MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de NATO’culuk ve 6. filoya gizli aşk
Cumhur BULUT
YAZARLAR
25 Mart 2022 Cuma

CHP’de NATO’culuk ve 6. filoya gizli aşk

a)Retorik Kayması Mı, Pusula Sapması Mı?

Önceden çok daha kolay tasnif ediliyorduk.

Sağcı veya solcu; Ülkücü veya Sosyalist…

Gerçi biz hususiyetle bu tasnife karşı çıkıyor, iki akımında gayr-ı milli olduğunu savunarak“biz ne sağcıyız ne de solcu, biz Türk Milliyetçisiyiz” diyorduk ama millet-i şahanemiz bizi sağ kulvarda görüyordu. Olsun.

Neyse…

Şimdilerde fikri tarifler, tercihler ve tasnifler çok zorlaştı. Hatta karıştı.

Geçenlerde bir hanım çıkıp kurduğu partinin milliyetçiliği için “Biz Renan Milliyetçisiyiz” demişti de o da neyin nesi diyen arkadaşlar google hücum etmişti. Bize soranlar da tafsilatlı cevabımızı almışlardı. (1)

Siyasette ekolcülük, temsilcilik ya da daha alafranga tabirle distribütörlük yeni çıkmış bir şey değil.

Eskiden beri İngiliz Muhipleri, Amerikan Mandacıları, Rus Dostları, Çin Arkadaşları, AB Yanlılarıve Arap Sevicileri siyasetimiz içinde hep önemli yerleri tutmuşlardır. (2)

Yakın siyasi tarihimizin ana bilim dalı da bence bu ekolcülüktür.

Çağımızın CHP’si, dolayısıyla Yeni CHP veya Kılıçdaroğlu’nun Partisi bu konuda önemli bir laboratuvar.

Üzerinde çokça araştırma yapılması iktiza eden bir kurum…

Bilemiyorum, belki de hata yapıyorumdur. CHP bildiğimiz CHP’dir de, şirazeyi kaçıran, pusula veya retorik kaymasını yaşayan sadece Kemal Bey ve çevresidir…

O da araştırmalarla zaten ortaya çıkar.

Biz şimdi semptomlara bakalım…

Bakınız Ulu Ceddim Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu NATO için ne buyurmuş; “Biz NATO’yu sadece bir savunma aracı, kurumu olarak da görmüyoruz. NATO artık bugün 21. yüzyılda aynı zamanda demokrasinin de bir güvencesi”…

Bu ifadede Kemal Beyin muradının ne olduğu hususunda çok derin korkularım var. Zira NATO ile Demokrasiyi yan yana getirmek, bir de üstüne üstük NATO’yu demokrasinin bir güvencesi olarak görmek” nasıl bir ruh hali, nasıl bir bilgi dağarcığı ve nasıl bir siyasi tarih özümsemesidir?

Bırakın CHP liderini, Türkiye’de darbeleri, idamları, zindanları, mağduriyetleri ve mahkumiyetleri bilen, okuyan ortalama bir kişi bile bu lafı edemez. Vicdanı sızlar, kalbi kanar!

Fakat maalesef bu sözler içselleştirilmiş ve bu sözler edilmiştir.

Tabii ki NATO’ya girişimiz bir mecburiyetti. Ellili yıllarda saffımızı orada belirlemek ve soğuk savaş döneminde bu yerimizi korumak zaruretti.Geçmişin CHP İktidarını bu konuda suçlamak elbetteabesle iştigaldir.

Tamam da sonraki yıllarda NATO’nun iç işlerimize müdahalelerini kabul ederek, Türkiye’yi kanla darbelere hazırladığını bilerek ve dökülen kardeş kanlarının üzerine basarak, NATO’yu demokrasinin güvencesi olarak görmek nasıl bir şeydir!?

İşte bunu anlamak mümkün değildir!

Bu “6. Filo Hoş Geldin” demek değildir de nedir? Bu çok övünülen ABD emperyalizmi karşıtı bir dönem gençliğini ve hatırlarını hiçe saymak değil midir?

Bu turuncu, mavi ve kırmızı devrimleri Türkiye’de görmek isteği değil midir?

Bu SOROS ve NED ile aynı yerde durup ülkenin sırtına hançer saplamak değil midir?

b)CHP’de Bunun Diğer Örnekleri

Evet ekolcülük siyasi tarihimizin en önemli konusu…

Meşrutiyetler ve Tanzimat gibi siyasi adımlarda bir İngiliz tesirinin/müdahalesinin olduğu bilinmektedir.

Birinci Cihan Harbi öncesinde ve sırasında Alman tesirinin/ekolünün ne kadar derinlere indiğini ve İstiklal Savaşımızın da en büyük cephesinin “mandacılar”a karşı açıldığını hepimiz biliriz.

Cumhuriyetle başlayan yakın siyasi tarihimizin sıfır noktası CHP’dir desek hata etmiş olayız sanırım… Ve CHP ilk dönemden sonra yani NATO’ya girişimizle birlikte İsmet Paşamızın kontrolünden dahi çıktığını da sakın unutmayalım.

Bu nokta da fazla dağılmadan;

CHP’nin ABD Muhibi Genel Sekreteri Kasım Gülek ve Kasım Gülek’in Fetullah Gülen yakınlığı (3) konuları gerçekten çok esrarengiz ilişkiler içerdiğini de aklımızda tutalım.

Daha yeni günlere gelelim;

1)CHP’nin Türkiye’yi yabancı devletlerin konsoloslarına şikâyet etmesi;

2)Bir başka önemli CHP’li ABD muhibi Ünal Çeviköz’ün USA Başkanı Biden’e yine demokrasi vurgusuyla Türkiye’ye müdahale çağrısı yapması!

3)Kemal Derviş’in muavini ve eski İMF Komiseri olan Faik Öztrak’ın CHP’de üst düzey görevlerde olması,

Aslında hep CHP’nin NATO bağımlılığının retorik ve pusula kaymasının sebeplerinin birer ipucu olabilir…

Dipnotlar

1)Bu hanımın Türk Milliyetçiliği’nin bir ana kavram olduğunu anlaması ve herhangi bir kavramın arkasına takılamayacağını kavraması zaten zordur. Atatürk’ün “Biz doğrudan doğruya Türk Milliyetçisiyiz” demesi nedense hiç sorgulanamaz.

2) Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde alının kararlar yeterlidir.

3) Bknz, https://www.egedesonsoz.com/yazar/baslik/15321 (CHP ve İP içindeki Amerikancı El)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Poyraz
 28 Mart 2022 Pazartesi 09:30
Faik Öztrak IMF komiseriymiş.IMF'den ayrılan 4 ülkeden 3 ü geri döndü. Ayrılıp geri dönen ülkeler Polonya,Çekoslovakya ve Endenozya. Küba ise geri dönmedi. Cumhur ittifakı da IMF'den ayrılabilir.
 Fikret ASLAN
 27 Mart 2022 Pazar 13:07
Türk ve Bayrak düşmanı Arapsever Tarikatlara AKP'nin desteği hakkında ne düşünüyorsun Cumhur bey.
 Mahir Orhan
 27 Mart 2022 Pazar 12:50
Kesinlikle size katılıyorum başkanım.Atatürk gelse bu durumda ki CHP ye katılmazdı,katılsa da genel Başkan olamazdı.Babamın partisinin bu durumda olmasına üzülüyorum.
 Lombak-Renan'ı deşifre etmek
 26 Mart 2022 Cumartesi 23:27
Akşener hanımefendi Tarih mezunu olarak ettiği lafın bilincindedir diye düşünüyorum. Renan milliyetçiliğini değil Renan tarihçiliğini anlatayım. 1850li yıllara kadar Avrupa'da Etrüks hayranlığı vardı. Etrüksler İtalya'nın kuzeybatısında MÖ 750 civarında yaşayan ileri medeniyet düzeyine sahip bir kavimdi. Çalışmalar sonunda dillerinin Turani dil olduğunun ve kendilerinin prototürk olduğunun anlaşılmasıyla tüm batı müzeciliğinde Etrüks eserleri Antik Yunan olarak tahrif edilmiştir. Renan tarihçiliğinde Türk düşmanlığı vardır.Tarihçiliğinin özünde aryan ırk ve hristiyanlık yüceltilmektedir. Romaya medeniyet transfer edenlerin prototürk turani kavim olduğuna tahammül edemezler. O nedenle Avrupa antik tarihçiliginde Renan öncülüğünde Etrüks hayranlığının yerine Antik Yunan hayranlığı monte edilmiştir. 1850li yıllar aynı zamanda Osmanlı'nın Avrupa'da hasta adam ilan edildiği ve toprakları üzerinde paylaşım düşüncelerinin başladığı yıllardı. 1938 Türkiyesi sonrasında bu kez İngiliz etkisiyle Renancılık tarih kitaplarımızı bir kez daha işgal etmiş ve aydınlarımıza antik yunan felsefe şiir ve sanatı empoze edilmiştir. Oysa antik Yunan medeniyetinin beslendiği medeniyetler incelendiğinde altından Anadolu'dan İtalya'nın kizeybatısına göçen Etrüksler, ayrıca Mikenler, Hititler, Urartular çıknaktadır. Ayrıca felsefe, sanat, şiir, müzik ve matematikte Anadolu'nun bu saydığım kadim medeniyetlerinden de doğrudan etkilendikleri ve kendilerine mal edilen birçok konunun önceki toplumlarda da bulunduğu yani medeniyetlerini Turani kavimlerin medeniyet kaynakları üzerine kurdukları ispatlanmıştır.
 Bir Dost
 26 Mart 2022 Cumartesi 22:49
C.Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu.. CHP-MHP müşterek adayı. O zaman CHP için MHP den iyisi yoktu. Davutoğlu ve Babacan''ın AKP nin 20 yıllık iktidarının 16 yılında imzası var.. Meral Hanımsa Tansu Çiller hükümetinin içişleri bakanı.. Yazılacak çok şey var. Bunların masasının her ayağında ABD-NATO var. Kazara iktidar olsalar,eminim ki ilk iki yılda ABD - NATO nun bölünmüş Türkiye projesini uygulamaya koyup tamamlamış olurlar. Sevgi ve Selam ile.
 Yüksel ŞAHİN
 26 Mart 2022 Cumartesi 22:22
Kaleminize, yüreğinize sağlık çok doğru tespitler yapmışsınız. Son zamanlarda bu moda oldu her kim doğruları söylerse savunamayan taraf "ne diyorsun sen kardeşim Millet aç aç!" Sloganına yapışıyor. Varsın yapışsınlar doğru bir tanedir.
 tamam, en milliyetçi sizsiniz!
 25 Mart 2022 Cuma 21:04
her gün, her şeye fahiş zam gelirken bunların derdi başka. Demek ki bu görev verilmiş.
 Bülent ışık
 25 Mart 2022 Cuma 20:43
1951 yılında Kore'ye asker gönderdiğimizde iktidarda hangi parti vardı ve genel başkanı kimdi?
 Komedi
 25 Mart 2022 Cuma 15:46
Oyun böyük yeğen
 Fıkralarla Türkiye
 25 Mart 2022 Cuma 15:26
Adamlar AKP ile ittifak yapıyor, sonra da bunları yazıyorlar. MHP'nin yıllardır halk desteğini alamaması sanırım bu "üst akıllardan" kaynaklı.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz