MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de mahalle seçimleri finali!
Politika
15 Ekim 2017 Pazar 09:59

CHP İzmir'de mahalle seçimleri finali!

Kurultay sürecinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de sonlandı. Balçova'da tek listeli seçimler gerçekleşti. Çiğli'de muhalefet dört mahallede de güldü. Konak'ta nefes kesen seçimler yapıldı. Bayraklı'da muhalefet tepkiliydi. Karabağlar da sandık mesaisi yaşadı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor.

Gün içinde gerçekleşen seçimlerle sürecin ilk etap tamamlandı. Metropoldeki ilçeler Konak, Balçova, Karabağlar, Çiğli ve Bayraklı’da kurulan sandıklar sonrasında mahalle delege seçimleri perdesi kapandı.

Balçova 8 mahallesiyle takvimin son gününde tüm delegelerini seçti. Çiğli'de önde olan muhalefet son günü de karlı geçirdi. İlçede 4 mahallede kurulan sandıklardan muhalif kanat galibiyetle ayrıldı. Bayraklı'da Onur ve Manavkuyu mahallelerinde muhalif kadro liste çıkarmadı. Onur Mahallesi'ndeki seçimin iptal edilmesinden dolayı muhalefetin böyle bir karar aldığı öğrenildi. Turan'da tek delege seçilirken, Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi'nde ise Belediye Meclis Üyesi Mümin Demir, ilçe yönetimi karşısında liste çıkardı. 

Konak'ta bir mahallede 3 liste çıktı. Diğer mahallelerde de çift liste heyecanı yaşandı. Süreci genelde tek listeli seçimlerle atlatan Konak'ta son gün adeta nefes kesti. 

Karabağlar'da ise 3 mahallede seçim mesaisi vardı. 2 mahallede tek liste çıkarken Aydın Mahallesi'nde ise çift listeler yarıştı. 

 

BALÇOVA BİR GÜNDE BAŞLADI VE BİTİRDİ

İlk kez sahneye çıkan Balçova, 8 mahallesiyle seçimleri bir günde bitirdi. Balçova’da Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde sandık kuruldu. 

İlçede seçimler tüm mahallerde tek listeli olarak gerçekleşti. Sandık mesaisinin partililerin önerisiyle saat 07:00 itibariyle başladığı öğrenildi. Katılımın yüksek olduğu Balçova’da Milletvekili Ali Yiğit Onur Mahallesi’nde, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Korutürk Mahallesi’nde, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz Fevzi Çakmak Mahallesi’nde delege seçildi.

Ayrıca tüm belediye meclis üyelerine, eski ve yeni isimlere listelerde yer verildiği vurgulandı. Eski Milletvekili Hülya Güven de ilçede delege seçilenler arasında yer aldı. Müzik eğitmeni ve Balçova Belediye Meclisi eski Üyesi Muharrem Dayanç mahallesinde delege olarak yazılmadı. 

BAYRAKLI'DA MUHALEFET TEPKİLİYDİ!

Bayraklı’da  Manavkuyu, Onur, Orgeneral Nafiz Gürman ve Turan mahallelerinde seçim gerçekleşti.  

Bayraklı'da ayrıca Onur Mahallesi'nde iptal edilen seçim için yeniden sandık kuruldu. İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in bulunduğu Onur Mahallesi’nde kıran kırana gerçekleşen yarışta muhalifler bir oy farkla ipi göğüslemişti. Sonrasında bir partiliye kimliksiz oy kullandırıldığı yönünde gelen itirazlar ilçe yönetimine bildirilmişti. İtirazlar ilçe yönetimi tarafından kabul edilerek seçim iptal edilmişti. Muhalif yapının iptal kararını protesto ettiği ve Onur ile Manavkuyu mahallelerinde liste çıkarmadığı öğrenildi. 

MECLİS ÜYESİ DEMİR KAYBETTİ!

Bayraklı'da Turan, Onur ve Manavkuyu mahalleleri tek listeli seçimlere sahne oldu. 

Orgeneral Nafiz Gürman'da ise çift liste rekabeti yaşandı. Burada da Belediye Meclis Üyesi Münir Demir'in liste çıkardı. Demir'in listesi Belediye Başkanı Karabağ ve İlçe Başkanı Alper'in desteklediği listeye karşı yarıştı. Demir’in listesinde Hasan Arda, Himmet Uludağ, Faik Coşkuner İlhami Yıldız, Nevzat Kaçmaz, Dilara Gözde Altun gibi isimler öne çıkarken diğer listede ise İsmail Ergün, Yılmaz Soydaş, Neriman Parmaklı, Hamza Uludağ, Cevriye Bektaş gibi partililer yer aldı. Belediye ve ilçe destekli liste seçimi 279 oy alarak kazandı. Diğer liste 179 oyda kaldı. 

Turan'da mahalle muhtarı Nursel Ölmez Diken tek delege olarak seçildi. 

Manavkuyu’da Ahmet Çetin, Ahmet Yıldırım, Ali Altunyay, Ali Bektaş, Aynur Uygur, Bilgin Özçelik, Cafer Gül, Cevat Coşkun, Coşkun Serbest, Çağlıyan Eraslan, Çetin Köker, Döndü Çorbacı, Ekin Deren Sığanık, Erçin Çakar, Esin Karat  Soydan, Fatma Aytül Çağlar, Gamze Gül Çamur, Gökhan Kafalı, Gülay Can, Gülçin Deriner, Halil Koşucu, Halil Onur, Haydar Alaca, İbrahim Yılmaz, İsmail Çağlar, İzzet Zengin, Karip Bozkurt, Kemal Kolay, Keziban Özçelik, Kıyasettin Aydemir, Levent Güldeniz, Mehmet Nuri Doruk, Melek Turpcan, Meryem Erkul, Metin Güler, Muharrem Şahin, Muharrem Kılıç, Mustafa Özmen, Naime Sezer, Nermin Kılıç, Nurşen Yılmaz, Nurşen Özay, Okan Namdar, Osman Gökhan Ayan, Özge Keser, Pakize Kınık, Pelin Ertal, Sadık Topal, Seçkin Aydın, Semih Çerçi, Serap Canseven, Seval İffet Balla, Müge Maden, Süleyman Sırrı Aydoğan, Turan Çakar, Tülay Doğan, Vedat Bakır, Özin Sümer, Yılmaz Uzunoğlu, Yusuf Arpacıoğlu, Yusuf Olcar, Zafer Yılmaz, Zeynep Kaplan ve Zülfer Yüksel delege oldu.

Onur’da ise; Kenan Kılıçarslan, Cuma Çelenk, Mehmet Sıdık Aydın, Şadiye Yeşilbağ, Barış Yıldırım, Muzaffer Gündüz, Erdal Turnagöl, Fikriye Kaya, Mehmet Bala, Ece Bozkurt Yeşilyurt, Yusuf Tekin, Ziynet Özer, Celal Günaydın, Emrah Ekti ve Ali Tunç delege seçildi.

KONAK SEÇİMLERİ NEFES KESTİ

113 mahallesiyle kentin en büyük ilçesi konumunda olan Konak’ta Atamer, Çınartepe, Millet ve Saygı mahallelerinde seçimler yapıldı. Konak'ta 3 mahallede çift tek mahallede 3 liste yarışı yaşandı. Atamer Mahallesi’nde 3 liste çıktı. Beyaz listede; Nuray Kılıç, Taner Benli, Burhan Yılmaz Eylem Kılıç ve Serkan Uçma, sarı listede; Mercan Koç, Necati Şenol, Hüseyin Gül, Turan Kılıç ile Yener Altundaşar, mavi listede ise; Gülsen Şenol, Metin Genç, Feyyaz Tekin, Cemal Kaya ve Vedat Korkmaz yer aldı. Beyaz liste seçimi 158 oy alarak kazandı. Kırmızı liste 144, sarı liste ise 143 oy aldı.  

Çınartepe Mahallesi’nde beyaz listede; Haydar Çavga, Songül Cihangir, Ali Yılmaz, Hüseyin Kaygusuz, Cengiz Turan, Coşkun Topçu ve Gökhan Kalender, kırmızı listede ise; Erdal Rençber, Zübeyde Canpolat, Garip Karatay, Rıfat Aydoğdu, Ercan Doğan, Murat Yıldız ve Beycan Ateş yer aldı. Beyaz liste 283 oy alarak seçimi kazandı. Diğer liste ise 242 oyda kaldı. 

Millet Mahallesi’nde de çift liste heyecanı yaşandı. Kırmız listede geçen genel seçimde milletvekili adayı olan ve ilçede önemli siyasetçiler arasında yer alan Muhsin Kurt, Konak Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Günen, Tarkan Eledağ, Sevil Sakarya ve Eren Can Arda, beyaz listede ise;  Birsen Durtaş, Ali Aktaş, Aydıner Köse, İsmet Güzeler ve Sadık Kemal Bilgen yer aldı. Kırmız liste 222 oy alarak seçimi kazandı. Diğer liste 109 oyda kaldı. 

Saygı Mahallesi’nde çıkan beyaz listede;  Nihat Kartal, Hüseyin Çiçek, Milazum Kaygusuz, Sevda Çiçek ve Faruk Akkaş yer aldı. Rakip mavi liste ise; Leman Tunus, Battal Çelik, Akif Çiçek, Nuri Koblay ve Adem Altundağ’dan oluştu.  Mavi liste 138 oy alırken beyaz liste 90 oyda kaldı. 

KARABAĞLAR'DA İKİ MAHALLE TEK LİSTE

Karabağlar’da; Aydın, Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde sandık mesaisi oldu.Esenyalı ve Bozyaka mahallelerinde tek listeli seçim gerçekleşti. Aydın Mahallesi'nde ise çift liste rekabeti yaşandı. 

Esenyalı Mahallesi’nde tek liste ile gerçekleşen seçimde; Hüseyin Yazıcı, Bahar Duran, Talat Tatar, Şenay Musal, Şükrü Eryılmaz, Müşerref Emenli, İsmail Hakkı Albay, Ali Rıza Üner, Figen Kotan, Nevzat Çakmak, Halil Güngör, Gizem Sülün, Remzi Yılmaz delege oldu.  

Bozyaka Mahallesi’nde de tek liste ile seçime gidildi. Canan Bozbalak, Emine Çetinyol, Hasan Özmen, Hüseyin Atak, Metin Demirkaya, Muhsin Yıldırım, Osman Şahin ve Züleyha Kıvılcım delege seçildi.

Aydın Mahallesi’nde beyaz listede; Hülya Kaya, Melek Polat, Mahmut Karakaplan, Behçet Toşa ve Murat Köse, mavi listede ise; Hüseyin Yalçın, Ayşegül Aslan, Tolgahan Yüzbaşıoğlu, Peruze Yavuz ile İbrahim Altındağ yer aldı. Burada beyaz liste 48 oy alırken mavi liste 34 oyda kaldı. 

ÇİĞLİ'DE MUHALEFET DÖRT KÖŞE!

Ayrıca Çiğli’de Uğur Mumcu, Egekent, Ahmet Taner Kışlalı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. İlçede tüm mahallerde çift liste çıktı.

İlçede gün içinde kurulan sandıklarda toplam 56 delege belirlendi. Tüm delegeleri muhalif yapı kazandı. Potansiyel ilçe başkan adayları İbrahim İncesu ve Hüzeyin Kızılkaya gibi isimler mahallelerinde çıkardıkları listelerle seçimlerden galibiyetle ayrıldı.

Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki yarışta 10 delege seçildi. Seçimi beyaz liste 253 oy alarak kazandı. Karşı liste 106’da kaldı. Meclis Üyesi Hüseyin Kalkan Mahallesi’nde delege seçilemedi.  

Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’ndeki 20 delegeyi muhalefet kırmızı liste ile kazandı. İbrahim İncesu mahallesinde delege seçildi. Kırmız liste 206 diğer liste 122 oy aldı. 

Egekent Mahallesi’ndeki 23 delegeyi de muhalefet beyaz liste ile kazandı. Hüseyin Kızılkaya burada delege seçildi. Beyaz liste 266 diğer liste 78 oy aldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nden geldi. Burada muhalefetin beyaz listesi 16 oy alarak seçimi kazandı. Diğer liste ise 6 oyda kaldı. Mahallede 3 delege seçildi. 

SIRADA İLÇE KONGRELERİ VAR!

Daha sonraki aşamada ilçe kongreleri start alacak. Kasım ayı sonunda başlayacak ilçe kongreleri Aralık ayının ilk haftası itibariyle bitecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kirpi
 15 Ekim 2017 Pazar 20:27
Bayraklı ilçe başkanı kendi mahallesinde seçimi kaybettiği için Onur mahallesinde seçim iptal edilmişti. muhalifler seçime katılmadı. chp yi küçültün bakalım nereye kadar gideceksiniz? İzmirin her tarafında malesef zalim galip geliyor. ilde zalimlerin taraftarları çok. istedikleri gibi at koşturuyorlar.
 izmirli
 15 Ekim 2017 Pazar 20:20
Bayraklı onur mahallesinde sandığa gelmeyenlerin yerine imza attılar. Muhalefet seçimi boykot etti. Beyaz liste taraftarları bundan yaralanarak boş imza yerlerini doldurdu. Bunu genel merkezin takdirine bırakıyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz