MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki barış mitingine Kürkçü damgası: Erdoğan’ın iktidarsızlığı…
Politika
1 Eylül 2015 Salı 18:51

İzmir'deki barış mitingine Kürkçü damgası: Erdoğan’ın iktidarsızlığı…

HDP İzmir Milletvekili 1 Eylül Barış Günü için gerçekleşen mitingde Türkiye’nin içinde bulunduğu savaş ortamının sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdi. Kürkçü, “2 yıl boyunca silahların susması, insanların çatışmadan yaşamaya alışması, seçimde Tayyip Erdoğan’ın iktidarsızlığı olunca kendisi halklarımıza karşı savaş ilan etti. Biz artık vatan sağ olsun demiyoruz. ‘Eğer bizim yokluğumuzda vatan sağ olacaksa vatan sağ olmasın’ diyen asker ailelerini anlıyoruz. Onların vatanı Erdoğan’dan fazla sevdiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Barış Bloku’na destek veren CHP’li vekiller mitinge katılmadı.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Barış Bloku, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gündoğdu Meydan’ında miting düzenledi.
 


Kısa bir süre önce sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, siyasiler ve toplumun çeşitli kesimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu blokun yaklaşık 2 bin kişiyle gerçekleştirdiği mitinge DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Barış Bloku’na destek verdikleri için kentte tartışmalara neden olan CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Musa Çam ve Tacettin Bayır ise mitinge katılmadı.
 
Mitingde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bugün Türkiye’nin en yakıcı meselesi savaş ve barış meselesini çözmek için buradasınız. Tek sözümüz var; Barış barış barış…” dedi.


 
TAYYİP ERDOĞAN’IN İKTİDARSIZLIĞI SAVAŞI BAŞLATTI
Kürkçü Türkiye’deki savaş ortamının nedenini 7 Haziran seçimlerinin sonucu olarak gördüğünü belirtti. Kürkçü, “Bugün Türkiye layık olmadığı bir savaşa zorlanmış durumda. 2 yıl boyunca silahların susması, insanların çatışmadan yaşamaya alışması, seçimde Tayyip Erdoğan’ın iktidarsızlığı olunca kendisi halklarımıza karşı savaş ilan etti. Biz de barış ilan ediyoruz.  Bugün karşı karşıya kaldığımız savaşın açıklanabilir savunulabilir tarafı yoktur. Kendisine cumhurbaşkanı diyen başkomutanın savaşı kime karşı ilan ettiklerini sormak istiyorum. Halkıyla savaşan bir orduya, cumhurbaşkanına ihtiyacımız var mı? Bu savaş sarayın halka karşı savaşıdır. Halkına savaş ilan edenler tarihin her döneminde olduğu gibi yenilecekler. Onlara diz çöktüreceğiz. Bizim mücadelemizde silahlar egemen olmayacak. Mücadelemiz vicdanı, kardeşliği, dayanışmayı egemen kılarak olmasıdır. Tayyip Erdoğan halka savaşını 7 Haziran seçimleri sonucunda HDP yüzde 10 barajını yıkmasıyla başkanlık hayallerini kaybettiği için ilan etti” diye konuştu.
 
SEÇİM SAVAŞ VE BARIŞ ARASINDA OLACAK
Kürkçü, “Eğer 1 Kasım’da seçim olacaksa AKP, Tayyip Erdoğan ve HDP arasında olmayacak. Savaş ve barış arasında olacak. Barış bu seçimi kazanacak. HDP barışın hizmetinde olduğu için belki de Türkiye’nin en büyük gücü haline gelecek. Ama bu önemli değildir. Hiçbir başarı bir candan önemli değildir. Onun için buradayız. Hala sürmekte olan bir savaş var. Suruç’ta 33 canımızın AKP destekli IŞİD çetesiyle havaya uçurulması sonrasında 170’den fazla insan hayatını kaybetti. Halklarımızın acısını derinden hissediyoruz. Ama yaşasın ölüm demiyoruz, yaşasın hayat diyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
VATAN SAĞ OLSUN DEMİYORUZ
Kürkçü şunları söyledi:  Bugün Türkiye’de önemli olan bu ahmakça, aptalca, alçakça savaşın son bulmasıdır. Bu savaşı ilan edenleri iktidardan uzaklaştırmalıyız. İkircikli davranmanın bir faydası olmayacağını bilmek gerekiyor. Biz artık vatan sağ olsun demiyoruz. Eğer bizim yokluğumuzda vatan sağ olacaksa vatan sağ olmasın diyen asker ailelerini anlıyoruz. Onların vatanı Erdoğan’dan fazla sevdiğini biliyoruz.  Kimse çocuklarını feda etmesin. Çocuklarınızı Tayyip Erdoğan’ın savaşında feda etmeyin. Onlar çocuklarını feda etsin, onların çocuklarının hepsi asker kaçağı.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Pause
 2 Eylül 2015 Çarşamba 10:43
AKP den kurtulmanın bir yolunun da sokakların terörize edilmesi olarak görüp kolaycılığı seçenler bu mitingde neden kahrolsun terör ya da kahrolsun işid ve pkk diye sologan atmadı. Türkü söyleyerek barışı bekleyenler daha çok bekler. Bu mitingi düzenleyen ve demokrasiye inanan barış bloğu kesk, disk, ttb ve tmmob daha bir yıl önce 21 milyon halk oyuyla seçilen cumhurbaşkanını iktidarsızlıkla itham eden siyasi kimlikli sayın Kürkçü yü alkışlarken aslında Dr. Abdullah Biroğul un katillerini cesaretlendirdiklerini düşündüler mi.
 nurettin
 2 Eylül 2015 Çarşamba 09:58
Miting HDP nin değildi.
 musa olmak
 2 Eylül 2015 Çarşamba 09:04
pkklılar barış mitingi yapıyor..dinime sönen bari möslüman olsa..
 acıklı
 2 Eylül 2015 Çarşamba 08:27
HDP hükümete bakan vermekle artık halkın gözünde bitmiştir. atama yapamayan etkisiz eleman bakanlar. sadece erdoğanın talimatlarına bakan bakanlar. sözde bakanlar. herkesin aksine barajı geçemeyeceklerini düşünüyorum.
 izmirli
 2 Eylül 2015 Çarşamba 08:01
diske bak birde barış mitingi var diye çağrı yapıyor savaşın tarafı olanlarla askerime polisime kurşun sıkanlarla barış mı kutlanır şuna hdp mitingi deseniz ya
 Nevin
 2 Eylül 2015 Çarşamba 01:26
Hacım ne salvosu müdürü vekaleten bile atayamayan koltuğu kabul ettiniz geçin bu işleri kimle çalışıyorsunuz bakanlıkta AKP bürokratı ile
  Partili
 1 Eylül 2015 Salı 22:42
Disk içindede duysflı türk vatanseverler var bütün gün mesaja rağmen gitmediler tabi başdakiler hariç
 reis
 1 Eylül 2015 Salı 20:29
DİSK=HDP=PKK,DİSK hayranları niye gelmemiş acaba,seçim de var ondan olmasın,aslan ATATÜRKÇÜLER..
 disk'e ne oluyor?
 1 Eylül 2015 Salı 19:45
disk işçisine meydana gelsin diye msj atıyor, disk acama hdp nin arka bahçesimidir?evet disk eşittir hdp olmuş utanıyorum sizden
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz