MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dokuz yeni film sizi bekliyor…
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
22 Nisan 2022 Cuma

Dokuz yeni film sizi bekliyor…

Bu hafta 9 yeni film vizyona giriyor.

Filmler hakkındaki bütün bilgiler sayfanın devamında huzurlarınızda.

Ama önce sinema dünyasından haberler…

Bu yıl 41. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde ödül kazananların isimleri açıklandı.

Altın Lale Ödülü “Vortex”/ Gaspar Noé

Jüri Özel Ödülü “Dağların Denizcisi” / Karim Aînouz

En İyi Senaryo Ödülü “Zuhal” filmi ve “Ela ile Hilmi ve Ali” filmi bu ödülü paylaştılar.

En İyi Kadın Oyuncu Ece Yüksel “Ela ile Hilmi ve Ali”

En İyi Erkek Oyuncu Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen “Çilingir Sofrası”

En İyi Özgün Müzik Ödülü Taner Yücel “Bana Karanlığı Anlat”

Ve bu hafta vizyona girecek olan “Kerr” filmi Tayfun Pirselimoğlu ile En İyi Yönetmen ve Natali Yeres ile de En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü kazandı.

Konusu açılmışken bu hafta vizyona girecek “Kerr” filmi hakkında tadımlık diyebileceğimiz birkaç bilgi. Filmin yönetmenliği Tayfun Pirselimoğlu’na ait ve usta yönetmen geçtiğimiz yıl bu filmiyle Antalya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Müzik Ödülü ve FİLM- YÖN En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi oldu. Adını “tekerrür/ tekrar”dan alan “Kerr”, aynı zamanda yönetmenin aynı isimle 2014 yılında yazdığı ve yayımladığı romanından da alıyor. Ancak filmin tamamının sadece söz konusu romandan değil, yönetmene ait diğer hikâye ve yazılarından da ayrıntılar barındırdığı, gelen bilgiler arasında. “Mekânın karaktere dönüşmesi halini önemli buluyorum” diyen Tayfun Pirselimoğlu, bu filmi için çok fazla yer dolaşmış ve izleyiciye de sorular sorduran, bu sorularla yaşatan bir sinema yapmak istediğinin altını çizmiş.

Diğer haberlerimize gelince…

Şarkıcı ve oyuncu hatta kelimenin tam anlamıyla o bir ‘Dünya Starı’ Jennifer Lopez’in hayatı belgesel oluyor. “Halftime” isimli belgesel prömiyerini 8 Haziran’da New York Tribeca Film Festivali’nde yapacak ve 14 Haziran itibariyle de Netflix’te yayınlanacak.

1987’de kurulmuş Amerikan grunge müzik grubunun en az grup kadar unutulmaz gitaristi ve vokalisti Kurt Cobain’in hayatının da belgesel olarak çekileceği konuşulurken, operaya uyarlandığı bilgisi geldi. Kurt Cobain’in hayatının son birkaç gününü sahneye taşıyan opera Ekim ayında Royal Opera House’un Linbury Theatre sahnesinde sahnelenecek.

The Crown dizisinin (ki hastasıyım) yapımcıları Kate Middleton’ın gençliğini canlandıracak oyuncuyu harıl harıl ararken bizim ülkemizde Katie Holmes önerisi bir tık önde.

Türkiye’nin ‘ilk çağdaş sanat belgeseli’ olan “Crossroads” belgeseli 41. İstanbul Film Festivali’nde gösterildi. Belgeselin yapımcısı Bulut Reyhanoğlu ve yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun. Dört farklı disiplinden sanatçılar Gülay Semercioğlu, Seçkin Pirim, Sinan Logie ve Candaş Şişman’nın Doğu ve Batı kültürlerini harmanladıkları üretim sürecine ışık tutarak hazırlanan belgesel, adı geçen sanatçıların sanatsal dönüşümlerini baştan sona kayıt altına alıyor. Yurt dışındaki önemli birkaç festivalden de davetiye alan belgeselin gösterimi için heyecanla beklemedeyiz.

Ve vizyonda bu hafta!

“Kuzeyli”

Aksiyon- tarih türündeki filmin yönetmeni ve senaristi Robert Eggers, oyuncular ise Alexander Skarsgârd, Taylor Joy, Claes Bang ve Nicole Kidman. Viking Kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e vermek ister ancak bu konuda başka planları olan üvey kardeş Fjölnir tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Bunlar olurken kaçmayı başaran Amleth babasının intikamını almaya ve üvey kardeşini öldürüp annesini kurtarmaya yemin eder. Slav köylerine akınlar yapan Amleth, Viking savaşçısı olur ve yemini uğruna yolculuğu başlar.

“Gün Batımı”

Dram- gerilim türündeki filmin yönetmeni Michel Franco, oyuncuları da Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios ve Henry Goodman. Filmin konusuna gelince, Alice ve Neil Bennett varlıklı bir İngiliz ailesi mensubudur ve ailenin genç üyeleri Colin ve Alexa ile Meksika’ya tatile giderler. Ancak acil bir durum sebebiyle tatillerini yarıda kesmek zorunda kalırlar. Aile düzeni bozulduğunda da gerilim ön plana çıkar.

“Kerr”

Dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Tayfun Pirselimoğlu’nu görüyoruz. Filmde Erdem Şenocak, Jale Arıkan ve Rıza Akın başrollerde. Film, babasının cenazesi için kasabaya gelen Can’ın bir cinayete tanık olması ve gördüklerini polislere anlatması ile birlikte kasabadan ayrılamaz hale gelmesi, bir gün babasının terzi dükkânında katille karşılaşması üzerine büyük bir suçla itham edildiğini öğrenip, kasabadan kaçmaya çalışmasını konu ediyor.

“Cehennem Öfkesi: Ave Marie”

Yönetmen Jesse V. Johnson ve oyuncular Nina Bergman, Daniel Bernhardt, Timothy V. Murphy. Aksiyon türündeki filmin konusu ise, ülkesinin vatandaşları tarafından hain damgası yiyen Fransız Marie Dujardin zor durumdadır ve ona sadece Amerikan askerleri tarafından yarım eli uzanır. İstedikleri her şeyi yapmak zorunda kalan Marie’nin, hayatta kalmak için yerini bildiği altın zulasına askerleri de götürmesi gerekmektedir.

“Sihirli Orman: Peri Kraliçesi”

Fantastik türdeki filmde Sahavet Ahsen Kaçulu’yu yönetemen ve senarist koltuğunda görüyoruz. Feyza Temel, Pusat Pirinççi ve Rüzgâr Yıldız’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı film, yanlışlıkla orman giren bir grup arkadaşın hikâyesini konu ediyor. Orman çıkabilmelerinin tek yolu da Kraliçe Peri’yi kurtarmaktan geçer.

“Nuh’un Gemisi Cudi’de 2”

Yönetmen Gürsel Ateş ve oyuncular Metin Yıldız, Bülent Durgun, Charles Carroll. Komedi türündeki film, Şırnak’ta Belediye Başkanlığı seçimini kazanmak için çalışan insanların ve tüm bunlar olurken kavuşacakları günün hayalini kuran Doğu ve Yaren’in yaşadıklarını konu ediyor.

“Kuluçka”

Hanna Bergholm yönetmenliğindeki filmde, Siiri Solainna, Sophia Heikkila, Jani Volanen başrollerde. Korku türündeki film, hırslı ve takıntılı annesini umutsuzca memnun etmeye çalışan genç bir kızın, bir gün ormanda tuhaf bir yumurta bulmasını ve bu yumurta ile birlikte hayatının bambaşka bir hal almasını konu ediyor.

“Hüddam’ın Soyu: Marid Cinleri”

Yönetmenliği ve senaristliği Mert Uzunmehmet’e ait korku türündeki filmde Mihca Kılıç, Yeşim Gedik ve Tufan Özün başrollerde. Konusuna gelince, evi ile dans okulu arasında bir hayat süren Hakan, babaannesinin vefat ettiğini ve eşyalarını da ona miras bıraktığını öğrenir. Eşyaların arasında, yaşarken cinlerle iletişim kurabilen büyük babası Hüddam’a ait bir vazo vardır. Vazoda da Hüddam tarafından mühürlenerek hapsedilmiş bir cin bulunmaktadır. Bu durumdan bir haber olan Hakan, cinlerin kendisine kurduğu tuzaklarla mücadele etmek zorunda kalacaktır.

“Cesur İtfaiyeci”

Animasyon ve komedi türündeki fimde Alice Pol, Vincent Cassel, Valérie Lemercier başrollerde. Yönetmenliği Laurent Zeitoun’a ait film, babası gibi bir itfaiyeci olmayı hayal eden on altı yaşındaki Gerogia Nolan’ın hikâyesini konu ediyor.

Bu arada!

Karaca Sineması 30 Nisan’da Başka Gece ismiyle Gaspar Noé Gecesi düzenliyor. Her filmiyle ses getirmiş usta yönetmene ait 5 film “Vortex”, “Dönüş Yok” 2019, “Climax”, “Lux Aeterna” ve “Dönüş Yok” 2002 gösterimde olacak ve seans saatleri de 23:00’den sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.

İyi seyirler, iyi eğlenceler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz