MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı’da çocukları serinleten, aileleri rahatlatan hizmet
Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2015 Cumartesi 14:47

Torbalı’da çocukları serinleten, aileleri rahatlatan hizmet

Torbalı Belediyesi köy ve mahalle çocuklarına yüzme havuzunu ve ulaşımı bedava sağlıyor.
İZMİR - Torbalı Belediyesi sosyal ve sportif etkinliklerden yararlanmakta güçlük çeken ilçedeki köy (mahalle) çocuklarına bedava yüzme ve ulaşım hizmeti sağlıyor.

Haftanın belli günlerinde farklı köylerinden alınan onlarca öğrenci, uzmanlar eşliğinde belediyeye ait Aquapolisyüzme havuzu ve sosyal tesislerinde krallar gibi ağırlanıyorlar. Çeşitli sosyal ve sportif etkinlilerle birlikte ödüllü yarışmalarla dolu bir gün geçiren çocuklar, yüzme ve ulaşım başta olmak üzere bütün hizmetlerden ücretsiz yararlanıyorlar.

ÇOCUKLARIMIZ DAHA ÇOK SOSYALLEŞSİN İSTİYORUZ
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,okulların tatile girmesiyle birlikte, sosyal,sportif etkinliklerden yararlanmakta güçlük çeken çocuklar için düşünülen bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi

“Önceliğimiz çocuklarımız arasında daha çok sosyalleşme, dayanışma, birlikte çalışma,yarışma,oynama kültürünü geliştirmektir.  Bununla birlikte kamuya ait sosyal tesislerden yararlanan, bunu kullanan çocuklarda yaşadıkları kenti sahiplenme duygusunun daha da güçlendiğini gözlemliyoruz.  Hep yanından geçtiği, gördüğü ancak hiçbir şekilde yararlanamadığı yüzme havuzlarını, sosyal birimleri için ‘burası sizindir’ algısı da oluşturuyoruz. Zaten burası o çocukların malıdır. Bu hizmet onlara lütuf değildir.  Söz konusu çocuklarımız olunca belediyeler ticari düşünemezler,düşünmemelidirler” dedi

ÇOCUKLAR BU HİZMETTEN NASIL YARARLANABİLİYOR?
Torbalı Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili olarak bütün mahalle ve köylere duyuru yaptıklarını, ailelerden yazılı onay ile sağlık raporu aldıklarını, bunun dışında herhangi bir belgenin istenilmediğini belirttiler.Yüzme çocukların en çok tercih ettiği aktivitelerin başında geliyor.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz