MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
19 Temmuz 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“ Hayat, siz başka planlar yaparak meşgul olduğunuz sırada size olan şeydir.”

                                                                          John LENNON

Tahmin edebiliyorum. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ve nem oranın da % 50’lere tırmandığı şu günlerde (aslında dün ve bugün sıcaklıklar biraz düştü, bazı kesimlere yağmur yağdı. Ancak meteoroloji uzmanları uyardı! Sıcaklıklar en kısa zamanda yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak…), hayat, planlar, size olanlar… Kavramsal olarak birbirine karışmış olabilir.

Amaaannn boş verin!

Geçtiğimiz Pazartesi günü “Dünya Emoji Günü” olarak kutlandı ve emoji çeşitlerine 56 yeni emoji eklenecekmiş.(heyooooo) Ruh halimi yani hayatın, ben planlar yaparken bana yaptığı şeyleri, kare bir çerçeve içine koyuyorum. Çerçeveyi dört eşit parçaya bölüyorum. Sol üst köşe için: üzgün yüz emojisi,

Sağ üst köşe için: gözleri aşkla gülen yüz emojisi,

Sol alt köşe için: kızgın yüz emojisi ve

Sağ alt köşe için: Dil çıkartmış yüz emojisini yerleştiriyorum.

Ben bunu hep yapıyorum!

 

Görünce, izleyince, okuyunca ve dinleyince belki sizde bazı emojilerle paylaşımlar yapmak istersiniz diye sizler içinde minik bir rehber hazırladık.

 

19 Temmuz’da Leman Sam ve 20 Temmuz’da Grup Seksendört konserleri Bostanlı Suat Taşer’ de,

19 Temmuz’da Coşkun Kazancı konseri ve 22 Temmuz’da Can Gox konseri Hayal Kahvesi Optimum’da,

 

20 Temmuz’da Seferihisar Sığacık Marina’ da ve 21 Temmuz’da Selçuk’ta ki Nea Efessos Otel’de Bülent Ortaçgil konseri,

21 Temmuz’da Urla Event by Vera Melissa’ da ve 22 Temmuz’ da Çeşme Köy’de Birsen Tezer konseri,

20 Temmuz’da Soner Olgun, 21 Temmuz’da Yıldız Tilbe ve 22 Temmuz’da da Berkay konserleri Jolly Joker Alaçatı’da.

21 Temmuz’ da Alaçatı’ da ki Maia Kulüp’te elektronik müzik dünyasında, dünyaca ünlü isim Acid Pauli ve DJ Papa + Birol Giray BeeGee + Sarp Akat’ın olduğunu hatırlatalım.

Mavibahçe AVM’ de de 21, 22 ve 23 Temmuz’da caz festivali var. Festivalde Fatih Erkoç, Della Miles, Kerem Görsev ve pek çok ünlü isim var.

İdol Sanat Evi’nin sahipleri Nuray Erden ve Görsev Bilkay’ın 400 yıl öncesine ait teknikleri kullanarak ürettikleri 78 eserden oluşan seramik sergisini Alaçatı Köstem Otel – Köstem Sanat Galerisi’nde gezebilirsiniz. Sergideki eserler atölye dışındaki açık alanlarda ve ilkel fırınlarda yapılmış.

Tiyatro için; 20 Temmuz’da Bornova Açıkhava’da 2 Bekar isimli oyunun ve 31 Temmuz’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Notre Dame’ nin Kamburu Müzikali’nin olduğunu bu hafta da hatırlatalım.

Vizyonda bu haftakilere gelince:

Korku türünde Bezm-İ Ezel (yerli yapım) ve Ruhlar Evi

Gizem türünde Cehennem

Drama türünde Davetsiz Aşk

Aksiyon türünde Dunkirk

Komedi türünde Kiki ile Miki Alaturka (yerli yapım) ve Rock’n Roll

Psikolojik türde Saklambaç: Ölüm Oyunu (yerli yapım)

Aksiyon türünde de Zombi Ekspresi var.

 

Plajda Kitap Modası diye bir şey var!

Elbette ki biz bunu metroya, otobüse, vapura, eve, kafeye… Uyarlayabiliriz.

Mısırlı yazar ve psikiyatr Basma Abdel Aziz’in “Kuyruk” isimli romanı ve İnci Aral’ın “Sevgili” isimli kitabı bu haftaki önerilerimiz arasında.

Zülfü Livaneli’nin Oscar’lı sinemacı-yazar Elia Kazan ile Amerika’da başlayıp, Kayseri’de biten yolculuğunu anlattığı “Elia İle Yolculuk” isimli kitabı da çıktı!

Ben Metin Hara’nın herhangi bir kitabını henüz okumuş değilim.

Bakalım!

Adriana ile yaşadığı aşkı kaleme alırsa…

Neden olmasın!

itirfaf.com

Şiirler, şairler ve şiir kitapları konusunda pek bilgisizdim. Ancak geçtiğimiz günlerde dostlarım Duygu Balıkçı ve Özen Kartal beni, İzmirli şiir kitabı yazarı Didem MADAK’ ın kitabını hediye ederek, hem yazarla, hem de şiirleri ile tanıştırdılar. Aslında Didem Madak’ın bütün şiirleri çok güzel ancak ilk fırsatınızda Grapon Kağıtları kitabındaki “Pollyanna’ya Mektuplar” şiirini okumanızı tavsiye ederim. Duygu ve Özen için kalpli öpücük emojisi.

Ayrıca:

Toprak Sahne Tiyatrosu’nun bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali 19- 20- 21- 22 Temmuz’da. Detaylar için www.topraksahne.com adresine bakabilirsiniz.

R Kitap Kulübü’nü, Renaissance İzmir Oteli Skyfire Bar’ın terasında, gün batımı eşliğinde, Tomris Uyar’ı ve Güzel Yazı Defteri isimli eserini edebiyat severler eşliğinde irdeleyecek.

İzmir’de Lindy Hop dansını yaşatmak adına kurulmuş İzmir Lindy Hop Derneği var. Derneğin tüm etkinliklerine www.izmirlindyhop.com adresinden bakabilirsiniz. 20 Temmuz’da Volume Alsancak’ ta hem dernek üyeleri ile tanışabilir, hem de dans gecesine katılabilirsiniz.      

Urla’da Bizim Bahçe Yoga- Pilates ve Sağlıklı Yaşam Derneği’nde, 20 Temmuz’da Caner Fidaner’in sunumuyla 36 ustadan, 34 kısa film gösterimi yapılacak. Detaylar ve katılım için www.bizimbahceyoga.com adresine bakabilirsiniz.  

 Haberler, haberler, haberler, haberler…

İzmir Büyükşehir Belediyesi Urla Bademler’de Doğal Yaşam Köyü kuruyor. 315 dekarlık alan üzerine kurulacak köyde, çiçek üretim seraları, soğuk hava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar olacak. Hem konaklama, hem de günübirlik ziyarete açık olacak. Konaklamalı gelen ziyaretçiler, bungalov evlerde kalacak, deneyimli üreticilerden salça, tarhana, reçel, turşu yapmayı öğrenecek, kerpiç dökecek, zeytin toplayıp, zeytin sıkımı yapabilecek. Ürettikleri ürünleri de satabilecek. (gözleri aşkla gülen yüz emojisi)  

Karşıyaka Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projeleri arasında yer alan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün inşaat çalışmaları tamamlandı. Çocuklar için evrensel değerlerin anlatıldığı sergilerin, tiyatro ve gösteriler için sahnenin olduğu müzede en dikkatimi çeken dev dinazorların ve diğer hayvan replikalarının montajının da yapılmış olması.( büyüklerde ziyaret edebiliyor değil mi? )

AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı’nın desteklediği, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçen Film Terapi projesi kapsamında, 2 aylık eğitimle beraber 5 otistik öğrenci kamera arkasına geçip senaryosunu da kendilerinin yazdığı kısa filmlerini çektiler. (İzleyebilmeyi gerçekten çok isterim)

Bornova Belediyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası “Hayvan Dostu Taksi Durakları” projesini başlattı. Proje kapsamında taksiciler hem sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de yaralı ve hasta sokak hayvanlarını Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildiriyor. (ellerini kavuşturmuş teşekkür emojisi)

Naldöken Gençlik Dayanışma Evi üyeleri uyuşturucuya savaş açtı! Özellikle gençlere ve çocuklara ücretsiz dersler verip sanat kursları açarak onları sokaktan uzak tutmayı hedefliyor. Ayrıca “Uyuşturucuya Gol At” sloganı ile halı saha turnuvası yapmayı planlıyor. Bu arkadaşlarımız ülkemize örnek olsun.

İzmir’in Menderes ilçesinde yanan ormanlık alana Kasım ayında ağaçlandırma ve teraslama çalışması başlayacak. (mutlu ve umutlu gülen yüz emojisi)

 

Gündemden haberler;

Gaziantep’teki Karkamış Antik Kenti’nde yapılan kazılarda üzerinde gülücük emojisi olan üç bin yedi yüz yıllık testi bulundu. (gülen yüz emojisi)

Florida eyaletinin Orlando kentinde bulunan Walt Disney World’e Star Wars Oteli yapılıyor. Otelde konaklayanlar Star Wars hikayesinin bir parçasıymış gibi yaşayacakmış. (Yani, adamlar yapmış dedirtecek türden)

Game of Thrones dizisi 7. sezon açılışını yaptı!

Alpgiray Uğurlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Organik Aşk Hikayeleri” filmindeki rolüyle, İspanya’da düzenlenen Madrid Uluslararası Film Festivali’nde Furkan Kızılar En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü ve Olgun Özdemir’in yönettiği “Mor Ufuklar” filmindeki rolüyle de Zeynep Sevi En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı!

#tarih dergisinin Temmuz sayısında araştırmacı Haluk Oral, Nazım Hikmet’in Yahya Kemal’in ölümü üzerine Moskova’dan eşine yazdığı ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış mektubunu okurlarıyla paylaştı!

ABD California’da 21 kediyi öldüren Robert Roy Farmer hayvanlara ağır şekilde zulmettiği gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı! (ohh canıma değsin emojisi) 

Haberleri sunduk, gelişmelerle tekrar karşınızda olacağız.

Şimdilik hoşça kalın…

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz