MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu, Soyer'in 'değişim metni'ni gördü mü?
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
26 Haziran 2023 Pazartesi

Kılıçdaroğlu, Soyer'in 'değişim metni'ni gördü mü?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni Siyaset Belgesi, İzmir Duruşu” başlıklı yazısında CHP içerisinde devam eden “değişim” tartışmalarına doğrudan katkı sunacak bir metin yayınladı.

Değişim tartışması kervanına katılma ihtiyacı duyan Soyer’in partinin “nasıl bir parti?” olması gerektiği ile ilgili kaleme aldığı metin geniş detaylarla süslendirmiş ve teknik olarak iyi bir metindi. İçeriğinde ise doğrudan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’u hedef almayan, parti içinde kendi ikballerini ön planda koyan isimlerin olduğunu ve partinin bu siyaset anlayışından arınması gerektiği konusu yazının en çarpıcı noktasıydı.

Soyer’in ayrıca yerel seçim sürecinde de partinin üye sayısının arttırılması ve İzmir’de en kısa sürede üye sayısının iki katına çıkarılmasını taahhüt etmesi de dikkat çekici… Görünen o ki siyasi bir aktör olarak kent siyasetinde önemli bir figür olan Başkan Soyer’in değişim tartışmasında da ön plana çıkacağı görülüyor. Değişim tartışmaları konusunda oldukça pasif pozisyonda kalan CHP İzmir siyasetinin Soyer’in sürece müdahalesi ile kıpırdanacağını da öngörmek mümkün…

Soyer’in yazdığı metinde Kılıçdaroğlu’nu seçim sonuçları üzerinden hedef alması büyük sürpriz olurdu. Halen genel başkanlık görevini yürüten ve partide kurultay sürecini başlatan Kılıçdaroğlu’nun bu metinle ‘Soyer benim değişmemi istiyor’ düşüncesine kapılmamıştır muhakkak…

METNİ OKUYAN KILIÇDAROĞLU…
Diğer yandan Başkan Soyer’in metni kaleme almasının ardından yazıyı kamuoyuna duyurmadan önce taslak halinde genel merkeze gönderdiği iddiaları var. Kulislere yansıyan bilgilere göre Soyer’in metni bilgilendirme amaçlı olarak Kılıçdaroğlu’na ve MYK üyelerine gönderdiği ve metni okuyan Kılıçdaroğlu’nun da yazının yayımlanmasında bir sakınca görmediği kaydedildi.

ÖRNEK; KOCAOĞLU'NUN AKIBETİ
Soyer’in hem metnin hazırlık sürecinde hassas davrandığı hem de metni kaleme alırken maksimum seviyede kontrolü elinde tutmaya çalışacağı görülüyor. Bu suskunluk ortamında Soyer’in konuya bütüncül yaklaşan bir tarzı benimsemesi de rekabetin adım adım geldiği yerel seçim öncesinde Soyer hanesine bir artı olarak yazılmış olduğunu söylemek gerekir. 2018 Seçimleri sonrası önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İnce’nin kurultay çağrılarına destek vermesi sonrası bir yıl sonra yapılan yerel seçimlerde üstü çizilmişti.

Kocaoğlu’nun ardından koltuğa oturan Soyer’in eski başkanın yaşadığı akıbetin benzerini yaşamak istemediğini metnin hazırlık sürecine kadar ince eleyip sık dokuması ile anlıyoruz.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında devam eden ve son olarak “İstanbul’u al, partinin anahtarını vereyim” konusuna bağlanan süreçte iki isim arasında çatışmanın derinleşmesi ihtimali bulunuyor. Saflar belirginleştikçe İzmir siyasetindeki pasiflik ve suskunluk yerini başka bir enerjiye bırakacaktır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Izmirli
 26 Haziran 2023 Pazartesi 20:35
Yarın atanma döneminde can ciğer olurlar şansı yok Izmirin...
 İzmir’de Başka bir toplu ulaşım mümkün !
 26 Haziran 2023 Pazartesi 19:16
İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK . Kamu hizmeti olan toplu ulaşımdaki bu adil ve eşit olmayan uygulamayı değiştirmeyen zihniyet , halk için hangi değişimi başarabilir ? ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL ) uygulanması . “ Kırsalda istenilen oy alamadık . “ Neden acaba !
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz