MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’in tecrübeli ismi Baratalı: Kılıçdaroğlu artık topal ördektir!
Politika
20 Temmuz 2018 Cuma 11:19

CHP İzmir’in tecrübeli ismi Baratalı: Kılıçdaroğlu artık topal ördektir!

Partide geçmiş dönemde önemli görevler yürütmüş olan Bülent Baratalı, “İmza sayısı bir eksik de kalsa artık genel merkez ve genel başkan siyasetteki tanımıyla topal ördektir. Orada iş yapamazlar. Yarıya yakın irade ‘değiş kardeşim, başarısızsın, 9 defa denedik, olmuyor’ diyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçmiş yıllarda belediye başkanlığı, milletvekilliği görevlerinde bulunmuş, İzmir siyasetinin önemli isimleri arasında bulunan Bülent Baratalı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Baratalı, partisinin yaşadığı olağanüstü kurultay tartışmaları üzerinden önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce taraftarlarının kurultayın gerçekleşmesi için başlattıkları imza toplama hareketini değerlendiren Baratalı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri için ‘topal ördek’ benzetmesi yaptı.

KILIÇDAROĞLU ARTIK TOPAL ÖRDEKTİR!
Genel merkezin değişime direnmesi için Baratalı, “Böyle olursa sonuç iyi olmayacak. Kırarak, dökerek olmaz. İmza sayısı 500’de de kalsa 600’ü de bulsa, bir eksik de kalsa artık genel merkez ve genel başkan siyasetteki tanımıyla topal ördektir. Orada iş yapamazlar. Yarıya yakın irade ‘değiş kardeşim, başarısızsın, 9 defa denedik, olmuyor’ diyor. Tüzüğü defalarca değiştirdin, PM’ye sormadan seçim beyannamesi yayınlandı. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

GENEL MERKEZE MESAJ: BEKLEMEYİN, 500-550 İMZA AZ MI?
“Çekincelerimiz var” diyen Baratalı, “Özellikle yerel yönetimler konusunda neredeyse bizim programımızla HDP’nin programı çakışmış. İnsanlar artık bir şey yapın diyor. 400-500- 550 imza az mı? Beklemeyin. Sizin önünüzü nasıl açtıksa lütfen bunu bir kere daha yapalım. Birbirimizi zedelemeyelim. İnce de Kılıçdaroğlu da yakın arkadaşım. ‘İnce’ciler- ‘Kılıçdaroğlu’cular diye bölünmeyelim” açıklamasında bulundu.

BAŞARILI DEĞİŞİM REÇETESİ: SADECE LİDERİN DEĞİŞMESİYLE OLMUYOR…
Baratalı ayrıca, “CHP’de sadece lider değiştirerek olay bitmez. Kemal Bey değişmişti, geldiğimiz nokta bu. Sadece bir insan gelerek olmuyor. Bir kadro harekatıyla yeniden yapılanarak, kuruluş değerlerine dönerek, tüzükle yeni dünya bakışıyla, tüm insanlarımızı dolaşarak hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Baratalı ayrıca şunları söyledi:

BİR TARAFIMIZ HDP’DEN BİR TARAFIMIZ İYİ PARTİ’DEN KANADI!
24 Haziran seçimleri anayasanın değişmesi ile cumhurbaşkanlığı hükümetinin tartışıldığı bir seçim oldu. Ancak CHP iyi bir sonuç alamadı. Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle biz başarılıydık AKP’nin oyunu 5 puan aşağı çektik demesi doğru değildir. Biz bu seçimde başarısızdık bunu kabul etmeliyiz. Oyumuz yüzde 22’lere indi. Bir tarafı HDP’den bir tarafı İYİ Parti’den kanadı.

KASIM GİBİ ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM
Biz uzun zamandır var olan ideolojimizi anlatmaya çalışmak yerine başka partilere yardım ederek bu düşünceyi çok farklı bir yere taşıdık.  Bunda MHP’de vardır önceki seçimlerde. Zorla barajı aştırmıştık. Müthiş derecede bizim etkimiz vardı, bu sebeple de bizim oylarımız düşüyor. Tüm sanatçılarda aydın kesimde bize çok fazla destek oldu, teşekkür ederiz. Hep birlikte sloganlarımızı belirledik. Ancak başkanımız partide çeşitlilik olmasını istedi.  AKP’nin üstünlüğünü istemediği için böyle bir taktik uyguladı ancak bizim aleyhimize oldu. Şimdi tüm bunları yapan başkan bir olağanüstü kurultay ile karşı karşıya. Biz bir analiz yapıyoruz sonra diyoruz ki bu bir seçim yenilgisidir. Onu kurultayları seçim kurullarını kaldırmışsınız yani parti parti tabanıyla başkan arasında bir sıkıntı oldu. Bizde partinin önünü açın dedik. Bu kavga gürültü ile değil, kurultayı toplayın diye de değil. Bunlar partiye zarar verir bizi geriletir. Şimdi AKP ve MHP bizi izliyor. Ben bir erken seçim bekliyorum Kasım gibi.

İZMİR’DE GELEN OYLARA ŞAŞIRIYORUM!
Eğer kurultay kararı olursa, bizi dağınık bir şekilde gördükleri için erken seçime gidilecek hemen. Bu zamanında Fetret Döneminde uygulanan bir taktiktir. Lütfen kimse partiyi fetret dönemine getirmesin. Bana göre erken yakalanmamalıyız seçime. Partimizin İstanbul, Ankara’da aldığı oylara bir bakın. Ben İzmir’de gelen oylara da çok şaşırıyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz