MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son çırpınışlar
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Son çırpınışlar

Müjde diye verilen doğalgaz haberi,dokuzuncu kez tekrarlandı. Müjde olma niteliğini yıllar önce yitirmiş olan haber,piarnitelikli bir halkla ilişkiler çabası olmaktan öteye geçemedi.

Ak Parti’nin 2004’ten beri dokuz kez tekrarladığı doğalgaz haberi nasıl müjde olabilir? Buna seçmen karar verecek!

Sıkılmadan tekrar edelim:

1- 9 Eylül 2004, Akçakoca’da zengin doğalgaz bulundu!
2- 26 Kasım 2006, Akçakoca’da doğalgazdan sonra petrol umudu!

3- 20 Mayıs 2007, Karadeniz’de bulunan doğalgaz devreye giriyor.

4-26 Ağustos 2007, Karadeniz’de petrol bulundu.

5-15 Mayıs 2009, Sakarya’da doğalgaz bulundu.

6-17 Haziran 2010,yeni doğalgaz rezervi bulundu.

7-29 Mart 2011, Akçakoca İlçesi açıklarındaki 4’üncü doğalgaz üretim platformunun devreye girmesiyle günlük 250 bin metreküp olan doğalgaz üretimi 600 bin metreküpe çıkacak.

8-25 Ağustos 2012,Enerji Bakanı Taner, Hakkâri civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaşıldığını ancak terör nedeniyle aramaya başlanamadığını açıkladı.

9- 21 Ağustos 2020’de Sayın Erdoğan’ın müjde diye açıkladığı 320 milyar metreküp doğalgaz.
 

Sırada müjde değerini yitirmiş daha nice konu var, defalarca gündeme gelen ve unutulan. Yakın gelecekte erken seçim tartışmaları yoğunlaştığındaboryum, toryum, uranyum, sodyum, kayagazı, kayapetrolü…müjdelerini duyabiliriz.

***

Hayvan yemi, tarımsal gübre ve ilaç, sap, saman, peynir, tereyağı, meyve tozu… gibi5.500 çeşit gıda ürününüithal eden Türkiye’de, ithalatçı firmaların dışında kimler heyecanlanabilir?

Kimleri zengin edebilir? 

Zavallı çiftçilerinürettiklerini satıp borçlarını ödeyeceği bir zamanda5.500 çeşit gıda ürününü “gümrük vergisi sıfır” ithalat kararnamesi yayımlayanlar ne yapmak istiyor?

Bu müjde kimlere veriliyor?

Çiftçilere mi yoksa torpilli ithalatçılara mı?

***

Boryum, toryum, uranyum, sodyum, kayagazı, kayapetrolü…her biri en azından birkaç trilyon dolar değerinde olan yeraltı zenginliklerimizi duyduğunuzda bu ülkede karada ölüm olmadığına inanın!

Kulağa çok hoş gelen bu tür haberleri 70’li yıllarda Erbakan sıklıkla gündeme getirirdi. Hoca’nın çokça tekrar ettiği konferanslarıhatırlayanlar, yedekteyüzlerce tekrarlanmış nice müjde paketlerinin olduğunu görecektir.

Aynı projeler Refah Partisi döneminde de gündeme geldi. Bunlardan biri de Tekirdağ’da tespit edilen1.5 trilyon metreküp rezerve sahip olan doğalgazdı.

Yakında Ak Parti,Erbakan’ın doğal kaynaklar listesini ve rezerv miktarlarınımüjde diye açıklarsa şaşırmayın. 

Buna benzer müjdeleri duyacağız. Ama şu sorunun yanıtını hiçbir Ak Partili yetkiliden alamayacağız:

20 yıldır aklınız neredeydi?

Türkiye’yi Erbakan’ın ağır sanayi, harp sanayi, uçak motoru, fabrika yapan fabrika, motor fabrikaları, takım tezgahları, elektronik sanayi, kağıt, yem, gübre, şeker fabrikaları… hedefinden kim uzaklaştırdı?

Kılıçdaroğlu mu?

Lütfen yanıt verin!

Tarım ve hayvancılıktan, ormanlardan, su kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasından, Türkiye’nin bitki ve hayvan çeşitliliğinin artırılmasından…vazgeçip her türlü bakliyatı, arpayı, buğdayı, sebzeyi, meyveyi, GDO’lu tohumları, eti, sütü, peyniri, tereyağını, sapı, samanı… ithal etmek kimin icraatı?

Kılçdaroğlu’nun mu?

Yerli ve milli bütün yem ve gübre fabrikalarını satarak veya kapatarak ülke tarım ve hayvancılığını sömürge tarım ve hayvancılığına dönüştürmek… yerli ve milli bir Türkiye özlemini yok etmek… hangi iktidarın başarısı?!

CHP’nin mi?

Bu soruları kim yanıtlayacak?

20 yılda derelerin altından ve üstünden bu kadar su aktıktan sona erkenseçim öncesinde iktidarın son çırpınışlarını duyduğunuzda kimse şaşırmasın!

Erken seçimdeCumhur İttifakı’nın seçim bildirgesinde “Kâğıt parayı kaldırıp elektronik paraya geçeceğiz” diye bir vaatte bulunursa da şaşırmayın!

En azından ben şaşırmayacağım!

Sizi bilemem

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tayyar Önder
 26 Ağustos 2020 Çarşamba 14:57
Bence de Son Çırpınışlar... Ama CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Son Çırpınışları Gibi...
 
 25 Ağustos 2020 Salı 14:57
LİDER KILIÇDAROĞLUNU 2023 SEÇİMLERİNDE KOCA REİSİN KARŞISINDA İSTİYORUZ
 Musa kök
 25 Ağustos 2020 Salı 13:11
Kaleminize sağlık,her şey gayet açık ve net ortadayken hala CHP yi ve Kılıçdaroğlunu suçlamak bir akıl tutulmasıdır .bu ülke halkı bir gün tüm gerçekleri görecek buna inancım tamdır. Allah yardımcımız olsun.
 Bu neyin kafası?
 25 Ağustos 2020 Salı 00:48
altan sanırım mağarada yaşıyor. bugün ortaklık yaptığınız partiler, kişiler birbirlerine neler neler dediler ama kimler hangi görevlerde, hangi ittifaklar yapıldı herkes görüyor.
 altan koralttan
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:16
önce katil diye yaftaladığı temel karamollaoğlu'na sonra bilge siyasetçi diyen şahsiyet yoksunlarına mı oy versinler harun kardeş?
 İsmail Hakkı Akyazı
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:06
Harika değerli kardeşim, kalemine sağlık.
 20 trilyon metreküp doğalgaza ne oldu?
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:34
Gümrük vergisi sıfır ithalat ancak birilerini zengin eder ama gelde bunu birilerine anlat. Doğalgazla ilgili de geçtiğimiz yıl "20 trilyon metreküp doğalgaz bulundu." diye haberler de çıkmıştı. Bunu haber yapıp, sunanlar bugün hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar.
 Lombak
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:12
Ben de cehape''nin enerji politikalarını merak ediyorum. Doğalgaz petrol arayıp bulup çıkarıp kullanıma sunmak var mı? Hiç duymadım. Cehape hep geçmişi eleştirir. Biz yapamayız der. Halkla çelişkiler çalışması yapar hep. Oysa her alanda üretmeye acilen başlamamız gerekiyor.
 Fikret Aslan
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:01
Uzaya dört şeritli yol yapacağız desek bu millet bize inanır diyerek milleti aptal ve cahillikle itham eden Tayyibin damadı Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ve çevresinin bir piar çalışmasından öteye gitmeyen Karadenizde doğal gaz bulduk safsatası tamamen bir tiyatrodur. AKP’nin iyi bir tiyatro kadrosu olduğunu daha önce yaşadıklarımızdan biliyoruz zaten. Son yüzyılın Dünya tiyatro ödülünün AKP kadrolarına verilmesi gerekir.
 Serpil Tankuş
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:59
Bu yazıları okudukça sadece çok ama çok üzülmekten başka bir şey yapmamanın üzüntüsü inan ki çok yaralayıcı. Umudum kırılıyor. Ayasofya''yı açarken düşünülmeyen pandemi 30 Agustos Zafer Bayramında akla geliyor. Bunlar bizi mantıksız mı sanıyor?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz