MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zeytin yaprağının mucizevi tedavisi
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
8 Mart 2017 Çarşamba

Zeytin yaprağının mucizevi tedavisi

Ne güzel yazmış Türklerin büyük şairi Nazım Hikmet.

“Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın,

Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,

Yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,

Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,

Ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,

Yaşamak yanı ağır bastığından”.

Büyük şair diyorum çünkü, Birleşmiş Milletler Kültür Teşkilatı UNESCO, 2002 yılını dünyada Nazım Hikmet yılı ilan etmişti. Bu gurur yeter mi?.

Din kitaplarında yer alan adalet ve barışın simgesi zeytin ağacı ile ilgili çok yazılar yazdım. Hatta bin yıllık zeytin ağaçları fotoğraflarım sergilendiği her il ve ilçede büyük ilgi gördü. Zeytin ve zeytinyağının faydalarını en iyi Prof. Dr. Canan Karatay anlatıyor.

Zeytinyağı için “Anne sütü kadar kıymetli” diyor.

Mustafa Tekdil’e teşekkür ediyorum

Tabi ki öncesinde beni Mustafa Tekdil ile tanıştıran hukukçu arkadaşım Bekir İşlek hak ediyor teşekkürü. Bekir İşlek de mesleğinin yanı sıra kendini zeytinciliğe adamış kıymetli bir insan. Hipoglisemi hastası olduğumu ve her gün sabah ve akşam 1000 mg. matofin ilacı içtiğimi öğrenince telefonunu verdiği Mustafa Tekdil’i aramamı ve hipoglisemi hastası olduğumu anlatmamı önerdi. Açlık ve tokluk kan tahlil sonuçlarını isteyen Mustafa Bey, kendi üretimi olan zeytin yaprağı ekstraktı şurubunu aç karnına sabah, öğle, akşam içmemi tavsiye etti. 2 ay sonra yapılan açlık ve tokluk kan değerleri ilk yapılanlara göre daha düşük ve normal seviyede çıktı. Daha önce de pek çok kişi zeytin yaprağı ile ilgili önerilerde bulunmuştu ancak dikkate almamıştım. Kan değerlerimin normal çıkması üzerine Mustafa Tekdil’in çalışmalarını internetten araştırmaya başladım. Doğadaki bilinmeyen mucizeleri insanlığın yararına sunduğu için pek çok gazetede haber yapılmış.

Ortaokul mezunu köylü çocuğunun başarısı

Bir fabrikanın sterilizasyon bölümünde 24 yıl çalıştıktan sonra rahatsızlanıp emekli olan Mustafa Tekdil, arıcılık yapmaya başlıyor. Arılarla ilgili yaptığı araştırmalar sonucu keşfettiği reçinemsi madde ile önce kendini iyileştiriyor. Bal arılarının kovanlarını dış etkenler, mikroorganizmalar ve diğer zararlılardan korumak için kapladıkları kara mumu, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde KOSGEB desteğiyle kurduğu mini tesiste işleyip doğal ilaca dönüştürüyor. Ürettikleri su bazlı propolisin piyasada bulunan emsallerinden 4 kat daha fazla etkiye sahip olduğunu savunan Mustafa Tekdil, "Propolisin bilinen en büyük özelliği, virüslere karşı çok büyük bir direnç göstermesidir. Bilim adamları propolisin domuz gribi dahil birçok grip çeşidine etki ettiğini belirtiyor. Apse, uçuk, mide ve bağırsak rahatsızlıları gibi birçok rahatsızlığa da etki ediyor” diyor.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Bir bardak propolisin, 200 mililitrelik 62 bardak nar suyuna eşit olduğu, bir birim propolis, 120 kilogram domatese eşit antioksidan içeriyor. Propolisin nasıl kullanılacağı ürünün bulunduğu kutuda mevcut. Hiçbir yan etkisi olmayan propolisi herkes kullanabilir. Daha geniş bilgi için www.dogalpropolis.com ve www.ekobio.com.tr internet sitesinden alabilirsiniz. Bu konuda Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsniye Kayalar, propolisin c vitamini yönünden zengin olan gıdalarla birlikte alındığı takdirde vücut direncini yükselterek özellikle kış aylarında grip ve birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz