MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son hafta
Rifat ÖZER
YAZARLAR
24 Mart 2024 Pazar

Son hafta

Gazeteci Barış Yarkadaş CHP’nin 38. Kurultayı için iddialı konuşmuş, “Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım” dediği, yazılıp çizilmişti…Özgür Özel kazanınca da, “… söz verdiğim üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum” demiş, biz de artık yazmıyor diye… takibini bırakmıştık!

Ama, 24 Şubat 2024 tarihinde Tv.100.com.tr. deki “CHP’de 1 Nisan Hesabını kim yapıyor?” başlıklı makalesine rastlayınca da okuduk…

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’i destekleyen medyanın ileri sürdüğü demogojiye göre… Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başarısız olmasını bekliyor ve tüm hesabını buna göre yapıyormuş… Ne kadar ayıp bir düşünce, diyor.

Ve, ‘şundan emin olun ki; eğer CHP’de 1 Nisan hesabı yapan birileri varsa bunların başında Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu geliyor’ diye de sürdürüyor…

***

Bunlar siyaset iddiaları ki, adı geçenlerin hepsi için de, ihtimal vermeyiz, inanmayız da…

Ancak, parti aidiyetleri zayıf başkalarında, 1 Nisan bekleyişleri de yok sayılamaz ki!

Oysa;

*Geçen dönemde kendisinin atanmasını sevinçle kabul eden kimisinin, şimdi atanmamayı kabul etmemesinin… makul bir gerekçesi de olamaz! Hele de küsüp, başka partiden aday olmaları, partinin adayına yardımcı olmamaları, yanında görünmemeleri, etik de olmayan davranışlar olur…

*Aday adaylarının kimilerinin de benzer davranış içine girmeleri, hele de istifa edip başka partilerden, ya da bağımsız aday olmaları, bir de çeşitli iletişim yoluyla rakip adaya destek sonucunu doğuracak oyları bölme girişimleri de, asla kabul edilemeyecek davranışlar olur…

Şurada kalmış son bir hafta… Yapanlar varsa şayet; yanlışların bir ölçüde de olsa telafisi mümkün, ayrıca da vicdani bir sorumluluktur!

1 Nisanı bekleyenler varsa, bunlara o gün, “Nisan 1” denmeli! Hani bu 1 Nisan şakası da iyi denk geldi. Çoğumuzun çeşitli ‘Nisan 1’ anıları vardır… Bu anılara güncel yenileri eklenmeli!

***

Gazeteci Doç.Dr. Orhan Koloğlu’nun ‘Hainname’ kitabında da değiniliyor…

İspanya’nın Cordoba’sında, 756’da Endülüs Emevi Devleti kurulmuştu… Şam’daki Emevi iktidarının 750’de Abbasi’lerce yıkılmasından sonra İspanya’ya geçen bu sülalenin Abdurrahman’ı tarafından…

Ancak, zevke sefaya dalmışlardı... Kardeş kavgaları da başlamış, artık yıkılma sürecine girilmişti… Güçlenen Hrıstiyan-Haçlı Orduları, bu zaafiyeti fırsat bilerek müslümanlarla yahudileri Endülüs’ten… sürdüler!

Bunu yaparken de, kadın çocuk demeden, her türlü vahşeti, katliamı yaptılar… Kala kala son bir kale kalmıştı ki, onu da kuşattılar. Ama direniyorlar, bir türlü ele geçiremiyorlardı…

31 Mart günüydü. Hristiyan Haçlı Ordusu Komutanı kale önündeydi… Bir elinde İncil vardı, bir elinde Kur’an, bağırıyordu Kumandan : “Bu akşam teslim olursanız bir şey yamayacağım size…”

Zaten güçleri de kalmamıştı. Kadınlar yapılan yemine teslim oldular… Ama ertesi gün hepsinin kafalarını kestiler! Bizim sözümüz dün akşam içindi… Oysa bugün “1 Nisan” dediler!

***

1 Nisan önce hile, sonra da şaka gününe dönüşmüştü dünyada. Oysa bu bir şaka değildi hile idi. Hele de korkunç bir kandırmacaydı!

Başarısızlığı özleyenler varsa eğer… Sanırız ki, Endülüs’lüler gibi, kandırmacılara inanıp, yanıltılmışlardan olacaklar!

En güçlü biçimde güvenip inanmalı ki…

Yine, İzmir’in geleneksel normali olacak;

Partisi ve İzmir halkının büyük ittifakı ile, belediyeler kazanılacak... Dr. Cemil Tugay, ‘Egenin incisi İzmir’in birincisi’ olacak!

İyi Pazarlar…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal Hoca
 28 Mart 2024 Perşembe 20:22
Bu yazar devamlı Cemil Tugay reklamı yapan tek yazar. Bir çıkarı yoktur umarız
 
 25 Mart 2024 Pazartesi 11:44
tıpış tıpış diyorsun yani rıfat
 AZİZ BİLGİN
 24 Mart 2024 Pazar 11:08
01 Nisan’da herşey çok güzel olacak Elinize dilinize sağlık Sayın yazar pazar günlerini iple çekiyoruz
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz