiyle jeotermal kaynak arama faaliyeti gerçekleştirecek olan şirket 11 adet sondaj kuyusu açacak. Her biri yaklaşık 200 metrekare büyüklüğünde belirlenen çalışma alanları içerisinde arazi hazırlığı ve sondaj ekipmanının kurulumu yapılarak faaliyete başlanacak. Çalışmalar sırasında maksimum 400 m derinliğe inilerek jeotermal kaynak aranacak.
 
Proje kapsamında belirlenen sondaj lokasyonlarının tamamı 1/100bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazisi ve Doğal Sit Alanı” olarak sınıflandırıldı. Şirket,  İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma İşlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğü'nden aldığı yazılar ile çalışmalara başladı.
 
GÖKDEMİR’E SATMIŞTI
AK Parti’nin Urla teşkilatında uzun süre görev yapan Karadağ’ın şirketinin ortakları arasında Konar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir, Vedat Adak, Şaban Öztürkoğlu, Türker Kırbıyık ve Gözde Karabacak yer alıyor. Daha önce Urla İçmeler’de de sıcak su sondaj izni alan Karadağ, çıkan suyun ruhsatını AK Partili İşadamı Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir’e satmıştı. Gökdemir, buradan çıkan sıcak suyu Megapol Urla Projesi’nde kullanma kararı almıştı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hüseyin ahmetoğlu
 2 Temmuz 2015 Perşembe 11:00
yerin altındaki kaynağı milletin hizmetine sunmaya bile bir kılıf buluyorsunuz bravo yani
 dikkatine
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:52
MHP ye hayırlı uğurlu olsun... Daha çok tahsisler yapılır.
 Işık Dikicigil
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 15:34
O KADAR MASRAF ETMİŞSİN, YASAYI TANIMAMIŞSIN, EEE HALİYLE ORAYI EKONOMİK AÇIDAN DAHA PAHALI BİR YER HALİNE GETİRMEN LAZIM. BİR LOKMA BİR HIRKA SİYASETİ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz