MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yoksunluk
Tayfun MARO
YAZARLAR
23 Ağustos 2020 Pazar

Yoksunluk

Öyle yoksunlar ki akıl, bilgi, ahlak hak getire...

Öyle korkaklar ki adlarıyla görüş bildiremiyorlar.

Öyle acizler ki ancak hamasetle ve palavrayla kendilerini ifade edebiliyorlar.

Çorbamızdan çıkan kıl gibiler…


Bir fikrin, bir düşüncenin konuşulmasına çok yabancı olduğundan adını gizleyip aklına geleni sayıp döken, hakaret eden güruhtan söz ediyorum.


Mesela biri demiş ki;

Gençler güle oynaya ölüme giderken ben korku ve telaş içinde kitaplarımı yakıyormuşum…


Benim gerçeğim ise çok farklı; Henüz lise öğrencisiydim kitaplarımla birlikte gözaltına alındığımda… Yargı süreci tamamlandıktan sonra da kitaplarımın peşini bırakmadım ve seksenli yıllarda geri almayı başardım.

Üstlerinde toplatılma kararları yazılı kitaplarımın hepsi de kitaplığımda.


Babam ve ben, iki kuşak sosyalist hareketin içinde olduk. Oğlum, bilişim kuşağından. Demem o ki sol cenahta olan biteni bilen biriyim, palavraya karnım tok.


İçki içmiyorum. Gece hayatım yok.  Ama hadsizin birinin ettiği lafa bakın;

“Devrimci, körfeze karşı kurulan bol kahkahalı çilingir sofralarında, ağızlarının kenarından sızan yemek artıklarının eşliğinde kafa çekip düzen değiştirme naraları atanlara ve o sofralarda edinilen dumanlı ve düzene uyumlu uysal izlenimleri ertesi gün köşe yazısı diye yutturmaya çalışanlara denir.”

Böyle salakça laf etmeyi marifet sayan toplum zararlısına ne denir, bilemiyorum…


Yaptıkları demagojinin vasatlığı zekâ seviyelerini gösteriyor;

Büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü referans edinerek ve darağaçlarını göze alarak savaşan “fidanlara” da devrimci denmez miymiş?


Peki, uluslararası kapitalist sisteme Türkiye’yi entegre eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü referans alan devrimcilere, burjuva devrimcisi denmez mi?


Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze kapitalist sistemin periferi ülkelerinden biridir. Neden yalan söylüyorsunuz!

“Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında sermaye yetersizliği nedeniyle uygulanan devlet kapitalizmini antikapitalizm olarak anlayan sazanlar, bu topa girmeyi sakın düşünmeyin.”


Deniz Gezmiş ve arkadaşları bir cunta hareketinin içindeydi. Ama yiğitçe ölüme giden o gençlerin cunta ile ne işleri olduğunu konuşacak ne yürek ne bilgi var, bunlarda.


68 hareketi kentli bir başkaldırıdır. 78 ise, doğu illerinin ve Kürtlerin yoğun olarak harekete dahli ile ortaya çıkan devrimci anlayışı ifade eder. Ve hayli sorunludur.

Ne ki 12 Eylül’de, bir gecede darbeye teslim olan devrimci hareketi konuşacak çapları yok.

Seksen darbesinden sonra, içeri girenlerin nasıl çözüldüğü meselesine ise hiç girmiyorum.


Bugün ülkede solda yaşanan sapma ve sorunlarda, bir fikrin ifadesi karşısında saldırganlaşan bu şaklabanların oynadığı rol azımsanmamalı. Gerçeklikle bağları çok zayıf…

Bu yüzden, yaltaklanmaya çalıştıkları Gezi eylemcileri de kendilerine mesafelidir.


“Bedel ödedik” diye ortalıkta dolanan devrim tacirlerinin durumuna dair bir yazı yazmıştım…

İşçi sınıfı, bu yüzyıl itibarıyla tarih sahnesinden çekiliyor.

Buna karşılık, burjuvazinin beşyüz yıllık biricik devrimci sınıf olarak varlığını sürdürdüğü ve yeni Dünya düzenine geçişi de yöneteceği, bir vakıadır.

Devrimciler bu mesele üzerine kafa yormak yerine, efsanelerle avunuyor.

Beyin kıvrımları bu meseleyi kavramaya yetmeyen bir grup asalak yazımın altında epey zırvalamış. Onlar zaten her yerde zırvalıyor.


Sonuç olarak; yaptığım, yazdığım ve söylediğim her şeyin arkasındayım.

Adını saklayıp pusuya yatarak oraya buraya sallayan zavallılar; insan gibi kendinizi ifade etmeye karar verdiğinizde, ben buradayım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Karaoğlan
 26 Ağustos 2020 Çarşamba 13:58
KESİNLİKLE " TROLL AVCISI" beye teşekkür ediyorum, aynen de katılıyorum. Tatlı su solculuğuyla, sosyalist kürt milliyetçisi solculuğu artık görünüyorlar biliniyorlar.
 Troll Avcısı
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 18:44
Kadrolu troll amcalar, Nal ve Merrak efendi yazı daha düşerken yazmaya başlamışlar:)) Helal olsun T. Maro satır satır okutmuş tollere yazısını:) Rakı masasında tatlar kaçmış.
 merak bu ya...
 24 Ağustos 2020 Pazartesi 16:11
Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu, Aydınlanma Devriminin Öncüsü GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü karışık akıllarınca "burjuva devrimcisi" olarak değersizleştirmeye kalkışan acınasılar, kapış kapış götürdükleri koltuklarında az bir doğrulup tereyağlı ballı börekli bir "proleter devrim" gerçekleştirseler de "yimeyip de yanında yatsak"
 Hem Nalına Hem Mıhına
 23 Ağustos 2020 Pazar 19:54
O çocuklar, bırakın bir kitabı, bir sayfalık bildiri uğruna işkence tezgahlarını göze alırken bu adam(!) kitaplarını kuzu kuzu teslim ediyor ve daha sonraki yıllarda -nasıl bir mucizeyse- geri almayı başarıyor. Neyin karşılığında?! Büyük bir olasılıkla "bi daha yapmıcam polis abi" pazarlığıyla... Vay anasını sayın seyirciler, Yeşilçam'ın 36 kısım tekmili birden dramavantürleri bile bu filmin yanında oldukça yavan kalır :)))
 yakışmıyor
 23 Ağustos 2020 Pazar 17:01
bu yazıyı okuyunca önceki yazılarla yorumlarıda okudum.adamlar bişey dememişki sadece eleştirmiş.asıl hakaret yazarın kendisinden ve yanında yer alanlardan gelmiş.yanında yer alanları tanımıyom ama yazara hiç yakışmamış.ne yani yazar eleştirilmeyecek diye bi kanun mu var.çok ayıp.
 Vedat Saygın
 23 Ağustos 2020 Pazar 16:08
Çok kalpten, samimice yazmışınız. Sizinle çeşitli medyada uğraşan çamur atan bozuk tohumlara verdiğiniz bu cevabı onların anlayacağını zannetmiyorum ama yinede devrimcilikten yol bulan üçkağıtçılara güzel cevap olmuş.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz