MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer ‘Cumhur’un başkanlarını ağırladı: Neler konuşuldu?
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2019 Cuma 17:00

Başkan Soyer ‘Cumhur’un başkanlarını ağırladı: Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhur İttifakı’nın iktidarda olduğu ilçelerin belediye başkanlarıyla makamında bir araya geldi. Başkanların talep ve şikayetlerini dinleyen Soyer, toplantı sonrasında açıklama yaptı. Elektrik fabrikası, Karşıyaka Tramvayının Çiğli’ye uzatılması, Gördes Barajı’ndan merkeze su aktarılması konularının ilerleyen günlerde gerçekleşecek Ankara ziyaretinde masaya yatırılacağı belirtildi. 

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, kentteki Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlarını makamında ağırladı. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı’nın 25 belediye başkanıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer bu kez AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) ilçe belediye başkanlarından gelen öneri, talep ve şikayetleri dinledi. 
Buluşmaya Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar katıldı. 

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili CHP’li Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı da zirvede hazır bulundu. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Soyer önemli bilgiler verdi. Yeni süreçte 3 ayda bir belediye başkanlarıyla buluşacağının haberini veren Soyer, “İlk toplantı Ekim ayının sonuna doğru Aliağa’da olacak” dedi. 

İZSU, İZBETON VE İLETİŞİM
İlçe belediye başkanlarından en çok İZSU, İZBETON ve iletişim konularında talepler geldiğini söyleyen Soyer, “Güzel bir koordinasyon toplantısı yaptık.  Önümüzdeki 4 buçuk yıl aramızdaki iletişimi daha kuvvetli ve faydalı hale getiririz bunları konuştuk. Verimli bir toplantıydı. Tek tek hem ilçelerimizin sorunları, hem büyükşehirle olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. 3 ayda bir ilçelerimizde toplantı yapacağız, ilk ilçemiz Aliağa olacak. Ekim sonu gibi Aliağa’da toplantımızı yapacağız. Başkanlardan gelen talepler İZSU, İZBETON ve iletişim oldu” diye konuştu. 

KURBAN BAYRAMI SONUNDA ANKARA’YA GİDECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “İZSU, İZBETON ve iletişim ile ilgili değerlendirme yaptık. Burada hepimizin ortak amacı İzmir, İzmir’in tüm sorunlarını iktidarıyla, muhalefetiyle beraber çözmek… Bu amaç uğruna Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve biz meclis üyeleri olarak elimizden geldiğince en iyisin yaparak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak sorunların çözülmesi noktasında merkezi hükümetin katkılarını da şehrimize koyarak şehrimizi çok çok daha iyi noktalara taşımak için mücadelemizi vereceğiz. İzmir’in bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde onay bekleyen projeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Kurban Bayramı’nın ardından Ankara’ya gideceğiz” dedi. 

BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ DAHA GÜZEL HABER OLUR MU?
Başkan Soyer, ‘Müjde olarak söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ sorusuna ise, “Birbirimizi seviyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz, bundan güzel haber olur mu…” cevabını verdi. 

HENÜZ CUMHURBAŞKANINDAN ONAY BEKLİYORUZ
Tarihi Elektrik Fabrikası’nı satın alan Büyükşehir Belediyesi’nin fabrikaya yönelik bir çalışması olup olmadığına yönelik soruya cevap veren Soyer, “Henüz onay bekliyoruz, Cumhurbaşkanımızın onayına tabi. Elektrik Fabrikası’nı da daha almadık. Onay bekliyoruz”  dedi. AK Partili Hızal da, “Geçtiğimiz günlerde Buca Metrosu ile ilgili güzel bir örnek yaşadık. Tartıştık, değerlendirdik. Şehir için önemli bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti. Çok kısa bir süre sonra bu projenin de ihalesinin biteceğini düşünüyoruz. Bunun devamını sağlamak adına Büyükşehir ile birlikte adım atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ilgili bir gelişme var mı?’ sorusu karşısında ise, “Bir gelişme olmadı henüz ama takip ediyoruz. Havagazının bütün yıl programı var” dedi.  

TRAMVAY VE GÖRDES ANKARA’DA KONUŞULACAK
Karşıyaka Tramvayının Çiğli’ye uzatılacağı projeyle ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Hızal, “Tramvay ilgili onay gelmedi. Ankara’ya ziyaretimiz esnasında bu konu da konuşulacak” diye konuştu. 
Hızal ayrıca, “Gördes Barajı’ndan merkeze ne zaman su aktarılacak?’ şeklindeki soru karşında, “Çok kısa sürede İzmir suyuna katkı koymak adına çalışma başlayacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz