MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Merkezi, İzmir’e şaşı bakıyor
Tayfun MARO
YAZARLAR
20 Mart 2024 Çarşamba

CHP Genel Merkezi, İzmir’e şaşı bakıyor

CHP’nin yeni yönetimi değişim adına yaptıklarıyla memnuniyetten ziyade endişe yaratıyor. Ve yeni yönetim, bu endişeyi kalıcı kılmak için elinden geleni yapıyor. Tuhaf bir şekilde, seçmeni CHP’den uzaklaştıran açıklamalar birbirini izliyor.

Ne yazık ki İzmir, bu baştan kara gidişin zarar verdiği şehirlerin başında geliyor.

İzmir’de CHP örgütleri yılgın, şaşkın ve öfkeli… Bununla birlikte, sessizliğini koruyor. Seçim sonuçları bekleniyor. Başkanlığa ve meclis üyeliklerine aday gösterilenler ile örgütler arasında esen soğuk rüzgarlar, Nisan’dan itibaren daha görünür olacak.

Genç adaylar ve kadın adaylar ile övünen Ö. Özel, Parti’de yıllardır emek verenleri yok sayarken, CHP’ye mesafeli duran insanları aday yaptı.

Yetmedi, rencide edilen örgütlerin işlevi adeta ayak işlerine indirgendi. Konu mankeninden farkları yok.

Bu da yetmedi, Genel Başkan, adayların eğitim düzeyleriyle gurur duyduğunu açıkladı. Çok tuhaf. Bir zamanlar, iyi eğitim almış olmak, yabancı dil bilmek, CHP’de sıradan bir durumdu; her kademede böyle insanlardan bol bol vardı.

Hazin ama gerçek, taşralı tüccar zihniyetiyle yönetilen CHP irtifa kaybediyor. İzmir’de CHP’nin abileri, kasaba eşrafından hallice, sen-ben-bizim oğlan kafasıyla CHP’yi çekip çevirirken, bu vasatlığın getireceklerine kör kalmanın elbet de sonuçları olacaktır.

CHP’nin yerel patronları kapitalist sistemin sadık bendeleridir. Ancak asıl sorun, onların ardına düşüp sol yumruk havada yürüyen devrimcilerin ikiyüzlü ahlakı insanı dehşete düşürüyor.

Gerçek yürüyor; CHP’nin programıyla, tüzüğüyle, ideolojisiyle, yönetimiyle her düzeyde tükenişi, İzmir’de alarm veriyor.

22 yıldır Erdoğan yönetimine direnen İzmir, gördüğü “saf” muamelesinden yılmış durumda. Örgütler huzursuz, seçmen umutsuz…

Bakalım, bu olumsuzluklar sandığa nasıl yansıyacak?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şahizer Senem Telli
 22 Mart 2024 Cuma 13:12
İzmirliyi çantada keklik gören zihniyet seçimlerden hezimetle çıkacak. İzmirli in aklıyla oynamanın sonucu CHP''ye büyük darbe vuracak inancındayım.
 Secmen
 22 Mart 2024 Cuma 11:37
Gerçekten başlığınız da ,içeriğindeki düşünceleriniz de çok doğru. İzmir tarihinde bu dönemde ki kadar karamsar ve umutsuz olmadık.. Zaten yaşadığımız yüzlerce sorunun üstüne genel başkanımız bizi böyle ödüllendirdi.Ama halimizi görmek istemiyorlar..Az kalan ruh sağlığımızı bitirdiler..İzmir sagolsun...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz