MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe düşlerin ötesine kanat çırpıyor
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
24 Aralık 2017 Pazar

Göztepe düşlerin ötesine kanat çırpıyor

Yeni teknik direktör, yeni oyuncular, büyük beklentiler…

Göztepe, uzun yıllar ara verdiği başarı hikayesini büyük camiasına ve sporda başarıya susayan İzmirlilere yeniden okutuyor.

Ligin ilk yarısını 30 puanla bitirmek Göztepe için düş ötesi bir durum…

**

Maça gelirsek…

Göztepe’yi zor bir maç bekliyordu. Fatih Terim’in Galatasaray’a gelişi ile birlikte taraftar, teknik direktör ve oyuncu kenetlenmesi üst düzeyde olması bekleniyordu. Biletlerin kısa sürede tamamının tükenmesi de bunu ispatlıyordu. Maça ayrı bir motivasyonla başlayacak olan Galatasaray’ın hücum oyununu benimseyeceği ve Göztepe’nin üstüne geleceği ortadaydı.

Göztepe’de defansın beyni olan Kadu’nun yokluğu çok arandı. Uzun süren sakatlığın ardından sahaya dönen Peybernes-Kosanovic ikilisi defansta Gomis’i tutmakta oldukça zorlandı. Göztepe'nin 1-0 öne geçmesinin ardından orta sahada Rotman ve Selçuk, Belhanda ile Feghouli ve Rodriguez’in aksiyonları ile başa çıkamayınca oyun Galatasaray’ın kontrolünde geçti.

Maç Galatasaray’ın baskılı oyunuyla geçse de 3-1’den sonra Göztepe, Oscar Scarione’nin ayağından iki %100’lük pozisyon kaçırdı. 

Yani Göztepe, rakibin heyecanlı ve coşkulu oyununa karşı soğukkanlı ve sakin bir oyununu 90 dakikaya yaymaya çalıştı. Bunun meyvesini de alması içten bile değildi ancak olmadı.

**

Ligde 17 haftalık dilimde yönetimin doğru hamleleri, teknik direktör Tuna’nın takımın dişlilerini iyi çalıştırması ve oyuncu grubunun uyumu ile elde edilen 30 puanla Göztepe, aynı puana sahip Beşiktaş ve Kayserispor’un ardından 6. sırada bitirmenin onurunu yaşıyor.

Son yılların en iddialı ligi haline gelen Süper Lig’de Göztepe, ikinci yarıya takım sistemini ve iskeletini oturtarak girecek. Takımda bekleneni veremeyen isimlerin yerine kadro derinliği oluşturabilecek alternatif isimlerin gelmesi Göztepe’yi ligde bambaşka bir yerde bitirmesinin önünü açacaktır.

Başkan Sepil’in “benim hayallerimi kursanız geceleri uyuyamazsınız” dediği günlerin ayak sesleri ise yavaş yavaş duyuluyor.

Göztepe düşlerin ötesinde bir yolculuğa kanat çırpıyor...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz