MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hopa Limanı’ndan aldığı maaşı açıkladı: Bendeki tecrübe kimde var?
Politika
5 Temmuz 2021 Pazartesi 14:22

Hopa Limanı’ndan aldığı maaşı açıkladı: Bendeki tecrübe kimde var?

CHP İzmir Milletivekili Atila Sertel, AK Parti eski İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın Hopa Limanı'na yönetim kurulu üyesi olarak atandığını iddia etti. Konu ile ilgili olarak iddialara cevap veren Kalkan "Limanda görev yapmak için Denizcilik okumak gerekmiyor. 15 yıl İzmir Ticaret Odası'nda Meclis başkanlığı, 3 yıl İZKA başkanlığı yapmış biriyim. Bendeki  tecrübe kimde var? Tecrübemden faydalanmak için beni o göreve getirdiler. Maaşımı merak edenlere söyleyeyim; net 5 bin 04 lira. Öyle 20 bin, 50 bin lira değil" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 25 yıl önce özelleştirilen ve Park Denizcilik Hopaport'un işlettiği Hopa Limanı'na yönetim kurulu üyesi olarak atanan AK Parti İzmir eski Milletvekili, AK Parti İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Necip Kalkan, bu görevden dolayı aldığı maaşın 5 bin 094 lira olduğunu açıkladı. Kamuoyunda bu gibi görevlerde bulunanların aldığı iddia edilen 20 bin, 50 bin lira gibi maaş almadığını belirten Kalkan, "Ben o maaşlara tenezzül edecek adam mıyım? Aldığım para, net 5 bin 094 lira. Amaç, faydamızın olması. Benim tecrübemden faydalanıyorlar. Sırf tecrübemden yararlanmak için beni o göreve getirdiler" dedi.

GÖREV İCABI TABİİ Kİ HOPA'YA GİDİP GELİYORUM
CHP İzmir Milletvekili, KİT Komisyonu üyesi Atilla Sertel'in, "Kulakları çınlasın, Necip Kalkan da Hopa Limanı'nda yönetim kurulu üyesi olmuş. Limancı Necip Kalkan! Ne kadar maaş aldığını açıklasın, ben biliyorum. Hopa'ya gidiyor geliyor mu?" şeklinde soruları yönelttiği eski vekil Necip Kalkan, Egedesonsöz'e konuştu:

"Limancılıktan anlamak için denizcilik mi okumak lazım? Bu bir ticari olaydır. 15 yıl İzmir Ticaret Odası'nın Meclis başkanlığını yapmak, çok sayıda meslek grubunun başında olmak, bu bir tecrübedir. 3 yıl İzmir Kalkınma Ajansı'nın başkanlığı yapmak tecrübe değil midir? En azından ticari tecrübem var, yatırım tecrübem var, en azından kapasiteyi artırma tecrübem var. Benim tecrübemden faydalanmak istediler. Bendeki tecrübe kimde var? Aldığım maaşı söyleyeyim; net 5 bin 094 lira. Elbette Hopa'ya gidip geliyorum. Maaşa itibar edecek adam değilim. Ben görev adamıyım, hizmet adamıyım"

Hopa Limanı'nın 25 yıl önce özelleştirildiğini ve kendisinin yaklaşık bir yıl önce Hopa Limanı'na yönetim kurulu üyesi olarak atandığını belirten Necip Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hopa Limanı, küçük bir liman ama çok iş yapan bir liman… Çimentodan doğalgaza, bakır madeninden tarım ürününe kadar pek çok ürün oradan naklediliyor. İhtisas limanı oldu. Pandemiye rağmen 2020 koşullarında 928 bin ton işlem yapıldı orada. Genel Müdür Meriç Burçin Özer, mükemmel bir genel müdür. Hopaport'un sahibi, işadamı Turgay Ciner. Orada 100 kişi çalışıyor. İftihar edilecek bir yer. Ben Necip Kalkan olarak, o limanı daha verimli hale nasıl getiririz, onun peşindeyim. 5 bin 094 lira maaş alıyorum. Bendeki tecrübeye sahip kaç kişi var, söyler misiniz?"

MİLLETVEKİLİ SERTEL, NE DEMİŞTİ?
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, limanların yönetim kurullarına yapılan atamaları ulusal medya organlarında dile getirmiş, son olarak SonSöz TV'de Gazeteci Fatih Yapar'ın konuğu olmuş, özelleştirilmiş limanlara yönetim kurulu üyesi olarak atanmışlara yönelik eleştirilerde bulunmuştu. AK Parti İzmir eski Milletvekili Necip Kalkan'ın, Hopa Limanı'na yönetim kurulu üyesi yapıldığını belirten Sertel, şu ifadelere yer vermişti:

 "Kınık’taydık geçen gün. Bağ-Kur emeklileri 1400-2000 lira arasında maaş alıyor, sordum Hacı amcaya ‘rahat geçinebiliyor musun?’ diye. Her şeyini kendi yapmasına rağmen, ‘1700 lira yeter mi, nerede yaşıyorsun sen?’ dedi bana.  2 bin lira emekli maaşı olan bir insan nasıl geçinir ki. Hele evi kiraysa... Mümkün değil. Zaten 2 bin liradan, 1500 liradan aşağı kira yok. O insan nasıl geçinir ya. O yüzden 70-75 yaşındaki emekli abilerimiz ne yazık ki 2’nci işi yapmak zorunda. Onları da mahvettiler bir ara 2’nci işi yaptıkları için. Maaşını keseriz dediler, kestiler. Ama kendileri 2’nci, 3’üncü maaşı çok güzel alıyorlar. Kulakları çınlasın Necip Kalkan da Hopa’da Limanı'nda yönetim kurulu üyesi olmuş. Limancı Necip Kalkan! Stilist var, Esma Ataç Beki modacı, Alanya yönetim kurulunda. Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ni temsilen ve oradan maaş alıyorlar. Necip Kalkan, ne kadar maaş aldığını kendi açıklasın, ben biliyorum. Hopa’ya gidiyor geliyor mu? Limanla ne ilgisi var, onu da bilmiyorum ama gitmiş, olmuş yani... Türkiye Denizcilik İşletmeleri kurumun içinden temsilen kişi atardı limanlara... Bunu 2014’te değiştirdiler. Şimdi kurumu temsil ediyor ama denizcilikle hiç ilişkileri yok, hiçbirinin. Milletvekilleri var, AKP’liler var, belediye başkan aday adayı var, ilçe başkanı var, modacı var. Yani hiçbirinin limanla, denizle ilgisi yok.  Cumhurbaşkanlığının özel kalem müdürü yardımcısı var, Yusuf Doğan diye biri... Onlara çok; para da çok, maaş da çok. Halk ne halde, fakir fukara ne halde..."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 6 Temmuz 2021 Salı 08:38
pardonda sen nasıl başkan oldun oralara? liyakat yok.
 
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 19:01
tam merkez başkanı olacak birisi. tecrübe desen var, fazla maaş da istemiyor.
 Ergün Tasdemirel
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 18:45
Sayin vekil,bu maasa ihtiyacinizin olmadigini tahmin ediyorum.Bir kaç ogrenci kardesimizin egitimine katki koysaniz...
 hakan
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:22
yazık,parayamı ihtiyacı var.hayatında hopayı görmüş mü? Tayyip Erdoğan gece gündüz mücadele etsin.
 ali
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:14
denizçilik üniversitesini bitiren işi olmayan mühendise verilse daha iyi olmazmıydı!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz