MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kocaoğlu yeni iskeleler için Ankara yolcusu
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2016 Pazartesi 20:29

Başkan Kocaoğlu yeni iskeleler için Ankara yolcusu

Okulların açılmasıyla artan trafik sorunun masaya yatırıldığı oturumda Başkan Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi. Kocaoğlu 3 yeni iskelenin izni için önümüzdeki günlerde Başkent’e gideceğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleştirildi.

9 günlük Kurban Bayramı sonrası yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününün akşamı gerçekleşen oturumda şehir içi trafik sorunu masaya yatırıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu AK Parti cephesinden gelen eleştirileri yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu.

Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, okulların açılmasıyla birlikte özellikle metropol ilçelerde büyük bir trafik sorunu yaşandığının altını çizerken, tramvay ve altgeçit inşaatlarının olumsuz etki yaptığını belirtti.

Doğan ayrıca Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı, Buca Doğuş Caddesi ve Bornova Topçu Tugayı Kavşağı haricinde proje göremediklerini söyledi ve “Seçim öncesi gündeme gelen Alsancak ve Üçkuyular Marina Altgeçidi, Karabağlar’da Eski İzmir Caddesi ve diğer kavşak projeleri ile Buca Otogar bağlantı yolu gibi projelerin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor” dedi. Vapur sefer sayılarının artırılması gerektiğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili, kentteki mevcut otoparkların randımanlı çalışmadığını da söyledi.

Eleştirilere toplu yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Bu projelerde kamulaştırma parası inşaat maliyetlerini geçiyor. Raylı sistemde gelinen nokta ortada... Öngörülen otoparklar yapılmaya devam ediyor. İzmir tarihine bakınca İkiçeşmelik, Talatpaşa, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Gazi Bulvarı, Fevzipaşa Bulvarı gibi caddeler açıldı. Yeterli olmayacak. Zaman içerisinde daha büyük projeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Otopark ücretleri hakkında da bilgilendirme yapan Başkan şunları söyledi: Kahramanlar Otoparkı için aylık yüz lira abonman ücreti belirledik. Önünden on dakikada bir ücretsiz servis kalkıyor. Bin 200 araçlık bu otopark için bir çok kampanya yaptık. 250 kadar abone sayısına ulaştık. 950 tane boş yer var. İhtiyaç sahiplerine duyurulur… Bir tane eski vapur bırakmadık. Bir tane eski otobüs bırakmadık. Otobüs filomuzu yüzde 40 civarında büyüttük. Raylı sistem ise 11 kat büyüdü. Yeterli değil.”

ANKARA’YA İSKELE ÇIKARMASI
Alsancak’ta oturan vatandaşlara Kahramanlar Otoparkı’nı kullanmaları çağrısı yapan Kocaoğlu şöyle konuştu. Toplu taşımayı özendireceğiz. Arabamızla gittiğimiz konforu toplu ulaşımda sağlayacağız. Bunun yolu da raylı sistemde. Bugüne kadar belediyenin kendi gücüyle, kendi kaynaklarımızla raylı sistem yapıyoruz. Vapurlara 500 milyon lira, raylı sisteme 2 milyar lira harcadık. Adliye karşısına üst geçirt ile bağlantı sağlayıp yeni vapur iskelesi yapacağız. Karataş, Mavişehir ve Adliye iskeleleri yapılacak. Planları daha geçiremedik. 15 Temmuz’da lanet teşebbüs oldu, olmasaydı bu işi halledecektik. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğiz, izinleri aldığımızda daha kolay olacak. Bu kent kalkınırsa, Türkiye kalkınır. İzmir kaldıraç olacak bir kent. İzmir’in kıymetini bilelim…
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cemal yıldız
 20 Eylül 2016 Salı 12:11
Sayın başkan, vapurlarınız fevkalade güzel. Teşekkür ederim.
 ibrahim
 20 Eylül 2016 Salı 11:11
1 tane eski otobüs var sayın başkan. 17 numaralı hatta geçen gün verilen aracı neredeyse yolcular inip itecekti. yarısı dolu otobüs bile yokuşu çıkamadı. şoför espiriliydi de yolculuk sıkıcı olmadı Allah'tan.
 Deniz
 20 Eylül 2016 Salı 09:57
İnciraltı'nı da çözün artık sayın başkanım, umut sizde, siz isterseniz olur bu iş...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz