MENÜ
İzmir 23°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siyasetçi
Tayfun MARO
YAZARLAR
12 Eylül 2023 Salı

Siyasetçi

Siyasetçiler tarafından kuşatılan hayatlarımız siyasi işgal altında.

Günümüz dünyasında siyaset yapmak netamelidir. Çünkü siyaset artık halka yalan söylemenin en etkili yolu oldu. Siyasetçi ise,yalan söyleme disiplinine dönüşen siyaset bilimi normlarına uygun insan...

Mülkiyete dayalı üretim/tüketim sarmalında oluşan piyasaya düşen insan vasatlaştı. Vasatlaşan toplumunsığ insanı haliyle siyaseti de kendine benzetti.

Tüketim kültürüyle hemhal vasatlaşmanın ve ikiyüzlü ahlakın insanlığı getirdiğiyerde, siyasetin de piyasaya düşmesi olağandır.

Kamu imkanlarını ele geçirerek kamu kaynaklarına çökmek üzere siyaset yapmak, serbest piyasanın olağanlaştırdığı etkinliklerdendir.

Piyasaya odaklı her türlü siyasi etkinlik demokrasinin teminatı altına alınmıştır. Seçimlerle halka onaylattırılan piyasa siyaseti ve siyasetçisi böylece aklanıyor.

Siyasetçi, “siyasi parti” denen işletmelerde, siyasetin finansmanına yaptığı katkıya göre değer kazanır. Herkesin karlı çıktığı bu alışveriş, siyasetin omurgasıdır. Siyasetçiler birbirlerine “omurgasız” diye çemkirdiklerinde anlayın ki akçeli konularda itilaf söz konusu…

Mülkiyete dayalı sistemde hayatın top yekûn metalaşması sonucu her şey parayla alınır satılır olunca, kitleleri siyaset yaparak bu dolaşımın içinde tutmak, siyasetçinin varlık nedeni oldu.

Toplum ve içinden çıkan siyasetçi mütecanistir. Bileşik Kaplar kuralı.

Piyasa ekonomisi, piyasa siyaseti, piyasa toplumu. Ve bu üçlüden zuhur eden çağın insanı… Bunlar birbirini sürekli olarak yeniden üretir. Sistem, dediğimiz…

Ve bu meşum dolaşımın bekası, ülke bekası olarak topluma benimsetilmiştir.

Bütün mesele, sistem kuran aklın insanlığı kontrol altında tutmasıdır. İnsanın kayıt altına alınışının hikayesine de galiba “tarih yazmak” diyoruz.

Sürgit iktidar kurmak, mülkiyet toplumunda gerçek beka sorunu olup muktedirin varlık nedenidir.

Siyasetçi, mülkiyete dayalı toplumsallaşmayı mümkün kılansiyasete göz kulak olmakla yükümlüdür. Ve muktedirler tarafından kontrol edilirler.

Siyasal partilerde halkçılık, tabanın karar sürecinde söz sahibi olması, parti içi demokrasi gibi uyduruk olgu ve edimleri ciddiye alarak komik duruma düşenlere ise sadece yurttaş veya seçmen, diyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zafer Cengiz
 13 Eylül 2023 Çarşamba 19:23
Siyasetin "çağdaş etik kurallarının dejenere olması halinde" devreye girerek etkin roller oynaması gereken "çağdaş örgütlenme şekli" #SivilTOPLUM Olmasına rağmen.. Türkiye''de KENT KONSEYLERI DAHİ ÇALIŞAMIYOR..! #UyanTÜRKİYE
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz