MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genç Kongre, 2023 ve Devlet Bahçeli
Cumhur BULUT
YAZARLAR
14 Ekim 2016 Cuma

Genç Kongre, 2023 ve Devlet Bahçeli

Türk Milliyetçileri için 2023 Yılı gerçek bir hedef!... Siyasal İslamcıların aparmaya çalışıp üzerinde tadilat yapmaları onun değerini hiç düşürmüyor.

Gerçi siyasetin bir “rol kapma, rol alma ve rol kesme sanatı” olduğunu daha önce yazmıştım. Ama bizim İslam-CI’ların bu işi beceremedikleri de belli… Yani dışarıdan uydurulan kostüm bazen dar gelir, bazen de bol, fazla üstelememek lazım!

Evet, 2023 yılı dedim ya biraz durmalısınız! Türkiye için çok önemli bir tarih 2023… Cumhuriyetimizin kuruluşumuzun 100. yılı… Bin yıllık Anadolu Türk Devleti’nin Cumhuriyet pasajının şu anda görünen tek hedefi… Neydi bu devletin daha önceki hedefleri bir hatırlayalım; Anadolu’da tutunmak ve vatan yapmak; Balkanların ve İstanbul’u Fethi; Cihan Devleti olmak, emperyalizme direnmek, Kurtuluş, Muasır Medeniyetler Seviyesine çıkmak ve 2023 yılında Dünyada Sözü Geçen, Bölgesinde Lider Ülke Türkiye Ülküsü…

***

Çok iyi hatırlıyorum 1995-1996 yıllarıydı… Devlet Bahçeli Beyefendi’nin il il gezip “9 Işık ve Ekonomi” seminerleri verdiği dönem… Yer kadim Türk şehri Çangırı… Seminerini vermek üzere bu defa Çangırı’ya gelmişti Sayın Devlet Bahçeli… Yüksekokul öğrencileri olarak hizmetinde bulunmuş, ilk defa dinlemiştik O’nu ve 2023 hedefini… Yıl 1995-1996… O günden bu yana aynı yerde durduğumun da altını çizerim!

Evet, bizler ve tüm Türkiye Atatürk’ten sonra milli bir hedef konulabileceğini, bunun da adının 2023 olduğunu ilk defa Bahçeli’den öğrendik… Sayın Bahçeli’nin o gün bizlere ve MHP Liderliğinin hemen başında da bütün dünyaya ilan ettiği 2023 Hedefi bugün artık bir Devlet-Millet Ülküsü… Ben gerçekleşeceğine inanıyorum. Buna inandığım kadar Türkiye’nin 2023 Projeksiyonun içini de kimlerin doldurduğunu biliyor ve görüyorum; Tartışmasız Türk Milliyetçileri…

Burada bir parantez açmak istiyorum. Biliyor ve görüyorum dedim ya, bu yolda bir kavşak noktası da Ragıp Vural yönetiminde 15 yıl aralıksız yayınlanan 2023 Dergisi’dir… Derginin çıkma amacı da tamamen 2023 Projeksiyonun içini doldurmak… Yani altında yine Türk Milliyetçilerinin imzası var… “Gelecek Bir Tasarımdır” ve “Bilgi Varsa Sürpriz Yoktur”  söz-başlarıyla yayınlanan dergi onbeş yıl boyunca Dünyayı ve Bölgemizi Türkçe okudu, Türkçe teklifler sundu… Her ay yeni bir dosyayla ile Avrupa’dan Japon Denizine kadar olan bir coğrafyada yaşayan münevvere ışık oldu…  Her fasikülü kaynak kitap seviyesinde olan dergi  geçtiğimiz aylarda yayınına son verdi. Elbette bu bir “misyon ve vizyon” meselesidir. Yayın heyetinin böyle bir karar alması benim açımdan değerlendirildiğinde; Hedef tarikinde “yeni bir merhaleye” girilmiş olduğunun işaretidir… Ama 2023 Dergisi Türk yayıncılığında ve dergiciliğinde yüklendiği sorumluluk ve kalitesi yönünden en özge makamda yerini almıştır. Belki de Türk Milliyetçilerinin de fikri alanda tek gurur kaynağıdır.

Genç Kongre ve 2023

Geçtiğimiz 6-8 Ekim Tarihleri arasında Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü ve Zekeriya Doğan Kültür ve Spor Derneği tarafından tertip edilen Genç Akademisyenler Kültür Kongresi gerçekleştirildi… Genç Akademisyenler Kültür Kongresi… Konusu ise "Türk Dünyası' nda Mizah; Ya Tutarsa..." İlk defa çalışılan ve çok önemli bir konu Türk Dünyası’nda Mizah... Ben bir Türk Milliyetçisi olarak emeği geçen herkese müteşekkirim... Organizasyon Komitesinin, disiplin ve görgüsü; Katılımcıların sayısı ve heyecanı, tebliğlerin niteliği ve hususiyetleri gerçekten takdire şayan...

Bir daha söylemek zorundayım ki, bence muazzam bir yapımdı Genç Akademisyenler Kültür Kongresi… Her safhası tertip edenlerin göğüslerine takacakları bir madalya gibiydi… Neredeyse yüze yakın Genç Akademisyenin iştirak ettiği, tebliğ gönderdiği ve sunum yaptığı bu organizasyon inanın beni çok etkiledi.

Doksanlı yılların başında Türk Dünyası ile başlayan buluşmamız, 2023 hedefi doğrultusunda her geçen gün aradaki derin kopuklukları tamir ederek ilerliyor. Genç Akademisyenler Kongresi Kendi Gök-kubemiz altında büyük bir eksikliği giderdi. Tertip komitesi kendi adına küçük ama Türklük ve 2023 adına çok büyük bir adım attı düşüncesindeyim. Hatta bu yola  “Bengü Taş” diktiler demek iktiza ediyor.

Bu kongreyi tertip edenler ne kadar gururlansalar az, lakin bir vazifeleri daha var. O da Kongrede okunan tüm tebliğleri müstakil bir eser haline getirmek… Bu kaynağı bizden esirgemeyeceklerini de biliyorum.

***

Türklüğün bir kaderi olduğuna iman etmiş biriyim, kaderin tecelli etmesi için de bazı merhalelerin oluşması gerektiğini bilirim… Birçok koldan bizi bekleyen mukadderata doğru ilerliyoruz, bunu görüyorum…

Gönlümüz açık olsun, yeter bakın içine neler sığıyor…
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Abdullah Şahin
 16 Ekim 2016 Pazar 16:41
Geçmişimizden,geleceğimize Türk milletimizi,bizleri bilgiyle aydınlatmak için büyük sorumluluk alıp mücadele veren siz degerli yazarlarımız,tarihçilerimiz,bilime hizmet eden tüm varlıklarımız en büyük hazinelerimizsiniz,yapmış olduğunuz çalışmar yolumuzdaki karanlıklara ışık tutmaktadır,sizler karanlıkları aydınlatan ışıklarsınız,2023 hedefimizi gerçekleştirmek ve sonraki büyük hedeflerimizin belirlenmesinde ve gerçekleşmesinde gerçekcilik bilinciyle sorumluluk almış biri olarak,yaptığınız degerli çalışmalarınızdan dolayı sagolun var olun.bu yönde yaptıgınız tüm çalışmalarınızda gerekli gördüğünüz durumlarda herzaman yanınızda olacağımın bilinmesini isterim,selam ve saygılarımla.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz