MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yurtseverlik hamasetle olmuyor
Tayfun MARO
YAZARLAR
23 Nisan 2022 Cumartesi

Yurtseverlik hamasetle olmuyor

Ayakları bu topraklara basanların hayatı yaşanılır kılmak için verdikleri mücadele sonucu, Anadolu ve Trakya toprakları vatan oldu.

Yurtseverlik nutuk atarak olmuyor. Her koşulda yurduna sahip çıkanların yarattığı değerlerle oluyor yurtseverlik.

Her şeyin ucuzuna ve kolayına teşne olmak… Galiba, sorun da bu…

Son zamanlarda, yurtdışında çalışmaya giden yeni mezun gençlerin durumu, muhalefet tarafından trajedi kıvamında dile getiriliyor.

Çocuklarının gittikleri gelişmiş ülkeleri gururla eşe dosta duyuran ebeveyn, çocukların yurtdışına gitmesine neden olmakla suçladıkları iktidara yüklenmeyi de ihmal etmiyor.

Tamam, herhangi bir ülkede çalışmayı, yaşamayı tercih etmek bir kusur değildir; sorun, bu meseleyi ele alış biçiminde...

İmkanlarını kullanarak gelişmiş ülkelerde hayatını sürdürenler ile ülkesinde kalıp mücadele edenler arasında bir fark var; zor koşullara göğüs gererek mücadele edenlerle, zoru görünce soluğu zengin ülkelerde alanlar arasındaki fark… Vatanım dediği topraklarda hayatı yaşanılır kılmak için bedel ödeyen çocuklar ile sırtını dönüp gidenler arasındaki fark…

Mesele şu; Bedel ödemeyi sevmeyen insanların harman olduğu ülkemizde, sıra nutuk atmaya gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Bu zafiyet, karakter tam teşekkül etmemiş olduğundandır.

Çocuklarınızın veya yakınlarınızın başka ülkelerde yaşamayı tercih etmesi anlaşılabilir bir durumdur; ancak bu tercihi iktidar eleştirisi üzerinden farklı gösterme çabanız çok çirkin. Cumhuriyet değerlerini kendinize siper etmeniz çok yakışıksız. Ülkede her şeyi göze alarak güzel günler için mücadele eden gençlerden utanın ve susun.

Bugün 23 Nisan. Muhtemelen Cumhuriyet kutlamalarında mangalda kül bırakmıyorsunuz.

Ancak bu memleketi, ayakları sımsıkı bu topraklara basan yurtseverlere borçluyuz, boşuna nefes tüketmeyin.

Zor zamanlarda bedel ödemeyi göze alanlara sevgiyle, saygıyla…

23 Nisan kutlu olsun!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Otogar metro ne oldu?
 23 Nisan 2022 Cumartesi 12:23
Bedeli de nedense hep fakir fukara kesimi ödüyor. Hiç villa önünde şehit haberi verildiğini gördünüz mü? İmkanı olan daha iyi yaşayacağı yere gidiyor, olmayan da milliyetçilik edebiyatı yapıyor. Onun da imkanı olsa bir dakika düşünmez. Birde imkanı olup da gitmeyenler var; altında lüks otomobil, yediği yemediği önlerinde olanlar. Profillerinde genelde bayrak olur, müthiş yurtseverdirler :)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz