MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanı Şentop’tan mesaj: İzmir bir balkan şehridir!
Politika
25 Haziran 2021 Cuma 09:55

TBMM Başkanı Şentop’tan mesaj: İzmir bir balkan şehridir!

İzmir’de bulunan Balkan-Rumeli dernekleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. Buluşmada konuşan Şentop, “İzmir bir balkan şehridir. Mübadele yoluyla gelen çok sayıda vatandaşımız orada yaşıyor. Birbirinize sahip çıkın, her alanda mücadele edin” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de farklı bölgelerde faaliyet gösteren Balkan-Rumeli Dernekleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ziyaret etti. Derneklerin yetkilileri, kentte çok sayıda balkan kökenli vatandaşların yaşadığını belirtirken Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk başta olmak üzere birçok ülkeden gelenlerin iş ve sosyal yaşamda aktif olduğunu anlattı. Balkan kökenli vatandaşların siyasette daha aktif rol alması gerektiğini anlatan dernek yetkilileri bu konuda mücadele edeceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan TBMM Başkanı Şentop, “İzmir bir balkan şehridir” derken aynı düşünce ve fikirde olanların birbirine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Balkanlarda zorlu koşullar geçirdikten sonra Türkiye’nin kucak açtığı vatandaşların aidiyet içinde yaşadığını, bunun çok önemli olduğunu dile getiren Şentop, “İzmir’e her geldiğimde mutlaka balkan camiasıyla bir araya geliyor, programa bir etkinlik koyuyorum. Balkanlar ve soydaşlarımız bizim için çok önemlidir. Çalışmalarınızı aksatmadan sürdürmenizi diliyorum” dedi.

Ziyarette, Balkan dernekleri Şentop’a Boşnak böreği ve Tanzimat Fermanı’nın tabloya işlenmiş halini hediye etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli arnavut
 26 Haziran 2021 Cumartesi 02:02
izmir milletvekillerinin belediye başkanlarının belediye meclis üyelerinin yüzde 80 i doğu kökenlidir. balkan göçmenleri siyasette yok malesef....
 Çamdibinden
 25 Haziran 2021 Cuma 10:35
Tamamda, o zaman neden Bornovaya bir balkanlı ilçe başkanı atamadınız? Kaldıki Bornovada izmire oranla daha çok balkan göçmeni yaşıyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz