MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Görüşmenin perde arkası: Buzlar eriyecek mi?
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
22 Haziran 2023 Perşembe

Görüşmenin perde arkası: Buzlar eriyecek mi?

2014 yılında seçimi kazandı. 2015 yılında MHP ile yollarını ayırıp AK Parti’ye geçti. Eski partisinden çok tepki aldı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti, “can güvenliğim yok” dedi. Kendisine koruma tahsis edildi ve uzun süre korumalarla gezmek zorunda kaldı.

Hain darbe girişimi sonrası Cumhur İttifakı’nın kurulması ile rahat bir nefes aldı. Bazı yurt dışı gezilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etmeye başladı, evliliği sonrası Külliye’de eşiyle birlikte kendisini ziyaret etti. Küçük Menderes Havzası’nda Erdoğan’ın adeta gözü, kulağı oldu.

MHP ise yerel seçimde tabiri caizse bağrına taş bastı. Millet İttifakı’nda yaşanan sorundan kaynaklı rahat bir seçim kazandı. 2023 seçimlerinde ise ilçenin genel seçimlerde de oy tercihini değiştirmesinde büyük rol oynadı.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu’dan bahsediyoruz.

Konuya direkt girelim.

Yerel seçime 9 ay kala sosyal medya hesabından dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı. Uzun yıllar sonra MHP binasından AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte içeriye adımını attı. MHP İl Başkanı Şahin, yaşananları bir kenara bırakıp Özçınar’ı evladı gibi karşıladı, buyur etti. Kahveler içildi ve o an ölümsüzleştirildi.

Peki toplantıdaki amaç neydi?

MHP ilçe örgütü ile Özçınar arasında ciddi bir uyum sorunu olduğundan bahsediliyor. Cumhur İttifakı’nın temel taşlarından birisi olan MHP’nin Kiraz teşkilatı içerisinde bir grup, Özçınar’a bayrak açtığı belirtiliyor. Özçınar’ın gerek ilçede gerekse de havzada oldukça kuvvetlenmesi sebebiyle MHP’nin siyaset yapma alanının iyice kısıtlandığı ve bunun rahatsızlık yaratmaya başladığı ve yine parti içinde ilçede belediye başkan adayı çıkarma noktasında bazı girişimlerin de olduğu kaydediliyor.

Özçınar ise ilçede Cumhur İttifakı üyelerinin katılımı ile bir yemek düzenlemek istemesi ise tartışmanın fitilini ateşlediği aktarıldı. Özçınar, MHP’li ilçe başkanının “gereği yok” dediği öne sürülen yemek davetini doğrudan MHP İl Başkanı Şahin’e bizzat yapmayı tercih ettiği kulislere yansıdı.

Konun özeti şudur: Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.

Buzlar tam anlamıyla erimiş görülmüyor. Bir yönüyle ilçedeki ittifakın geleceği bu yemek davetinde olduğunu söyleyebiliriz.

CUMHUR İTTİFAKI, MİLLET İTTİFAKI’NIN YAŞADIĞININ BENZERİNİ YAŞAYABİLİR
Oy oranlarının oldukça hassas olduğu ilçede seçimin rahat kazanılabilinmesi adına yaşanan olumsuzlukların giderilmesi gerekiyor.

Yerel seçimler genel merkez düzeyinde oy oranları üzerinden değerlendirilir, hesaplanır. Bazı tercihler ise yerelin dinamiklerine bakılmadan da yapılabiliyor. CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır’ın 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili Kiraz’daki seçim sonuçları üzerinden örnek vermesi üzerinden yerelin iç dinamiklerinin sonucun lehe yada aleyhe dönmesi noktasında belirleyici olabileceğini söyleyebiliriz. 2019 Seçimleri’nde Millet İttifakı İYİ Parti’den ilçede seçime girmişti. CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan Salim Özkarakaş’ın -koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmişti- Millet İttifakı’na rağmen seçimi almasına ramak kaldığını da not düşmek gerekir.

Kısacası, Cumhur İttifakı ilçede benzer bir gazaba uğramamak adına aralarındaki sorunları çözmesi ve yerel seçime tam konsantrasyon hazırlanması gerekiyor.

GÖZLER ŞAHİN’DE
Sorunun çözüm noktasında ilk adımı atan AK Parti cephesinin ardından MHP İl Başkanı Veysel Şahin atacağı adım kritik bir önem taşıyor. Cumhur İttifakı’nın kentteki devamlılığı noktasında elini taşın altına koymaktan çekinmeyen ve göreve geldiği günden bu yana AK Parti’nin il başkanları ile uyumlu bir görüntü çizen Şahin’in uyumluluğun devamı ve sorunların çözümü anlamında pozitif noktada adımlar atacağı öngörülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ..
 22 Haziran 2023 Perşembe 16:21
al birini vur ötekine ..
 Oğuz Kaan
 22 Haziran 2023 Perşembe 15:34
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz, demiş atalarımız. Bakalım atalarımız ne kadar doğru söylemiş.
 Eray
 22 Haziran 2023 Perşembe 12:21
Kiraz Belediye Başkanı Hanım kızımız MHP'ye büyük ayıp etmişti. Demek daha aynı mhp düşmanlığı devam ediyor. Ülkü Ocakları ve MHP bu gibi durumları kabul etmez. Veysel Şahin Başkan gereken tepkiyi ortaya koydu ki. Saygılı Başkan tuttuğu gibi getirmiş
 Lombak-Y-CHP'ye
 22 Haziran 2023 Perşembe 11:31
Fesadın has özneleri olarak kendi hezimetlerinize bakmanızı öneririm.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz