MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Adayı Onar: Engellinin engeli AK Parti!
Seçim 2015
30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:10

MHP Adayı Onar: Engellinin engeli AK Parti!

MHP İzmir Adayı Av. Ali Onar, engelli vatandaşlarımızın önündeki tek engelin AK Parti olduğunu söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. Ali Onar seçim çalışmalarına Buca’da hız kesmeden devam etti.

Engelli bir vatandaş ile uzun uzun sohbet eden Av. Ali Onar, engelli vatandaşlarımızın önündeki tek engelin AK Parti olduğunu söyledi.

“AKP iktidarı engelli vatandaşlarımızı da kandırmıştır. Kandırmadığı, aldatmadığı kim kaldı ki? 2005 yılında engelliler için çıkardıkları yasayı öyle allayıp pullayıp satıyorlar ki zannedersiniz engelli vatandaşlarımız refah içerisindeler. Hatta zamanında milletvekilleri biz engellileri adam yerine koyduk bile demişti hatırlayın. Zaten AKP iktidara gelmeden önce biz Müslümanda değildik, onlar sayesinde Müslüman olduk, insanlığın adamlığın ne olduğundan habersiz insanlar bu ülkeyi yönettiler, engelliye engel oldular, engelliyi kandırdılar. Daha önce engellinin gelir durumuna bakarak belirlenen yardım artık engellinin akrabalarının gelir durumlarına göre düzenlenmeye başlandı. Eğer engellinin akrabalarından herhangi biri 1 lira dahi olsa yardım yapabilecek durumda ise devlet yardımı kesiliyor. Bu süre içerisinde yüzlerce engellinin maaşı kesildi, bunlardan neredeyse hepsine, ödeyemeyecekleri miktarda cezalar kesildi, ödeyemeyenlere de hazine dava açtı. Ülkede engelli birey sayısı 1,5 milyonu geçmişken AKP’nin yıllardır gözünü engelli bireylere kapattığı o kadar açık ki ve kendi menfaatlerine olan yasaları meclisten ışık hızıyla geçirirken  konu engelli bireylerin yaşam hakları olunca bir anda kör, sağır, dilsiz oluyorlar. MHP’nin engelli vatandaşlarımız için meclisteki bütün mücadelesini yok saydılar. Bunlar değil mi kamusal alanda engelli istihdamı mecburiyeti varken  "Asgari ücretle geçinemiyoruz" diyen görme engelli bireye  verilen "Gözlerin görmediği halde iş bulmuşsun daha ne istiyosun?" diyenler. Bunlar değil mi  kendi yandaşlarına  ayakkabı kutularıyla paralar aktarırken engelli vatandaşlara devlet kadrolarını çok görenler” dedi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. Ali Onar, “MHP iktidarında Engellilerin toplumla bütünleşerek, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatını idame ettirebilmeleri, eğitimlerine ve sosyal yaşantısına normal olarak devam edebilmeleri için fiziki ve sosyal çevrenin oluşturduğu engellerin ortadan kaldırılması, gerekli eğitim altyapısı ve teknolojik imkânların artırılması esas olacak, imar mevzuatının engelliler ile ilgili hükümleri etkin biçimde uygulanacak, Engelli bakım hizmetleri sosyal bir hak olarak kabul edilecek ve sosyal güvenlik sistemi içinde değerlendirilerek tıbbi, sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmeti ile ilişki, etkileşim ve işbirliği içinde sürdürülecek, Engelli vatandaşların tıbbî ve mesleki rehabilitasyon imkânları artırılacak, mesleki rehabilitasyon aldıkları süre içerisinde engellilere her türlü destek sağlanacak, Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacak, Kamudaki engeli kotalarının tamamına atama yapılacak, Engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacak, Bedensel ve zihinsel kısıtlılığa yol açan epidemiyolojik hastalıkların önlenebilmesi amacıyla; koruyucu, önleyici ve erken tanı hizmetleri etkinleştirilecek ve bu hastalıkların teşhis ve tedavisi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında ücretsiz olacak, Engellilerin günlük hayatını kolaylaştıran araç-gereç ve ortez-protez temininde destek sağlanacak, sağlık kuruluşları engelliler için ulaşılabilir olacak, Engellilerin ve yaşlıların muhtaçlığının belirlenmesinde hanenin geliri yerine kişinin kendi gelir durumuna göre muhtaçlık aylığı bağlanması için gerekli düzenleme yapılacak, Engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla doğuştan ya da sigortalılıktan önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması ve 1800 gün üzerinden malullük aylığı bağlanması için düzenleme yapılacak” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz