MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'de anlamlı buluşma: Başkan'a sevgi seli
Yerel Yönetimler
20 Nisan 2018 Cuma 18:09

Gaziemir'de anlamlı buluşma: Başkan'a sevgi seli

23 Nisan Şenlikleri için Dünya’nın birçok yerinden Gaziemir’e gelen çocukları Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol karşıladı. Romanya heyetindeki çocuklar Başkan Şenol’u çiçek ve öpücük yağmuruna tuttu.  Başkan Şenol kollarını açarken hepsine tek tek sarıldı.

EGEDESONSÖZ-Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği için yurt dışından gelen heyetler ilçeye ulaşmaya başladı. Dünyanın birçok yerinden gelen öğrencilerin bazıları ulaşımlarını uçakla, bazıları da kilometrelerce otobüs yolculuğu yaparak tamamladı.

Gaziemir’de yaşayan vatandaşların evlerinde konaklayarak şenlikleri geçirecek olan ülke heyetleri için tüm hazırlıklar da tamamlandı. Belediye, uzun araştırma ve çalışma sonrasında ev sahipleri ile çocukları bir araya getirdi.

Romanya’dan gelen heyetin Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile kavuşma görüntüleri ise duygusal anlara sahne oldu. Başkan Şenol, kapıda ellerinde çiçeklerle çocukları karşılarken çocuklar da kendisine tek tek gül hediye etti, öpücük yağmuruna tuttu. 

Kollarını açarak “ilçemize hoş geldiniz” diyen Başkan Şenol, etkinliğin şenlikten öte kültürel çok özel anlamlar taşıdığını söyledi. Kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın üst seviyede olduğunu anlatan Başkan Şenol, “Ülkelerden gelen çocuklarımızı evlerinde misafir etmek isteyenler arasında bu günler için özel olarak dil öğrenenler bile var. Gelenek, göreneklerimizi öğrenen çocuklarımız bunları da gittikleri yerlerde anlatıyorlar. Buradaki ilişkiler bizi çok mutlu ediyor. Yıllardır gidip gelen, kentimizi benimseyenler var. Aralarında burada tanışıp büyüdükten sonra evlenenler bile oluyor ” dedi.

Karşılama anında Romanyalı minik Monika Teoderescu'nun uzun süre sarıldığı Başkan Şenol, Cuma günü itibariyle başlayan şenliklere tüm İzmirlileri davet etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz