MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Travel Turkey İzmir'de 'alternatif' buluşma
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2019 Cumartesi 10:02

Travel Turkey İzmir'de 'alternatif' buluşma

Macera ve doğa sporlarını sevenler 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda buluştu.  Fuarın ilk günü gerçekleşen “Alternatif Turizm Özel Bölümü” dikkat çekti, sektöre yeni bir bakış açısı kazandırdı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı 5 Aralık’ta sektör profesyonellerini ağırlayarak hızlı bir başlangıç yaptı. Travel Turkey İzmir, Fuar İzmir’in ev sahipliğinde 7 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek. Dünyanın çeşitli bölgelerinden Türkiye’nin doğal güzelliklerini barındıran destinasyonları sektör profesyonelleriyle bir araya getiren Travel Turkey İzmir Fuar’ı “Alternatif Turizm Sahnesi”  ile özel bir konsepte ev sahipliği yaptı. Fuarın ilk günü gerçekleşen alternatif turizm platformunda; “destinasyonlarda doğa ve macera sporları”, “Eurovelo - Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı”, “doğada alternatif çok” ve “kristal karın izinde” konulu seminerler macera ve doğa sporlarını sevenler tarafından büyük ilgi gördü.



Pedallamanın mucizesini keşfettik
“Destinasyonlarda doğa ve macera sporları” konulu alternatif turizm platformunun ilk konuğu Destinasyonlarda Doğa ve Macera Sporları Birliği Koordinatör Ali Cem Aktaş “2014 yılında yaşamaya dair bir şey yapalım istedik. Başta hayal kurarak yaşamayı öğrendik. Sonra hayallerimizin peşinden koşmayı ve koşarken anladık ki insan başka bir hayata iz bıraktığı an yaşamı boyunca var olabilir. Bu yüzden biz de, koşarken özgürleşmenin, anı yaşamanın, yeniden var olmanın hayal etmenin, bir çocuğu gülümsetmenin, bir şehre değer katmanın, doğa ile bütünleşmenin, kendini keşfetmenin Bodrum‘da, İzmir Efes’te, Afyonkarahisar’ın Frig Vadisi’nde, Sapanca’da ve birçok şehirde mümkün olduğunu anlatmak istedik. Daha sonra pedallamanın mucizesini keşfettik. Biz bir arada pedallarken yaşamayı, yaşarken de birbirimize izler bırakmayı istedik. Bundan dolayı bizim bütün işimiz gücümüz yaşamak ve yaşatmak oldu.

2014 yılında başlayan maceramız günümüze kadar gelişerek devam ederken, Afyonkarahisar  Valiliği himayesinde bu yıl altıncısı gerçekleşen “ultra maraton” turumuz  dört  parkurdan ve tamamen  doğal bir rotada oluşuyor. Katılımcılarımızın yüzde 92’si Türkiye’den, yüzde 8’i yurt dışından olmak üzere bin 200 kişilik bir ekiple Afyonkarahisar’ın köylerinde yerli ve yabancı katılımcılarımızı ağırladık. Bu işi yaparken, hem ülkemizin doğal destinasyonlarını yerli ve yabancı turistlere tanıtıyoruz, hem yöre halkının bundan gelir elde etmesini sağlıyoruz, hem de katılımcı ekibimizin özel ilgi alanlarına ve beslenme alışkanlıklarına göre aktivite yapmasını sağlıyoruz. Bulunduğumuz destinasyonda en çok kamu desteği ve kamu sponsorluğu alırken bu desteğin sürdürülebilir olmasına da dikkat ediyoruz” dedi.



Avrupa’dan İzmir’e
“Eurovelo - Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı” konulu seminerinde konuşmacı olan Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cangır “Kısa adı Avrupa Bisikletçiler Federasyonu (ECF) tarafından EuroVelo 8 Akdeniz rotası İzmir uzantısı saha çalışmaları yapıldı, İzmir rotası belirlendi” diyerek sözlerine başladı. Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaştırma komitesi tarafından desteklenen sürdürülebilir alternatif turizm modeli olan EuroVelo hakkında bilgiler veren Cangır, “Avrupa'da 70 bin kilometre üzerinde planlanmış, 45 bin kilometresi tamamlanmış 15 adet uzun yol bisiklet rotasını kapsamaktadır. EuroVelo bisiklet rotaları, geçtiği ülkelerdeki şehirlerin prestij kazanmasına ve sosyo-ekonomik yapının geliştirilmesine destek sağlar. Merkezi Brüksel olan ECF, Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından yönetilir. 8 Akdeniz Rotası İzmir Uzantısı, EuroVela ağını önemli kültürel ve tarihi bir rotaya getiriyor“ dedi.

Doğada alternatif çok
“Doğada Alternatif Çok” konulu semineri sunan Kuzeydoğa Bilim Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban “Günümüz internet çağında sosyal medya kullanım oranının artması nedeni ile insanların artık doğal destinasyonlara ve alternatif sporlara ve aktivitelere olan ilgisi hızla artıyor” diyerek sözlerine başladı. Emrah Çoban “Kuzeydoğa Bilim Derneği olarak daha fazla doğa tabanlı, doğadan kaynaklı turizm modellerinin gelişmesini destekliyoruz, ancak bu modellerin gelişmesiyle doğanın ve gidilen doğal destinasyonun yapısının, (bitki ve hayvan türleri) ve yöre halkının yaşam kültürünün bozulmadan yapılması gerektiği, yerel rehberlerin ve halkın bu konuda eğitilmesi amaçlı yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapıyoruz. Derneğimiz bu konuda yaptığı araştırmalar ve faaliyetler ile iki kez uluslararası çevre ödülü almıştır.

Çoban, ülkemizde yapılan alternatif turizm başlıklarını “tur kayağı, kar motorları gezileri, buz balıkçılığı, atlı kızak, buz tırmanışı, doğa fotoğrafçılığı, buz pateni, kano, dağ bisikleti, yürüyüş, ata biniş, kampçılık, motor sporları, kuş gözlemi, yaban hayat gözlemi, yayla ve köy turizmi” olarak sıralarken, “artık kentli insanlar yoğun iş temposu, trafik ve hızlı yaşam şeklinden kaynaklı  yorgunluklarını doğadaki alternatif turizm modellerini deneyimleyerek daha sürdürülebilir bir yaşam kalitesi yakalıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Alpler’de yağan kar Sarıkamış’ta
 “Kristal Karın İzinde” konulu semineri sunan Sarıkamış Kayak Otelleri Dernek Başkanı Halil Taş “Travel Turkey İzmir Fuarı’na Sarıkamış’ın doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini daha fazla tanıtmak için katıldık. Bölgemizde yağan kar oranı fazladır ve bölge karasal iklime sahiptir, kış aylarında hava eksi yirmi ile otuz arasında seyir eder. Ancak bu soğuğu hissetmezsiniz. Buna rağmen yere düşen kar asla buz tutmaz ve zemin sertleşmez. Bölgemize yağan karın yapısı toz kristal şeklindedir ve Alpler’de yağan kar yapısı ile aynıdır. Kayak severler ve özellikle profesyonel kayakçılar için en uygun zemini oluşturmaktadır. Kayak merkezinin etrafı ormanla çevrilidir, çığ tehlikesi ve rüzgar yoktur ve bu nedenle, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği destinasyondur. Ancak hedefimiz bu sayının hem Sarıkamış ve Kars’a, hem de ülke turizmine daha fazla katkı sağlaması açısından yerli ve yabancı turizm sektörü ile bizleri buluşturan Travel Turkey İzmir Fuar’ı Alternatif Sahnesinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Halil Taş “ Sarıkamış’a gelecek misafirlerimiz için, özellikle kayak mevsiminde çok sayıda yurtdışı ve yurtiçi havayolu seferleri olduğu gibi, meşhur Doğu Ekspresi ile de önceden rezervasyon yaptırmak kaydıyla alternatifli ve keyifli bir tren yolculuğu yaparak gelmenizi de öneririz” dedi.
nmeye başladığını göreceksiniz. İmleç yanıp sönmeye başladıktan sonra mevcut yazıyı silip yerine dilediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Yazıyı seçili hale getirdikten sonra yazı üzerinde çıkan baloncuktan yazı kalınlığı değiştirme, italik yapma, hizalama ve link verme gibi işlemler yapılabilmektedir. Sol taraftaki menüden Yazı Başlığı , İçerik Yazısı, Link halindeki yazı rengini renk çemberini kullanarak kolayca düzenleyebilir, Başlık yazıları ve içerik yazılarının boyutlarını kaydırma çubuğunu kullanarak kolayca değiştirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz